Batteri

Ved slutten av produktets levetid anbefaler Polar å minimere mulige effekter av avfall på miljøet og menneskelig helse ved å følge lokale reguleringer for avfallshåndtering og, der det er mulig, bruke kildesortering for elektroniske enheter. Ikke kast dette produktet i restavfallet.

Driftstid

Ignite 2 har et 165 mAh Li-Pol oppladbart batteri. Batteriets driftstid er:

• opptil 20 timers trening med GPS og optisk pulsmåling, eller
  • fem dagers aktivitetsmåling hele døgnet med kontinuerlig pulsmåling.
  • De mange strømsparingsalternativene gir deg opptil 100 timer i treningsmodus (OHR av, 2 min GPS).

Se Hvor lang er batterilevetiden og driftstiden til Ignite 2?

Lading av batteriet

Før lading må du kontrollere at det ikke er fukt, støv eller smuss på ladekontaktene på klokken og kabelen. Tørk forsiktig bort eventuell smuss eller fukt. Ikke lad klokken når den er våt.

Klokken har et innvendig, oppladbart batteri. Oppladbare batterier har et begrenset antall ladesykluser. Du kan lade og utlade batteriet mer enn 500 ganger før det skjer en merkbar nedgang i kapasiteten. Antallet ladesykluser varierer også etter bruk og driftsforhold.

Ikke lad batteriet i temperaturer under 0°C eller over 40°C, eller når USB-porten er våt.

Bruk USB-kabelen som følger med i produktsettet for å lade enheten via USB-porten på datamaskinen. Du kan også lade batteriet via et vegguttak. Når du lader via et strømuttak, må du bruke en USB-lader (medfølger ikke i produksettet).

Du kan lade batteriet via et strømuttak i veggen. Når du lader via et strømuttak, må du bruke en USB-lader (medfølger ikke i produksettet). Hvis du bruker en USB-strømadapter, må du kontrollere at adapteren er merket med "effekt 5V DC" og at den tilfører minst 500 mA. Bruk kun en USB-strømadapter med tilstrekkelig sikkerhetsgodkjenning (merket med "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" eller "CE").

Hvis du vil lade opp via datamaskinen din, kobler du bare klokken til datamaskinen. Da blir enheten synkronisert med FlowSync samtidig.

1. For å lade klokken din kobler du den til en USB-port eller en USB-lader ved hjelp av kabelen som fulgte med i esken. Kabelen er magnetisk og smetter på plass av seg selv. Pass på at du sammenstiller tappen på kabelen med sporet på klokken (merket med rødt).

2. Lader vises på displayet.
  3. Når batteriikonet er fullt, er klokken fullt oppladet.

Ikke la batteriet være fullt utladet i en lengre periode, og la heller ikke batteriet være fullt oppladet hele tiden. Dette kan påvirke batteriets levetid.

Lading under trening

Ikke prøv å lade klokken i løpet av en treningsøkt ved å bruke en bærbar lader, for eksempel en strømbank. Hvis du kobler klokken til en strømkilde under en treningsøkt, lades ikke batteriet. Når klokken er koblet til ladekabelen i løpet av trening, kan svette og fuktighet forårsake rustdannelse og skader på ladekabelen og klokken. Hvis du starter en treningsøkt mens du lader klokken, stopper ladingen.

Batteristatus og varsler

Batteristatusikon

Ikonet for batteristatus vises når du vrir på håndleddet for å se på klokken, trykker på knappen i tidsvisning, eller når du går tilbake til tidsvisning fra menyen. Batteristatusikonet viser gjenværende batterikapasitet i prosent.

Batterivarsler

• Når batteriets ladenivå er lavt, vises Lavt batteri. Lad opp. i tidsmodus. Klokken bør lades opp.
  • Lad opp før trening vises hvis ladenivået er for lavt for registrering av en treningsøkt.

Varsel om lavt batterinivå under trening:

• Lavt batteri vises når batteriets ladenivå begynner å bli lavt. Varselet gjentas hvis ladenivået blir for lavt for måling av puls og GPS-data, og pulsmålingen og GPS-funksjonen slås av.
  • Når batterinivået synker til et kritisk nivå, vises Registrering avsluttet. Klokken stopper treningsregistreringen og lagrer de personlige treningsdataene.

Når skjermen er tom, er batteriet oppbrukt, og klokken har gått over i søvnmodus. Lad klokken. Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta en stund før ladeanimasjonen vises på displayet.

Driftstiden avhenger av mange faktorer, for eksempel temperaturen i miljøet der du bruker klokken, funksjonene og sensorene du bruker, samt batteriets alder. Hyppig synkronisering med Flow-appen vil også redusere batteriets levetid. Driftstiden reduseres betydelig i temperaturer langt under frysepunktet. Hvis du har på deg klokken under ytterjakken, bidrar du til å holde den varmere og dermed øke driftstiden.