Óralapok

Az óralapok sokkal többet árulnak el neked, mint a pontos időt. Közvetlenül az óralapon láthatod a legfrissebb és legfontosabb információkat, többek között az aktivitási állapotodat, a pulzusodat, a legutóbbi edzésszakaszaidat, a Nightly Recharge státuszodat, a FitSpark igény szerint megjelenő edzésjavaslatait, az Időjárást, valamint a heti edzésösszegzéseket. Az óralapok közötti váltáshoz húzd az ujjadat jobbra vagy balra a kijelzőn, a részletek megjelenítéséhez pedig koppints a kijelzőre.

A Polar Ignite 2 maximum tíz különböző óralapot támogat. A Beállítások > Nézetek kiválasztása menüpontban kiválaszthatod, hogy mely óralapok jelenjenek meg a kijelzőn idő nézetben.

Az Óralap beállításai menüben választhatsz az analóg és a digitális megjelenés között.

Idő

Alapvető óralap, amelyen csak a dátum és az idő jelenik meg.

Tevékenység

Az óralap körüli csík és az idő alatt megjelenő százalék mutatja, hogy mennyit teljesítettél a napi aktivitási célból.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted a napi összesített aktivitás következő adatait:

  • Az eddig megtett lépések száma. Az óra rögzíti a testmozgás mennyiségét és típusát, és átváltja egy becsült lépésszámra.
  • Az Aktívan töltött idő mutatja meg testmozgásod összesített idejét, ami jótékony hatást gyakorolt egészségedre.
  • Az edzés során elégetett kalóriák, az aktivitást és a BMR (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).

További információkért lásd: Folyamatos aktivitáskövetés.

Pulzus

A Folyamatos pulzusmérés funkció használatakor az óra folyamatosan méri a pulzust, és megjeleníti azt a Pulzus óralapon.

A Folyamatos pulzusmérés funkció használatával figyelemmel kísérheted az adott napon mért legmagasabb és legalacsonyabb pulzus értékét, valamint ellenőrizheted az előző éjszaka mért legalacsonyabb pulzus értékét. A folyamatos pulzusmérés funkciót az óra Beállítások > Általános beállítások > Folyamatos pulzusmérés menüpontjában lehet bekapcsolni, kikapcsolni, vagy csak éjszakai üzemmódra állítani.

További információkért lásd: Folyamatos pulzusmérés funkció.

Ha nem használod a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor a pulzus edzésszakasz indítása nélkül is folyamatosan ellenőrizhető. Az aktuális pulzusod megtekintéséhez csak húzd meg az óra csuklópántját, válaszd ki ezt az óralapot, és koppints a kijelzőre. A gomb megnyomásával visszatérhetsz az óra Pulzus kijelzőjére.

Legutóbbi edzésszakaszok

Tekintsd meg a legutóbbi edzésszakasz óta eltelt időt, valamint az edzésszakasz során végzett sportokat.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted az elmúlt 14 nap edzésszakaszainak összegzését. Az összegzés megtekintéséhez az ujjadat felfelé vagy lefelé húzva keresd meg a megtekinteni kívánt edzésszakaszt, majd koppints a kijelzőre. További információért lásd: Edzés összegzése.

Nightly Recharge óralap


Amikor felébredsz, megtekintheted a Nightly Recharge státuszt. A Nightly Recharge státusz azt mutatja, hogy mennyire volt pihentető az előző éjjeli alvás. A Nightly Recharge az arra vonatkozó információkat kombinálja, hogy mennyire nyugodott le a vegetatív idegrendszered (ANS) az alvás korai szakaszában (ANS-állapot), valamint hogy mennyire aludtál jól (kipihentségi állapot). További információkért koppints az ANS-állapot vagy a Kipihentségi állapot lehetőségre.

További információkért lásd: Nightly Recharge™ regenerálódásmérés vagy Sleep Plus Stages™ alváskövetés.

FitSpark óralap


Az óra az edzési előzmények, az edzettségi szint és az aktuális regenerálódási állapot alapján javaslatot tesz a megfelelő edzési célkitűzésekre vonatkozóan. Az óralapra koppintva megtekinthető az összes javasolt edzési célkitűzés. Az egyik javasolt edzési célkitűzésre koppintva megtekintheted az adott edzési célkitűzésre vonatkozó részletes adatokat.

További információkért lásd: FitSpark napi edzési útmutató.

Időjárás

Tekintsd meg a napi óránkénti időjárás-előrejelzést közvetlenül a csuklódról. Koppints a kijelzőre a részletesebb időjárási adatok megtekintéséhez, beleértve például a szélsebességet, a szélirányt, a páratartalmat és az eső valószínűségét, valamint a holnapi 3 óránkénti és a holnaputáni 6 óránkénti előrejelzését.

További információkért lásd: Időjárás.

Heti összefoglaló

Megnézheted az edzési heted áttekintését. A teljes heti edzésidőd különböző edzési zónákra leosztva jelenik meg a kijelzőn. A részletes nézet megjelenítéséhez koppints a kijelzőre. Az egyes pulzuszónákban töltött táv, edzésszakaszok, teljes kalóriaégetés és idő lesz látható. Továbbá az előző heti összefoglalót és részleteket, valamint a következő hétre tervezett edzésszakaszokat is megtekintheted.

Az egyes edzésszakaszok további részleteinek megtekintéséhez görgess lefelé és koppints a kijelzőre.

Vedd figyelembe, hogy az óra felületei és azok tartalma nem szerkeszthetőek.

Saját név

Az idő, a dátum és a saját neved jelenik meg.

Zenevezérlő

Vezéreld a zene- és a médialejátszót a telefonodon az órádról a Zenevezérlő óralapról, amikor nem edzel.

További információkért lásd: Zenevezérlő.