Sportprofilok a Polar Flow-ban

Az órán 14 alapértelmezett sportprofil található. A Polar Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban új sportprofilokat adhatsz a sportlistához, és módosíthatod azok beállításait. Az óra maximum 20 sportprofilt tud tárolni. Ha több mint 20 sportprofillal rendelkezel a Polar Flow alkalmazásban, a lista első 20 elemét helyezzük szinkronizáláskor az órádra.

Megváltoztathatod a sportprofilok sorrendjét, ha azokat az új helyükre húzod. Válaszd ki az áthelyezni kívánt sportot, és húzd a lista azon helyére, ahol el szeretnéd helyezni.

 

Sportprofil hozzáadása

A Polar Flow mobilalkalmazásban:

 1. Lépj a Sportprofilok menüpontba.
 2. Koppints a jobb felső sarokban található plusz jelre.
 3. Válassz egy sportot a listáról. Koppints a Kész gombra az Android alkalmazásban. A sport ekkor hozzáadódik a sportprofil-listádhoz.

 

A Polar Flow webszolgáltatásban:

 1. Koppints a nevedre/profilfotódra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd a Sportprofilok lehetőséget.
 3. Kattints a Sportprofil hozzáadása lehetőségre, és válaszd ki a sportot a listáról.
 4. A sport ekkor hozzáadódik a sportlistához.

Nem hozhatsz létre saját magad új sportokat. A sportlistákat a Polar ellenőrzi, mert minden egyes sportnak vannak bizonyos alapértelmezett beállításai és értékei, amelyek hatással vannak például a kalóriaszámításra, az edzési terhelésre és a regenerálódási funkcióra.

Sportprofil szerkesztése

A Polar Flow mobilalkalmazásban:

 1. Lépj a Sportprofilok menüpontba.
 2. Válassz egy sportot, és koppints a Beállítások módosítása elemre.
 3. Amikor készen állsz, koppints a Kész elemre. Ne felejtsd el szinkronizálni a beállításokat az órádra.

 

A Flow webszolgáltatásban:

 1. Koppints a nevedre/profilfotódra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd a Sportprofilok lehetőséget.
 3. Kattints a Szerkesztés lehetőségre a szerkeszteni kívánt sport alatt.

Az egyes sportprofilokban a következő adatokat szerkesztheted:

Alapadatok

 • Automatikus kör (Időtartam vagy távolság is megadható, valamint ki is lehet kapcsolni)

Pulzus

 • Pulzus nézet (szívverés/perc vagy a maximum %-a)
 • A pulzus más eszközök számára is látható (Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó kompatibilis eszközök, például edzőtermi berendezések is észlelhetik a pulzusodat. Az órát a Polar Club edzéseid alatt is használhatod, a pulzusodat pedig a Polar Club rendszerre is továbbíthatod.)
 • Pulzuszóna beállításai (A pulzuszónák segítségével könnyen kiválaszthatod és figyelemmel kísérheted edzésed intenzitását. Ha az Alapértelmezett opciót választod, nem módosíthatod a pulzuszóna határait. Ha a Szabad opciót választod, minden határt módosíthatsz. Az alapértelmezett pulzuszóna-határok a maximális pulzusodból határozhatók meg.)

Sebesség/tempó beállításai

 • Sebesség/tempó nézet (Válassz: sebesség km/h / mph vagy tempó min/km / min/mi)
 • Sebesség-/tempózóna beállítások (A sebesség-/tempózónák segítségével könnyen kiválaszthatod és figyelemmel kísérheted edzésed sebességét vagy tempóját a választásod függvényében. Az alapértelmezett célzónák egy viszonylag magas edzettségi szintű személy sebesség-/tempózónáinak felelnek meg. Ha az Alapértelmezett opciót választod, nem módosíthatod a határokat. Ha a Szabad opciót választod, minden határt módosíthatsz.)

Edzési nézetek

Válaszd ki, hogy milyen adatokat szeretnél látni az edzési nézetben az edzésszakaszok közben. Az egyes sportprofilokhoz összesen nyolc különböző edzési nézet tartozhat. Az egyes edzési nézetek maximum négy különböző adatmezővel rendelkezhetnek.

Kattints a ceruza ikonra egy meglévő nézeten a szerkesztéséhez, vagy kattints az Új nézet hozzáadása lehetőségre.

Mozdulatok és visszajelzés

 • Rezgő visszajelzés (Be- és kikapcsolhatod a rezgést)

GPS és magasság

 • Automatikus szünet: Az Automatikus szünet edzés közbeni használatához állítsd a GPS-t Nagy pontosságúra, vagy használj Polar lépésérzékelőt. Edzésed automatikusan szünetel, amikor megállsz, és induláskor automatikusan újra elindul.
 • Állítsd be a GPS rögzítési gyakoriságát (kikapcsolhatod, vagy Nagy pontosságú értékre állíthatod, ami a GPS rögzítés bekapcsolását jelenti)

Amikor végeztél a sportprofilok beállításával, kattints a Mentés gombra. Ne felejtsd el szinkronizálni a beállításokat az órádra.

Felhívjuk a figyelmed, hogy számos beltéri sport, csoportos sport és csapatsport profilja esetében az A pulzus látható más eszközök számára beállítás alapértelmezetten be van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó kompatibilis eszközök, például edzőtermi berendezések is észlelhetik a pulzusodat. A Polar Sportprofilok listában ellenőrizheted, hogy melyik sportprofilokhoz alapértelmezett beállítás a Bluetooth-adattovábbítás. A Bluetooth-adattovábbítást a sportprofil beállításokból engedélyezheted vagy tilthatod le.