Az óra beállítása

A bekapcsoláshoz és töltéshez csatlakoztasd az órát a számítógép USB-portjához vagy egy USB töltőhöz a dobozban található kábel segítségével. A kábelt mágnes rögzíti, csak arra kell ügyelned, hogy a kábel pereme illeszkedjen az óra aljzatához (pirossal jelölve). Eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn. Javasoljuk, hogy az óra használatának megkezdése előtt töltsd fel az akkumulátort. Az akkumulátor feltöltésére vonatkozó részletes információt az Akkumulátor c. fejezetben találod.

Az óra beállításához válaszd ki a nyelvet és a kívánt telepítési módszert. Az óra három módon állítható be: A legkényelmesebb opciókat az ujjadat a kijelzőn felfelé vagy lefelé húzva tekintheted meg. A kiválasztás megerősítéséhez koppints a kijelzőre.

A. A telefonon: A mobil eszközzel való beállítás kényelmesebb, ha jelenleg nem férsz hozzá USB-porttal rendelkező számítógéphez, azonban ez a módszer több időt vehet igénybe. Ez a módszer internetkapcsolatot igényel.

B. A számítógépen: A vezetékes számítógépes beállítás gyorsabb, és a művelet közben egyúttal tölti is az órát, azonban ehhez egy számítógép szükséges. Ez a módszer internetkapcsolatot igényel.

Az A és a B opciók ajánlottak. A pontos edzésadatokhoz egyszerre kitölthetsz minden fizikai adatot. Kiválaszthatod a kívánt nyelvet és letöltheted a legújabb firmware-t az órához.

C. Az órán: Ha nincs kompatibilis mobileszközöd, és épp nem férsz hozzá internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez, a beállítást elvégezheted az óráról. Ne feledd, hogy amikor az órán végzed a beállításokat, az még nincs összekapcsolva a Polar Flow webszolgáltatással. Fontos, hogy később elvégezd a beállítást az A vagy a B opció szerint, hogy később megkapd a legfrissebb Ignite 2 firmware-frissítéseket. A Flow-ban részletesebb elemzést tekinthetsz meg az edzésekről, valamint az alvási adatokról.

„A” lehetőség: Beállítás telefonon és a Polar Flow alkalmazással

A készülék párosítását a Polar Flow alkalmazásban kell elvégezni, NEM a mobileszköz Bluetooth beállításaiban.

 1. A beállítás közben az órát és a telefont tartsd egymás közelében.
 2. Ellenőrizd, hogy a telefon csatlakozik-e az internethez, és kapcsold be a Bluetooth funkciót.
 3. Töltsd le a Polar Flow alkalmazást az App Store vagy Google Play áruházból a telefonra.
 4. Nyisd meg a Polar Flow alkalmazást a telefonodon.
 5. A Polar Flow alkalmazás automatikusan észleli az órát, és felkínálja a párosítás lehetőségét. Koppints az Indítás gombra a Polar Flow alkalmazásban.
 6. Amikor a telefonon megjelenik a Bluetooth párosítási kérelem visszaigazoló üzenet, ellenőrizd, hogy a telefonon megjelenő kód megegyezik-e az óráján megjelenő kóddal.
 7. Fogadd el a Bluetooth párosítási kérelmet a telefonodon.
 8. Erősítsd meg a PIN-kódot az órádon a kijelző megérintésével.
 9. A párosítás befejezése után megjelenik a Párosítás befejezve üzenet.
 10. Jelentkezz be Polar-fiókoddal, vagy hozz létre újat. Az alkalmazás végigvezet a regisztrációs és beállítási műveleteken.

Amikor végeztél a beállítással, koppints a Mentés és szinkronizálás lehetőségre, hogy szinkronizáld a beállításokat az órával.

Ha a rendszer a firmware frissítését kéri, akkor csatlakoztasd az órát áramforráshoz a hibátlan frissítés biztosítása érdekében, majd fogadd el a frissítést.

„B” lehetőség: Beállítás számítógéppel

 1. Keresd fel a flow.polar.com/start webhelyet, majd töltsd le és telepítsd a Polar FlowSync adatátviteli szoftvert a számítógépre.
 2. Jelentkezz be Polar-fiókoddal, vagy hozz létre újat. Csatlakoztasd az órát a számítógép USB-portjához a dobozban lévő kábellel. A Polar Flow webszolgáltatás végigvezet a regisztrációs és beállítási műveleteken.

„C” lehetőség: Beállítás az óráról

Az értékek megadásához húzd végig az ujjadat a kijelzőn, és koppints a kiválasztás megerősítéséhez. Ha bármelyik pontnál vissza szeretnél lépni és meg szeretnéd változtatni a beállításokat, annyiszor nyomd meg a gombot, amíg el nem éred a megváltoztatni kívánt beállítást.

Ne feledd, hogy amikor az órán végzed a beállításokat, az még nincs összekapcsolva a Polar Flow webszolgáltatással. Az óra firmware frissítései csak a Polar Flow szolgáltatáson keresztül érhetők el. Ahhoz, hogy az órából és az egyedi Polar funkciókból a legtöbbet hozhasd ki, fontos, hogy később végezd majd el a hiányzó beállításokat a Polar Flow webszolgáltatással vagy a Polar Flow mobilalkalmazással az A vagy a B opciót követve.