Jatkuva sykeseuranta

Jatkuva sykeseuranta on toiminto, joka mittaa sykettä kellon ympäri. Se mahdollistaa päivittäin kulutettujen kaloreiden ja yleisen aktiivisuuden entistä tarkemman mittauksen, koska se havaitsee myös vähäisiä ranneliikkeitä sisältävän fyysisen toiminnan, kuten pyöräilyn.

Voit ottaa kellon jatkuvan sykeseurannan käyttöön, poistaa sen käytöstä tai ottaa sen käyttöön vain yöaikaan siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta. Jos valitset Päällä vain yöaikaan ‑tilan, aseta sykeseuranta alkamaan aikaisimpaan mahdolliseen nukkumaanmenoaikaasi.

Toiminto on oletusarvoisesti käytössä. Jatkuvan sykeseurannan pitäminen päällä kuluttaa akkua nopeammin. Nightly Recharge -toiminto edellyttää, että jatkuva sykeseuranta on käytössä. Jos haluat säästää akkua ja silti käyttää Nightly Rechargea, valitse asetus, jossa jatkuva sykeseuranta on käytössä vain yöaikaan.

Jatkuva sykeseuranta kellossa

 

 

Syke-widgetistä näet senhetkisen sykkeesi kellotaululta, kun jatkuva sykeseuranta on käytössä. Voit lisätä sen kellotaululle kohdassa Kellotaulun asetukset.

Napauttamalla widgettiä voit avata Päivittäinen aktiivisuus ‑näkymän. Päivittäinen aktiivisuus ‑näkymästä voit tarkistaa senhetkisen sykkeesi, päivän korkeimman ja alhaisimman sykkeesi sekä edellisen yön alhaisimman sykelukemasi. Katso lisätietoja kohdasta Aktiivisuuden seuranta 24/7.

Kello seuraa sykettäsi viiden minuutin välein ja tallentaa tiedot myöhempää analysointia varten Polar Flow ‑sovelluksessa tai -verkkopalvelussa. Jos kello havaitsee sykkeesi olevan koholla, se alkaa tallentaa sykettäsi jatkuvasti. Jatkuva tallennus voi myös käynnistyä ranteesi liikkeiden perusteella esimerkiksi silloin, kun kävelyvauhtisi on tarpeeksi nopea vähintään minuutin ajan. Sykkeen jatkuva tallennus pysähtyy automaattisesti, kun aktiivisuustasosi laskee tarpeeksi. Kun kello havaitsee, ettei käsivartesi liiku, tai kun sykkeesi ei ole koholla, se seuraa sykettäsi viiden minuutin jaksoissa ja määrittää näin alhaisimman sykkeesi päivän ajalta.

Joissakin tapauksissa on mahdollista, että näet päivän mittaan kellossa sykelukeman, joka on korkeampi tai alhaisempi kuin jatkuvan sykeseurannan yhteenvedossa näkyvä päivän korkein ja alhaisin lukema. Näin voi käydä, jos näkemäsi lukema ei osu seurantaintervalliin.

Kellon taustassa olevat LED-valot palavat aina, kun jatkuva sykeseuranta on käytössä ja kellon taustassa oleva sensori on kosketuksissa ihoosi. Katso kohdasta Ranteesta tehtävä sykkeen mittaus ohjeet kellon kiinnittämiseen niin, että saat tarkat sykelukemat ranteesta.

Näet tarkemmat ja pidemmän aikavälin tiedot jatkuvasta sykeseurannasta Polar Flow ‑verkkopalvelusta tai -mobiilisovelluksesta. Lue lisää jatkuvasta sykeseurannasta tästä kattavasta oppaasta.