Polar Grit X2 Pro gebruiksaanwijzing

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/grit-x2-pro vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Grit X2 Pro!

De Polar Grit X2 Pro is een krachtig en robuust outdoor sporthorloge van militaire kwaliteit, speciaal ontworpen voor outdoorliefhebbers en avontuurlijke sporters. Het is voorzien van een hi-tech toolkit zodat je met volledig vertrouwen kunt navigeren en presteren, in elke omgeving. Op het heldere AMOLED touchscreen met hoge resolutie, beschermd door krasbestendig saffierkristalglas en een roestvrijstalen rand, lees je alle essentiële informatie duidelijk af. Zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. De Polar Grit X2 Pro heeft een lange batterijduur en bevat een uitgebreid pakket aan trainings- en hersteltools. Het is een essentieel onderdeel van je uitrusting, waarmee je op avontuur kunt gaan en de wereld en jezelf kunt ontdekken.

GPS met dubbele frequentie en offline kaarten houden je op het juiste spoor zodat je elke omgeving met het volste vertrouwen kunt verkennen. Je kunt gedetailleerde topografische kaarten downloaden van de Polar Flow webservice en ze via een computer importeren in je horloge. Tijdens de training zijn de kaarten beschikbaar als schermvullende kaartnavigatie in de trainingsweergave. Op momenten dat je niet traint, zijn ze toegankelijk via de navigatieweergave. Je kunt offline kaarten in combinatie met andere navigatiefuncties op je horloge gebruiken, zoals Routebegeleiding, Komoot-routes, Terug naar start en Zelfde route terug. Je kunt gedetailleerde routes plannen met komoot en ze via de Polar Flow app synchroniseren met je horloge voor turn-by-turn routebegeleiding onderweg. De route- en hoogteprofielen helpen je je volgende avontuur beter te plannen en laten zien hoever je op je route gevorderd bent. Het kruimelspoor helpt je je weg terug te vinden door het spoor te volgen van markeringen met geotags die je hebt achtergelaten. De functies Zelfde route terug en Terug naar start leiden je terug naar het startpunt. Je kunt kiezen voor begeleiding via dezelfde route terug of door de richting naar je startpunt aan te geven.

Het horloge wordt geleverd met geavanceerde meetgegevens voor outdoortraining, waaronder Verticale snelheid, VAM en 3D-snelheid. Verticale snelheid is een directe, real-time meting van stijgingen en dalingen en wordt gebruikt om te berekenen hoeveel meter of voet je per minuut stijgt of daalt, waarbij alleen rekening wordt gehouden met de hoogte. VAM meet je gemiddelde stijgsnelheid in verticale meters per uur, zowel tijdens een periode van 30 seconden als vanaf het begin van een ronde. 3D-snelheid meet je snelheid door rekening te houden met zowel je verticale als horizontale bewegingen. De functie Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd tijdens de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse delen van je trainingssessie. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je gegevens over snelheid, afstand en hoogte.

Dankzij de Polar Elixir biosensingtechnologie kan de Polar Grit X2 Pro de huidtemperatuur en de zuurstofsaturatie in het bloed meten, evenals het elektrische signaal van het hart met de functie voor ECG-meting vanaf de pols en optische hartslagmeting van de vierde generatie.

De tools voor trainingsbelasting en herstelmeting helpen je om je trainingen te optimaliseren en om overtraining te vermijden. Recovery Pro, de unieke oplossing voor herstel, helpt je om overtraining en blessures te voorkomen. De functie meet in hoeverre je lichaam is hersteld en geeft je herstelfeedback en begeleiding bij je herstel. Met de ECG-meting vanaf de pols kun je een Orthostatische test uitvoeren, een integraal onderdeel van de Recovery Pro-functie, zonder dat je hiervoor een gekoppelde Polar hartslagsensor nodig hebt. Bereik de ideale hoeveelheid training om optimaal te presteren met Training Load Pro. Volg je vooruitgang over een langere periode met de Polar tests. Met de Prestatietest hardlopen weet je wat het huidige niveau van je hardloopprestatie is en kun je je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren. Zo haal je altijd het meeste uit je hardloopsessies. Je kunt met de test ook je maximale hartslag achterhalen. Met de Prestatietest fietsen kun je je vermogenszones personaliseren en je persoonlijke FTP (functional threshold power) bepalen. Met de Hersteltest benen weet je in een paar minuten en zonder specialistische apparatuur of je benen klaar zijn voor een training met hoge intensiteit - het enige wat je nodig hebt is je horloge.

Grit X2 Pro biedt je een volledige analyse van het herstel van je lichaam 's nachts en een prognose voor je alertheid voor de komende dag. Sleep Plus Stages™ slaapregistratie registreert je slaapfasen (REM, lichte en diepe slaap) en geeft je feedback over je slaap en een numerieke slaapscore. Nightly Recharge™ is een meting van je herstel 's nachts die laat zien hoe goed je bent herstelt van de belasting van de voorafgaande dag. De functie Sleepwise™ helpt je te begrijpen hoe slaap bijdraagt aan je alertheid overdag en je prestatiebereidheid.

Andere belangrijke functies zijn onder meer:

 • Blijf energiek tijdens je trainingssessie met de nieuwe FuelWise™ slimme energieassistent. FuelWise™ herinnert je eraan om energie bij te tanken en helpt je je optimale energieniveau te behouden tijdens je lange trainingssessies.

 • Bekijk hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt tijdens een trainingssessie.

 • Je hardloopsessies en fietstochten worden nog leuker met Strava Live-segmenten. Ontvang waarschuwingen wanneer je een segment nadert, bekijk realtime prestatiegegevens tijdens een segment en check je resultaten na afloop.
 • Verdiep je inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies met Hardloopvermogen.
 • De functie Zwemgegevens detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, tempo, aantal slagen en rusttijden. Afstand en slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt.
 • De Inspanning-rustgids analyseert je hartslag terwijl je aan krachttraining doet en geeft je persoonlijke begeleiding voor het optimaliseren van je rust. De functie laat je weten wanneer je klaar bent om aan je volgende set te beginnen, zodat je pas begint zodra je voldoende hersteld bent.

 • De FitSpark™ trainingsbegeleiding zorgt ervoor dat je voorbereid bent als je de paden op wilt gaan met kant-en-klare dagelijkse workouts die passen bij je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis.
 • Met de functie Spraakbegeleiding kun je in realtime tijdens de training op je hoofdtelefoon of via speakers gesproken aanwijzingen krijgen via de Polar Flow app.
 • De Polar Grit X2 Pro bevat essentiële slimme horlogefuncties: muziekbediening, weer en smartphonemeldingen.
 • Met de verwisselbare horlogebanden kun je het horloge aanpassen aan elke situatie en stijl.
 • De Polar Grit X2 Pro ondersteunt meer dan 150 verschillende sporten. Voeg je favoriete sporten toe aan je horloge in Polar Flow en pas de sportspecifieke trainingsweergaven aan op basis van je voorkeuren en de gegevens die je tijdens de training wilt bijhouden.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen voor een nog betere gebruikerservaring. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge.

Je Polar Grit X2 Pro optimaal gebruiken

Maak verbinding met het Polar ecosysteem en maak optimaal gebruik van je horloge.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Polar Flow app en je krijgt direct een overzicht van en feedback over je trainingsresultaten en je prestaties. In de Polar Flow app kun je ook zien hoe actief je overdag bent geweest, hoe je lichaam gedurende de nacht is hersteld van je training en van stress, en hoe goed je hebt geslapen. Op basis van de Nightly Recharge automatische nachtmeting en andere parameters krijg je gepersonaliseerde tips in de Polar Flow app over beweging, slaap en het herstellen van je energieniveaus op zwaardere dagen.

Polar Flow webservice

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Polar Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.