Hill Splitter™

Hill Splitter™ kertoo, miten suoriuduit treenisi ylä- ja alamäkiosuuksilla. Hill Splitter™ tunnistaa automaattisesti kaikki ylä- ja alamäet GPS-pohjaisten nopeus- ja matkatietojen sekä ilmanpaineeseen perustuvien korkeustietojen perusteella. Se näyttää reittisi jokaisen mäen osalta tarkat suoritustietosi, kuten matkan, nopeuden, nousun ja laskun. Saat tietoja treenisi korkeusprofiilista ja voit vertailla eri treenien mäkitilastoja. Jokaisesta mäestä tallennetaan automaattisesti tarkat tiedot. Kierroksia ei tarvitse tallentaa manuaalisesti.

Hill Splitter mukautuu treenimaastoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun treenaat tasaisessa maastossa, myös pienet mäet lasketaan. Kun taas treenaat alueilla, joilla on suuria korkeusvaihteluita, kuten vuoristossa, pienimpiä mäkiä ei lasketa. Mukautuminen tapahtuu aina treenikohtaisesti.

Mäiksi laskettavat miniminousut tai -laskut riippuvat lajiprofiilistasi. Alamäkilajeissa (lumilautailu, alppihiihto, off-piste-hiihto ja telemark-hiihto) minimi on 15 metriä ja kaikissa muissa lajeissa 10 metriä.

Hill Splitter edellyttää yhden sekunnin GPS-tallennusväliä. Sitä ei voi käyttää yhden tai kahden minuutin tallennusvälillä.

Hill Splitter ‑näkymän lisääminen lajiprofiiliin

Hill Splitter ‑treeninäkymä on oletuksena käytössä kaikissa juoksu-, pyöräily- ja alamäkilajiprofiileissa, mutta sen voi lisätä mihin tahansa lajiprofiiliin, joka käyttää GPS:ään ja ilmanpaineeseen perustuvaa korkeusmittausta.

Flow-verkkopalvelussa:

1. Siirry kohtaan Lajiprofiilit ja valitse Muokkaa sen lajiprofiilin kohdalla, johon haluat lisätä Hill Splitterin.
  2. Valitse Laitekohtainen.
  3. Valitse Grit X > Treeninäkymät > Lisää uusi > Koko näyttö > Hill Splitter ja tallenna.

Flow-mobiilisovelluksessa:

1. Siirry päävalikkoon ja valitse Lajiprofiilit.
  2. Valitse laji ja napauta Muokkaa-kohtaa.
  3. Lisää Hill Splitter ‑treeninäkymä.
  4. Napauta lopuksi Valmis-painiketta.

Muista synkronoida asetukset Polar-laitteeseesi.

Treenaaminen Hill Splitterin kanssa

Kun olet aloittanut treenin, siirry Hill Splitter ‑näkymään YLÖS-/ALAS-painikkeilla. Näet treenin aikana seuraavat tiedot:

• Matka: tämänhetkisen segmentin (tasamaa, ylämäki tai alamäki) matka
  • Tämänhetkisen segmentin nousu/lasku
  • Nopeus

Huomaa, että mäestä tasamaalle siirryttäessä esiintyy pientä viivettä. Näin varmistetaan, että mäki on päättynyt. Vaikka mäen vaihtuminen tasamaaksi näkyy viiveellä Hill Splitter ‑treeninäkymässä, mäen päättymiskohta merkitään tietoihin oikein. Eli kun katsot treenin yhteenvetoa Flow-verkkopalvelussa tai -sovelluksessa, tiedot näkyvät oikein.

Mäkitietojen ponnahdusnäkymä

Alamäkilajeissa (lumilautailu, alppihiihto, off-piste-hiihto ja telemark-hiihto) näet edellisen mäen tiedot ponnahdusnäkymästä. Se tulee näkyviin, kun olet laskenut mäen alas ja noussut mäkeä takaisin ylös 15 metriä. Ponnahdusnäkymä on suunniteltu siten, että se tulee näkyviin, kun olet hiihtohississä matkalla ylös.

• Matka: tämänhetkisen segmentin (tasamaa, ylämäki tai alamäki) matka
  • Tämänhetkisen segmentin nousu/lasku
  • Keskinopeus
  • Mäen numero

Hill Splitter -yhteenveto

Treenin jälkeen näet seuraavat tiedot treenin yhteenvedossa:

• Ylä- ja alamäkien määrä
  • Ylä- ja alamäkien kokonaismatka

Yksityiskohtainen analyysi Flow-verkkopalvelussa ja -sovelluksessa

Näet kunkin ylämäki-, alamäki- ja tasamaasegmentin yksityiskohtaiset tiedot Flow-verkkopalvelussa, kun olet synkronoinut tiedot palveluun treenin jälkeen. Treenin yhteenveto on saatavilla myös Flow-sovelluksessa.

Kunkin segmentin tiedot riippuvat käyttämästäsi lajiprofiilista ja sensoreista. Ne voivat sisältää esimerkiksi korkeus-, teho-, syke-, askeltiheys-/poljinnopeus- ja nopeustietoja.