Navodila za uporabo ure Grit X: Za začetek > Nastavljanje ure

Nastavljanje ure

Da uro vklopite in napolnite, jo s priloženim kablom iz paketa priključite v aktivni vhod USB ali polnilnik USB. Kabel se zaradi magneta zaskoči na mesto, poskrbite le, da rob kabla poravnate z režo v uri (označeno rdeče). Upoštevajte, da lahko traja nekaj časa, da se bo na zaslonu prikazala animacija polnjenja. Priporočamo, da pred prvo uporabo ure napolnite baterijo. Za podrobne informacije o polnjenju baterije glejte razdelek Baterija. Svojo uro lahko zbudite tudi tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU za 4 sekunde.

ALI

 

Da nastavite uro, izberite jezik in želeni način nastavitve. Ura vam ponudi tri možnosti nastavitve: s tipkama NAVZGOR in NAVZDOL se pomaknite do možnosti, ki je za vas najbolj priročna, nato pritisnite V REDU, da potrdite svojo izbiro.

A. V telefonu: nastavitev z mobilnim telefonom je priročna, če nimate dostopa do računalnika z vhodom USB, vendar je lahko dolgotrajnejša. Ta metoda zahteva internetno povezavo.

B. V računalniku: nastavitev s priključitvijo v računalnik je hitrejša, hkrati pa omogoča tudi polnjenje ure, vendar za to nastavitev potrebujete računalnik. Ta metoda zahteva internetno povezavo.

Priporočeni sta možnost A in B. Fizični podatki, ki jih potrebujete za natančne podatke treninga, lahko vnesete skupaj. Izberete lahko jezik in pridobite najnovejšo vdelano programsko opremo za uro.

C. V uri: Če nimate na voljo združljive mobilne naprave in dostopa do računalnika z internetno povezavo, lahko nastavitev začnete v uri. Če nastavitev izvedete z uro, upoštevajte, da ta še ni povezana s storitvijo Polar Flow. Posodobitve vdelane programske opreme za uro so na voljo samo v storitvi Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure in edinstvene funkcije Polar, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali prek aplikacije Polar Flow opravite pozneje, tako da sledite navodilom za možnost A ali B.

Možnost A: nastavitev z mobilno napravo in aplikacijo Polar Flow

Upoštevajte, da morate seznanitev izvesti v aplikaciji Flow in NE v nastavitvah za Bluetooth svoje mobilne naprave.

 1. Preverite, ali je vaša mobilna naprava povezana z internetom in vklopite Bluetooth.
 2. Iz trgovine App Store ali Google Play v mobilni napravi prenesite aplikacijo Polar Flow.
 3. V svoji mobilni napravi odprite aplikacijo Flow.
 4. Aplikacija Flow prepozna uro v bližini in vas pozove, da začnete s seznanitvijo. Pritisnite gumb Start.
 5. Sprejmite zahtevo za seznanjanje prek povezave Bluetooth v mobilni napravi in preverite, ali se koda, prikazana na mobilni napravi, ujema s kodo v uri.
 6. Sprejmite zahtevo za seznanjanje prek povezave Bluetooth v mobilni napravi.
 7. Pritisnite gumb V REDU v uri, da potrdite kodo PIN.
 8. Ko se seznanjanje konča, se prikaže sporočilo Seznanjanje končano.
 9. Prijavite se s svojim računom Polar ali ustvarite novega. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v aplikaciji.

Ko zaključite z nastavitvami, pritisnite Shrani in sinhroniziraj, da se vaše nastavitve sinhronizirajo z uro.

Če ste pozvani, da posodobite vdelano programsko opremo, priključite uro v vir napajanja, da zagotovite brezhibno izvedbo posodobitve, nato pa sprejmite posodobitev.

Možnost B: nastavitev z računalnikom

 1. Obiščite polar.com/start in prenesite ter namestite programsko opremo za prenos podatkov Polar FlowSync v svoj računalnik.
 2. Prijavite se s svojim računom Polar ali ustvarite novega. S priloženim kablom priključite uro v vhod USB v računalniku. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v spletni storitvi Polar Flow.

Možnost C: nastavite z uro

Prilagodite vrednosti z gumboma NAVZGOR/NAVZDOL in vsako izbiro potrdite z gumbom V REDU. Če se želite vrniti in spremeniti katero od nastavitev, pritiskajte gumb NAZAJ, dokler se ne prikaže nastavitev, ki jo želite spremeniti.

Ko opravite nastavitev z uro, ura še ni povezana s spletno storitvijo Polar Flow. Posodobitve vdelane programske opreme za uro so na voljo samo v storitvi Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure in edinstvene funkcije Polar Smart Coaching, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali iz aplikacije Flow opravite pozneje, tako da sledite navodilom za možnost A ali B.