Vi ste tukaj: Lastnosti > Komoot

Komoot

Podrobno načrtujte traso s storitvijo Komoot in jo prenesite v svojo uro ter si tako zagotovite natančna navodila za pot! Ne glede na to, ali kolesarite po cestah, pešačite, potujete s kolesom ali se vozite po brezpotjih, vam izredna tehnologija storitve Komoot za načrtovanje in navigacijo omogoča, da na prostem z lahkoto odkrijete še več skritih kotičkov.

Če še nimate računa Komoot, ga ustvarite. Ko se prijavite v Komoot, vam je na voljo brezplačna regija, kjer lahko preizkusite vse glavne funkcije. Komoot priporoča, da kot brezplačno regijo odklenete svojo domačo regijo. Nato povežite Komoot z aplikacijo Polar Flow in prenesite trase na svojo uro.

Za pomoč pri uporabi storitve Komoot si oglejte spletno mesto za podporo strankam na support.komoot.com/hc/en-us

Poti Komoot potrebujejo za svoje delovanje sekundno frekvenco snemanja GPS. Storitev ne deluje pri minutni ali dvominutni frekvenci snemanja.

Povežite svoja računa Komoot in Polar Flow

Najprej ustvarite računa Flow in Komoot. Svoja računa Komoot in Polar Flow lahko povežete v spletni storitvi Polar Flow ali v aplikaciji Polar Flow.

V spletni storitvi Polar Flow izberite Settings (Nastavitve) > Partners (Partnerji) > Komoot > Connect (Poveži)

ali

V aplikaciji Polar Flow izberite General Settings (Splošne nastavitve) > Connect (Poveži) > Komoot (podrsnite gumb za povezavo).

Ko povežete računa Komoot in Polar Flow, se bodo vse trase, ki ste jih načrtovali s Komoot in se začnejo v regiji, ki ste jo odklenili v računu Komoot, sinhronizirale z vašimi priljubljenimi potmi v aplikaciji Polar Flow.

Trase v aplikaciji Komoot sinhronizirajte s svojo uro.

Trase, ki jih želite prenesti na uro, lahko izberete v spletni storitvi ali aplikaciji Polar Flow. Na uri imate lahko naenkrat največ 100 priljubljenih elementov.

V spletni storitvi Flow kliknite na ikono Favorites (Priljubljeni elementi) v zgornji vrstici. Tako boste odprli stran s priljubljenimi elementi.

 1. Izberite trase, tako da odkljukate kvadratke na levi ob trasah, ki jih želite premakniti na sinhroniziran seznam za vašo uro na desni. Če ste z aplikacijo Komoot načrtovali nove trase, lahko z njimi posodobite seznam tras, tako da kliknite na gumb .
 2. Vrstni red svojih tras v uri lahko spremenite, tako da jih potegnete in spustite. Posamezne trase lahko odstranite tako, da kliknete X ali izberete vse trase naenkrat s klikom na CLEAR (POČISTI). Četudi jih odstranite s svoje ure, bodo te trase še vedno na voljo med priljubljeni elementi.
 3. Sinhronizirajte svojo uro in tako shranite spremembe.

V aplikaciji Flow odprite možnost Devices (Naprave) in nato stran naprave. Pomaknite se navzdol po strani in izberite možnost Add/remove (Dodaj/odstrani). Tako boste videli trenutne priljubljene elemente v svoji uri.

 1. Vrstni red tras na uri lahko spremenite tako, da pritisnete in držite možnost (iOS)/ (Android) na desni strani, nato pa trase premaknete kamor želite.
 2. Za dodajanje ali odstranjevanje tras ponovno pritisnite Add/remove (Dodaj/odstrani). Tako boste prišli do priljubljenih elementov.
 3. Priljubljene elemente lahko razvrščate po imenu, spremembah in vrsti.
 4. Če želite traso odstraniti z ure, stikalo obrnite v levo. Če želite dodati traso, stikalo obrnite v desno.
 5. Uro sinhronizirajte z aplikacijo in tako shranite spremembe.

 

Za več informacij o upravljanju priljubljenih elementov v spletni storitvi in aplikaciji Polar Flow si oglejte Upravljanje priljubljenih in ciljev treninga v aplikaciji Polar Flow.

Pričnite vadbo s potjo Komoot

 1. V načinu pred vadbo pritisnite gumb LUČKA ali se dotaknite za prikaz hitrega menija.
 2. Na seznamu izberite Routes (Poti), nato pa pot Komoot, ki jo želite opraviti. Najprej je prikazana najbližja pot.
 3. Izberite začetno lokacijo poti: Start Point (Začetna točka) ali Mid-route (Točka na poti).
 4. Izberite športni profil, ki ga želite uporabiti, in pričnite z vadbo.
 5. Ura vas bo vodila do poti. Ko prispete do lokacije začetka poti, se prikaže sporočilo Route start found (Začetek poti je najden) – takrat lahko začnete.

Ura vas z natančnimi navodili vodi po poti.