Vi ste tukaj: Lastnosti > Hill Splitter™

Hill Splitter™

Hill Splitter™ vam pove, kako ste se odrezali na vzponih in spustih. Hill Splitter™ samodejno zazna vse vzpone in spuste na podlagi podatkov o hitrosti in razdalji, pridobljenih s pomočjo GPS-a, ter podatek o barometrski višini. Prikaže vam podroben pregled vaše zmogljivosti, ki vključuje razdaljo, hitrost, vzpone in spuste za vse zaznane vzpetine na vaši poti. Dobili boste podatke o višinskem profilu svojega treninga. Tako boste lahko primerjali svojo statistiko po posameznih treningih na vzponih. Podrobni podatki o vseh vzpetinah se beležijo samodejno, zato vam ni treba ročno meriti posameznih krogov.

Hill Splitter se vedno prilagodi terenu vadbe. V praksi to pomeni, da ko vadite na relativno ravnem terenu, sistem upošteva tudi majhne vzpetine. Ko pa vadite na območjih z velikimi višinskimi razlikami, kot so gore, najmanjše vzpetine niso upoštevane. Ta prilagoditev je specifična glede na vsakokratno vadbo.

Najmanjši vzpon ali spust, ki šteje za vzpetino, je odvisen od vašega športnega profila. Pri športih z izrazitimi spusti (deskanje, smuk, tek na smučeh in telemark smučanje) je ta 15 metrov, pri vseh drugih pa 10 metrov.

Hill Splitter potrebuje za svoje delovanje sekundno frekvenco snemanja GPS. Storitev ne deluje pri minutni ali dvominutni frekvenci snemanja.

Dodajanje prikaza Hill Splitter športnemu profilu

Prednastavljen je prikaz Hill Splitter, ki je omogočen v vseh športnih profilih teka, kolesarjenja in spusta, lahko pa ga dodate vsakemu športnemu profilu, ki uporablja GPS in barometrsko višino.

V spletni storitvi Flow:

 1. Izberite Sport Profiles (Športni profili) in Edit (Urejanje) za športni profil, ki mu želite dodati storitev.
 2. Izberite Related to device (Povezano z napravo)
 3. Izberite Grit X > Training views (Vpogledi v trening) > Add new (Dodaj novo) > Fullscreen (Celozaslonski pogled) > Hill Splitter in shranite.

V mobilni aplikaciji Flow:

 1. Odprite glavni meni in izberite Sport Profiles (Športni profili).
 2. Izberite šport in se dotaknite možnosti Edit (Urejanje).
 3. Dodajanje vpogleda v trening Hill Splitter.
 4. Ko boste pripravljeni, se dotaknite možnosti Done (Končano).

Ne pozabite sinhronizirati nastavitev s svojo napravo Polar.

Vadba s funkcijo Hill Splitter

Po začetku vadbe se z gumboma NAVZGOR/NAVZDOL pomaknite na pogled Hill Splitter. Podrobnosti, ki so vam na voljo med vadbo, vključujejo:

 • Razdalja: Razdalja trenutnega segmenta (ravnina, vzpon ali spust)
 • Vzpon/spust v trenutnem segmentu
 • Hitrost

Upoštevajte, da lahko pri prehodu z vzpetine na ravnino pride do rahlega zamika. Tako se sistem prepriča, da je vzpetine konec. Čeprav je prehod z vzpetine na ravnino v vpogledu v trening Hill Splitter prikazan z zamudo, je konec vzpetine v podatkih označen pravilno, zato je tudi povzetek vadbe, ki si ga ogledate v spletni storitvi ali aplikaciji Flow, prikazan pravilno.

Pojavno okno s podrobnostmi o vzpetini

Pri športih z izrazitim spustom (deskanje, smuk, tek na smučeh in telemark smučanje) se bo po koncu vadbe pojavilo pojavno okno s podrobnostmi vadbe na prejšnji vzpetini, ko se boste znova povzpeli za 15 metrov. Ta možnost vam omogoča prikaz pojavnega okna, ko se ponovno vzpenjate z žičnico.

 • Razdalja: Razdalja trenutnega segmenta (ravnina, vzpon ali spust)
 • Vzpon/spust v trenutnem segmentu
 • Povprečna hitrost
 • Število vzpetin

Povzetek podatkov Hill Splitter

Po koncu bodo v povzetku vadbe prikazani naslednji podatki:

 • Število vzponov in spustov
 • Skupna razdalja vzponov in spustov

Podrobna analiza v spletni storitvi in aplikaciji Flow

V spletni storitvi Flow si po koncu vadbe in sinhronizaciji podatkov oglejte podrobne podatke za vsak vzpon, spust in ravninski odsek. Celotni pregled vadbe je na voljo tudi v aplikaciji Flow.

Podatki, ki so na voljo za določen odsek, so odvisni od športnega profila in senzorjev, ki jih uporabljate, a lahko vključujejo npr. višino, moč, srčni utrip, kadenco teka in hitrost.