Navodila za uporabo ure Grit X: Lastnosti > Barometer

Barometer (Barometer)

Funkcija barometer vključuje nadmorsko višino, nagib, naklon, vzpon in spust. Nadmorsko višino meri senzor za atmosferski zračni tlak, ki pretvarja izmerjeni zračni tlak v nadmorsko višino. Vzpon in spust sta prikazana v metrih/čevljih.

Barometrična višina je dvakrat samodejno umerjena preko signala GPS v prvih minutah vadbe. Na začetku vadbe lahko temelji nadmorska višina pred umerjanjem le na barometričnem zračnem tlaku, ki je lahko glede na pogoje včasih nenatančen. Podatki o nadmorski višini se popravijo po umerjanju, tako da so morebitni netočni odčitki, ki so se pojavili na začetku vadbe, samodejno popravljeni, popravljene podatke pa si lahko po sinhronizaciji podatkov ogledate v spletni storitvi in aplikaciji Flow.

Če želite, da so odčitki nadmorske višine kar najbolj natančni, priporočamo, da nadmorsko višino umerite ročno, vedno ko so na voljo zanesljivi referenčni podatki, npr. vrh vzpetine ali topografski zemljevid, ali ko se nahajate na višini morske gladine. Nadmorsko višino lahko ročno umerite na celozaslonskem prikazu nadmorske višine v vpogledu v trening. Pritisnite V REDU, da potrdite trenutno nadmorsko višino.

Zaradi blata in umazanije na napravi je lahko nadmorska višina odčitana nenatančno. Naj bo vaša naprava vedno čista, saj bodo tako barometrski odčitki nadmorske višine pravilni.