Barometer

Barometerfunksjonene omfatter høyde over havet, bakke opp, bakke ned, stigning og nedstigning. Høyde over havet måles med en atmosfærisk lufttrykksensor som omgjør målt lufttrykk til en høydeavlesning. Stigning og nedstigning vises i meter/fot.

Barometrisk høyde kalibreres automatisk to ganger via GPS i løpet av de første minuttene av en økt. I begynnelsen av en treningsøkt, før kalibrering, baseres høyde over havet på barometrisk lufttrykk, noe som til tider kan være unøyaktig avhengig av omgivelsene. Høydedataene korrigeres etter kalibrering, slik at eventuelle unøyaktige avlesninger som er registrert i begynnelsen av økten, automatisk korrigeres etterpå. De korrigerte dataene kan deretter ses i Flow-nettjenesten og appen etter økten, når dataene er synkronisert.

For å få mest nøyaktige høydeavlesninger anbefales det at du alltid kalibrerer høyde over havet manuelt når du har en pålitelig referanse, som en topp eller et topografisk kart. Høyde over havet kan kalibreres manuelt i fullskjermstreningsvisning for høyde over havet. Trykk på OK for å bekrefte gjeldende høyde over havet.

Jord og smuss på enheten kan forårsake unøyaktige høydeavlesninger. Hold enheten ren for å sikre at den barometriske høydemålingen fungerer som den skal.