Sensoren koppelen met je horloge

Een hartslagsensor met je horloge koppelen

Als je een Polar hartslagsensor gebruikt die met je horloge is gekoppeld, meet je horloge je hartslag niet bij de pols.

1. Doe de bevochtigde hartslagsensor om.
  2. Ga op je horloge naar Algemene instellingen > Koppelen en synchr. > Koppel sensor of ander app. en druk op OK.
  3. Raak je hartslagsensor aan met je horloge en wacht totdat de sensor gevonden is.
  4. Als de hartslagsensor gevonden is, verschijnt de apparaat-ID, bijvoorbeeld Polar H10 xxxxxxxx. Druk op OK om het koppelen te starten.
  5. Koppelen voltooid verschijnt als dit gelukt is.

Een loopsensor koppelen met je horloge

1. Ga op je horloge naar Algemene instellingen > Koppelen en synchr. > Koppel sensor of ander app. en druk op OK.
  2. Het horloge begint te zoeken naar je sensor. Raak je sensor met je horloge aan en wacht totdat deze is gevonden.
  3. Zodra de sensor is gevonden, verschijnt de apparaat-ID. Druk op OK om het koppelen te starten.
  4. Koppelen voltooid verschijnt als dit gelukt is.

Loopsensor kalibreren

Er zijn twee manieren om je loopsensor via het snelmenu handmatig te kalibreren. Kies een van de sportprofielen voor hardlopen en kies vervolgens Loopsensor kalibreren > Kalibreren door hardlopen of Kalibratiefactor.

• Kalibreren door hardlopen: Start de trainingssessie en loop een bekende afstand. Die afstand moet langer zijn dan 400 meter. Wanneer je de afstand hebt afgelegd, druk je op OK om een ronde te maken. Stel de afstand in die je hebt gelopen en druk op OK. De kalibratiefactor is bijgewerkt.
    Let op dat de intervaltimer tijdens de kalibratie niet kan worden gebruikt. Als je de intervaltimer hebt ingeschakeld, zal het horloge je vragen om deze uit te schakelen zodat handmatige kalibratie van de loopsensor mogelijk is. Na het kalibreren kun je de timer inschakelen vanuit het snelmenu van de pauzemodus.
  • Kalibratiefactor: Stel de kalibratiefactor handmatig in als je de factor kent, zodat de afstand exact wordt weergegeven.

Zie Een Polar loopsensor met Grit X/Vantage V/Vantage M kalibreren voor gedetailleerde instructies voor het handmatig en automatisch kalibreren van een loopsensor.

Een fietssensor met je horloge koppelen

Voordat je een trapfrequentiesensor, snelheidssensor of vermogenssensor van een andere fabrikant koppelt, moet je controleren of de sensor goed is geïnstalleerd. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing bij je sensor voor meer informatie over de installatie.

Zorg ervoor dat de nieuwste firmware is geïnstalleerd op zowel je horloge als op je vermogenssensor van een andere fabrikant. Heb je twee vermogenszenders, dan moet je de zenders een voor een koppelen. Nadat je de eerste zender hebt gekoppeld, kun je meteen de tweede koppelen. Controleer de apparaat-ID aan de achterzijde van elke zender om te zorgen dat je de juiste zenders kiest in de lijst.

1. Ga op je horloge naar Algemene instellingen > Koppelen en synchr. > Koppel sensor of ander app. en druk op OK.
  2. Het horloge begint te zoeken naar je sensor. Trapfrequentiesensor: Draai de crank enkele keren om de sensor te activeren. Het knipperende rode lampje van de sensor geeft aan dat de sensor geactiveerd is. Snelheidssensor: Draai het wiel enkele keren om de sensor te activeren. Het knipperende rode lampje van de sensor geeft aan dat de sensor geactiveerd is. Vermogenssensor van andere fabrikant : draai de cranks om de zenders uit de slaapstand te halen.
  3. Zodra de sensor is gevonden, verschijnt de apparaat-ID. Druk op OK om het koppelen te starten.
  4. Koppelen voltooid verschijnt als dit gelukt is.

Fietsinstellingen

1. Sensor gekoppeld aan: wordt weergegeven. Kies Fiets 1, Fiets 2 of Fiets 3. Bevestig je keuze door op OK te drukken.
  2. Wielmaat instellen verschijnt als je een snelheidssensor of vermogenssensor met snelheidsmeter hebt gekoppeld. Stel de maat in en druk op OK.
  3. Cranklengte: Stel de cranklengte in millimeters in. Deze instelling is alleen zichtbaar als je een vermogenssensor hebt gekoppeld.

Wielmaat bepalen

De instellingen voor de wielmaat zijn een vereiste voor de juiste fietsinformatie. Je kunt de wielmaat van je fiets op twee manieren bepalen:

Manier 1

• Meet het wiel handmatig voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat.
  • Gebruik het ventiel om het punt waarop het wiel de grond raakt, te markeren. Teken een lijn op de grond om dat punt te markeren. Rijd je fiets vooruit op een vlakke ondergrond en laat het wiel één keer helemaal ronddraaien. De band moet op loodrecht op de grond staan. Teken nog een lijn op de grond bij het ventiel om de volledige omwenteling te markeren. Meet de afstand tussen de twee lijnen.
  • Trek 4 mm van het totaal af voor je gewicht op de fiets. Dit is je wielomtrek.

Manier 2

Zoek de diameter in inches of ETRTO op het wiel. Zoek daar de juiste wielmaat in millimeters bij in de rechterzijde van de tabel.

ETRTO Wieldiameter (inches) Instelling wielmaat (mm)
25-559 26 x 1.0 1884
23-571 650 x 23C 1909
35-559 26 x 1.50 1947
37-622 700 x 35C 1958
52-559 26 x 1.95 2022
20-622 700 x 20C 2051
52-559 26 x 2.0 2054
23-622 700 x 23C 2070
25-622 700 x 25C 2080
28-622 700 x 28 2101
32-622 700 x 32C 2126
42-622 700 x 40C 2189
47-622 700 x 47C 2220

De wielmaten in de tabel zijn adviesmaten; de wielmaat is afhankelijk van het wieltype en de luchtdruk.

Fietsvermogenssensor kalibreren

Je kunt de sensor kalibreren in het snelmenu. Kies eerst een van de fietssportprofielen en activeer de zenders door de cranks te draaien. Kies vervolgens Kalibreer vermogenssensor in het snelmenu en volg de instructies op het scherm om je sensor te kalibreren. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies voor het kalibreren van je vermogenssensor.

Koppeling verwijderen

De koppeling met een sensor of mobiel apparaat verwijderen.

1. Ga naar Instellingen > Algemene instellingen > Koppelen en synchr. > Gekoppelde apparaten en druk op OK.
  2. Kies het apparaat dat je uit de lijst wilt verwijderen en druk op OK.
  3. Koppeling verwijderen? wordt weergegeven. Bevestig je keuze door op OK te drukken.
  4. Koppeling verwijderd wordt weergegeven.