Strava Live szegmensek

A Strava szegmensek olyan előre definiált utakat vagy terepeket tartalmaznak, melyeken a sportolók kerékpározásban vagy futásban időre versenyezhetnek egymással. A szegmenseket a Strava.com webhelyen bármely Strava-felhasználó létrehozhatja. A szegmensek segítségével összehasonlíthatod az idődet a korábbi saját időiddel, illetve az ugyanazt a szegmenst teljesítő többi Strava-felhasználó idejével. Minden szegmenshez egy nyilvános eredménytábla tartozik, a szegmenst leggyorsabban teljesítő felhasználó a „King/Queen of the Mountain” (a hegyek királya/királynője, KOM/QOM) címet viseli.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy rendelkezned kell Strava Summit elemzőcsomaggal, hogy használhasd a Strava Live Segments funkciót a Polar Grit X készülékeden. Miután aktiváltad a Strava Live szegmensek funkciót és exportáltad a szegmenseket a Flow-fiókodba, valamint szinkronizáltad azokat a Grit X készülékeddel, egy értesítés fog megjelenni az órádon, ha valamelyik kedvenc Strava szegmensedhez közeledsz.

A szegmens teljesítése során az órán megjelennek a valós idejű teljesítményadataid, valamint az, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e a szegmenshez tartozó személyes rekordodnál (PR). Az eredményeid a szegmens befejezését követő kiszámítás után azonnal megjelennek az órádon, a végleges eredményt azonban a Strava.com webhelyen tudod megtekinteni.

A Strava- és Polar Flow-fiók összekapcsolása

Összekapcsolhatod Strava- és Polar Flow-fiókodat a Polar Flow webszolgáltatásban vagy a Polar Flow alkalmazásban.

A Polar Flow webszolgáltatásban lépj a Beállítások > Partnerek > Strava > Csatlakozás menübe.

vagy

A Polar Flow alkalmazásban lépj az Általános beállítások > Csatlakozás > Strava menübe (az összekapcsoláshoz húzd el a gombot).

Strava szegmensek importálása a Polar Flow-fiókba

  1. A Strava-fiókodban válaszd ki azokat a szegmenseket, amelyeket importálni szeretnél a Polar Flow kedvencekbe vagy Grit X készülékedre. Ezt a szegmens neve melletti csillag ikon kiválasztásával teheted meg.
  2. Ha a csillaggal megjelölt Strava Live szegmenseket importálni szeretnéd a Polar Flow-fiókodba, a Polar Flow webszolgáltatás Kedvencek oldalán válaszd a Strava Live szegmensek frissítése gombot.
  3. A Grit X készülékeden egyszerre maximum 100 kedvenced lehet. Válaszd ki a azokat a szegmenseket, amelyeket át szeretnél vinni a Grit X készülékre. Ehhez kattints a Strava Live szegmensek lista bal oldalán található jelölőnégyzetekbe annak érdekében, hogy áthelyezd őket a Grit X jobb oldalon található szinkronizálási listájába. Megváltoztathatod a Grit X készüléken lévő kedvenceid sorrendjét, ha azokat az új helyükre húzod.
  4. Szinkronizáld a Grit X készüléket az óra módosításainak mentéséhez.

A Polar Flow webszolgáltatásban és alkalmazásban lévő kedvencek kezelésével kapcsolatos további információkért lásd az A Polar Flow-ban lévő kedvencek és edzési célkitűzések kezelése szakaszt.

A Strava szegmensekkel kapcsolatos további tudnivalókért fordulj a Strava ügyfélszolgálatához.

Edzésszakasz indítása a Strava Live szegmensek használatával

A Strava Live szegmensek használatához GPS szükséges. Ellenőrizd, hogy a GPS be legyen kapcsolva a használni kívánt futási vagy kerékpározási sportprofilokban.

Ha elindítasz egy futási vagy kerékpározási edzésszakaszt, az órádra szinkronizált közelben lévő Strava szegmensek (50 km-re vagy közelebb kerékpározáskor, illetve 10 km-re vagy közelebb futáskor) megjelennek a Strava szegmensek edzési nézetében. A FEL és LE gombokkal tudsz a Strava szegmensek nézethez görgetni az edzésszakaszok során.

Ahogy közeledsz a szegmenshez (200 méteren belül vagy kerékpározáskor, illetve 100 méteren belül vagy futáskor), egy értesíts fog megjelenni az órádon, valamint a szegmenshez hátralévő táv visszaszámlálása. A szegmens megszakításához nyomd meg a vissza gombot az órádon.

A szegmens kiindulási pontjának elérésekor újabb értesítést fogsz kapni. A szegmens rögzítése automatikusan elindul, a szegmens neve és a szegmenshez tartozó személyes rekordod (PR) pedig megjelenik az órádon.

A kijelző mutatja, hogy saját személyes rekordod előtt vagy mögött teljesítesz (vagy a KOM/QOM időhöz képest, ha első alkalommal teljesíted a szegmenst), valamint a sebességet/tempót és a hátralévő távot.

A szegmens teljesítését követően az órád megjeleníti az időt, valamint a személyes rekordidődtől való eltérést. Megjelenik a PR szimbólum, ha új személyes rekordot állítasz fel.