Komoot

Tervezd meg a részletes útvonalakat a térképen a komoot segítségével, és vidd át az útvonalakat az órára a menet közbeni részletes útmutatáshoz! Legyen szó akár országúti kerékpározásról, túrázásról, nagy biciklis túrázásról vagy hegyi kerékpározásról, a komoot kimagasló tervezési és navigációs technológiája lehetővé teszi, hogy többet fedezz fel a szabadtéri helyszínekből.

Hozz létre egy komoot-fiókot, ha még nem tetted meg. A komoot szolgáltatásra való feliratkozást követően kapsz egy ingyenes régiót, ahol az összes fő funkciót tesztelheted. A komoot azt javasolja, hogy a saját régiódat állítsd be ingyenes régióként. Ezt követően csatlakoztasd a komoot alkalmazást a Polar Flow-hoz, és jelenítsd meg a komoot-útvonalaidat az órádon.

A komoot használatával kapcsolatban tekintsd meg a támogatási oldalukat: support.komoot.com/hc/en-us

A komoot-útvonalakhoz 1 másodperces GPS rögzítési gyakoriság szükséges. Nem használható 1 perces vagy 2 perces rögzítési gyakorisággal.

A komoot- és Polar Flow-fiókod összekapcsolása

Először győződj meg róla, hogy rendelkezel Polar Flow-fiókkal és komoot-fiókkal. Összekapcsolhatod komoot- és Polar Flow-fiókodat a Polar Flow webszolgáltatásban vagy a Polar Flow alkalmazásban.

A Polar Flow webszolgáltatásban lépj a Beállítások > Partnerek > Komoot > Összekapcsolás menübe.

vagy

A Polar Flow alkalmazásban lépj az Általános beállítások > Összekapcsolás > Komoot menübe (az összekapcsoláshoz húzd el a gombot).

A komoot- és Polar Flow-fiók összekapcsolását követően a rendszer a komoot-fiókodban rendelkezésedre álló régiókból induló, összes tervezett komoot-túrát szinkronizálni fogja a kedvenceid közé a Flow-ban.

Komoot-útvonalak importálása az órába

A Polar Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban kiválaszthatod azokat az útvonalakat, amelyeket át szeretnél vinni az órára. A órádon egyszerre maximum 100 kedvenced lehet.

A Flow webszolgáltatásban kattints az oldal tetején lévő menüsávon található Kedvencek ikonra a Kedvencek oldalra való belépéshez.

 1. Válaszd ki az útvonalakat. Ehhez kattints a kiválasztás mezőkre az útvonalak listájának bal oldalán, hogy áthelyezd őket az óra jobb oldalon található szinkronizálási listájába. Ha új útvonalakat terveztél a komoot szolgáltatással, a listát a gombra kattintva frissítheted ezekkel az útvonalakkal.
 2. Megváltoztathatod az órán lévő útvonalak sorrendjét, ha azokat az új helyükre húzod. Az egyes útvonalakat az X gombra kattintva távolíthatod el, az összes útvonalat egyszerre pedig a TÖRLÉS gombra kattintva. Vedd figyelembe, hogy ezek továbbra is a kedvencek között maradnak, még ha el is távolítod őket az óráról.
 3. Az elvégzett módosítások mentéséhez szinkronizáld az órát.

A Flow alkalmazásban lépj az Eszközök menübe, majd az eszközök oldalra. Görgess le az oldalon, és koppints a Hozzáadás/eltávolítás elemre az órán aktuálisan rajta lévő kedvencek megtekintéséhez.

 1. Az órán található útvonalak átrendezéséhez koppints és tartsd rajta az ujjad a jobbra elhelyezkedő (iOS)/ (Android) gombra, és húzd az útvonalakat a kívánt helyre.
 2. Egy útvonal hozzáadásához vagy eltávolításához koppints újból a Hozzáadás/eltávolítás lehetőségre az összes kedvenchez való hozzáféréshez.
 3. A kedvenceket Név, Módosítva és Típus alapján rendezheted.
 4. Húzd balra a kapcsolót útvonal eltávolításához az óráról. Húzd jobbra a kapcsolót útvonal hozzáadásához az órához.
 5. Szinkronizáld az órát az alkalmazással a módosítások mentéséhez.

 

A Polar Flow webszolgáltatásban és alkalmazásban lévő kedvencek kezelésével kapcsolatos további információkért lásd az A Polar Flow-ban lévő kedvencek és edzési célkitűzések kezelése szakaszt.

Edzés elindítása komoot-útvonallal

 1. Edzés-előkészítés módban nyomd meg a VILÁGÍTÁS gombot, vagy koppints az elemre a gyorsmenübe való belépéshez.
 2. Válaszd ki az Útvonalak lehetőséget a listából, és válaszd ki azt a komoot-útvonalat, amelyet végig szeretnél járni. A hozzád legközelebbi útvonal látható elsőként.
 3. Válaszd ki, hogy hol szeretnéd elkezdeni az útvonalat: Kezdőpont vagy Útvonal pontja.
 4. Válasz ki a használni kívánt sportprofilt, majd indítsd el az edzésszakaszt.
 5. A sportóra végig fog vezetni az útvonalon. Ha az útvonal kezdetének elérésekor megjelenik az Útvonal kezdete megtalálva felirat, akkor készen állsz az indulásra.

Az óra részletes utasításokkal vezet végig az útvonalon.