Hill Splitter™

A Hill Splitter™ segítségével megtudhatod, hogy hogyan teljesítettél az edzésszakaszod emelkedő és ereszkedő szakaszain. A Hill Splitter™ automatikusan észleli az emelkedőket és a lejtőket a GPS-alapú sebesség és táv, illetve barometrikus magassági adatok alapján. Részletes adatokat jelenít meg a teljesítményedről – mint például a táv, a sebesség, az emelkedés és az ereszkedés – az útvonaladon észlelt összes emelkedő esetén. Adatokat fogsz kapni az edzésszakaszod magasági profiljáról, és össze tudod hasonlítani a különböző szakaszaid emelkedési statisztikáit. A rendszer automatikusan rögzíti az emelkedőkkel kapcsolatos részletes adatokat, így nem kell kézzel feljegyezned a köröket.

A Hill Splitter minden szakasz során automatikusan alkalmazkodik a terephez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a viszonylagosan sík felületen végzett edzés esetén az alkalmazás a kisebb dombokat is figyelembe veszi. Amikor viszont az emelkedők szintje nagy mértékben változik (például hegyek), az alkalmazás nem veszi figyelembe a kisebb dombokat. Ez az alkalmazkodás mindig edzésspecifikus.

Az, hogy milyen minimális emelkedés vagy ereszkedés számít hegynek, a sportprofilodtól függ. Downhill sportok esetén (snowboard, lesíelés, magashegyi/alpesi és telemark síelés) ez 15 méter, az összes többi sport esetén 10 méter.

A Hill Splitter 1 másodperces GPS rögzítési gyakoriságot igényel. Nem használható 1 perces vagy 2 perces rögzítési gyakorisággal.

Hill Splitter nézet hozzáadása a sportprofilhoz

Alapértelmezés szerint a Hill Splitter edzési nézet az összes futási, kerékpározási és downhill típusú sportprofil esetén be van kapcsolva, de bármilyen olyan sportprofilhoz hozzáadható, amely GPS-t és barometrikus magasságadatot használ.

A Flow webszolgáltatásban:

 1. Lépj a Sportprofilok menüpontba, és válaszd a szerkesztés lehetőséget annál a sportprofilnál, amelyhez hozzá szeretnéd adni.
 2. Válaszd az Eszközhöz kapcsolódik lehetőséget
 3. Válaszd ki a Grit X > Edzési nézetek > Új hozzáadása > Teljes képernyő > Hill Splitter elemet, és mentsd.

A Flow mobilalkalmazásban:

 1. Lépj be a főmenübe, és válaszd a Sportprofilok lehetőséget.
 2. Válassz egy sportot, és koppints a Szerkesztés lehetőségre.
 3. Add hozzá a Hill Splitter edzési nézetet.
 4. Amikor készen állsz, koppints a Kész elemre.

Ne felejtsd el szinkronizálni a beállításokat a Polar eszközre.

Edzés a Hill Splitterrel

Az edzésszakasz elindítását követően görgess a Hill Splitter nézetre a FEL/LE gombokkal. Az edzés során a következő részletek tekinthetők meg:

 • Táv : Az aktuális szegmens hossza (sík, emelkedő, lejtő)
 • Az aktuális szegmens emelkedése/ereszkedése
 • Sebesség

Ne feledd, ha hegyről sík terepre váltasz, némi késés tapasztalható. Ez biztosítja, hogy a hegy valóban véget ért-e. Még akkor is, ha a hegyről a sík terepre váltás a Hill Splitter edzési nézetben késik, az adatokban a hegy vége megfelelően van megjelölve, így helyesen lesz látható az edzés összegzésének megtekintésekor a Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban.

Hegyrészletek felugró értesítés

Downhill sportok esetén (snowboard, lesíelés, magashegyi/alpesi és telemark síelés) egy felugró értesítés jelenik meg, amely tartalmazza az előző hegy részleteit azt követően, hogy 15 métert hegynek felfele haladtál. Ezt úgy tervezték meg, hogy a felugró értesítés a sífelvonó használatakor jelenjen meg a számodra.

 • Táv : Az aktuális szegmens hossza (sík, emelkedő, lejtő)
 • Az aktuális szegmens emelkedése/ereszkedése
 • Átlagsebesség
 • Hegy száma

Hill Splitter összesítés

Az edzés után a következő információkat fogod látni az edzés összegzése részben:

 • Emelkedők és lejtők száma
 • Emelkedők és lejtők teljes távja

Részletes elemzés a Flow webszolgáltatásban és alkalmazásban

Megtekintheted az egyes emelkedő, lejtő és sík szegmensekre vonatkozó részletes adatokat a Flow webszolgáltatásban, miután szinkronizálod az adataidat az edzésszakasz befejezése után. Az edzésszakasz áttekintése a Flow alkalmazásban is rendelkezésre áll.

Az egyes szakaszokhoz elérhető adatok az általad használt sportprofiltól és érzékelőktől függenek, és magukban foglalhatják például a tengerszint feletti magasságot, a teljesítményt, a pulzust, a futási ütemet és a sebességi adatokat.