Brugervejledning til Grit X: Funktioner > Smart Coaching > Løbeeffekt fra håndleddet

Løbeeffekt fra håndleddet

Løbeeffekt er et fantastisk supplement til pulsmåling – det hjælper dig med at måle den eksterne belastning af dit løb. Effektmålinger registrerer ændringer i intensitet hurtigere end pulsmålinger. Derfor er løbeeffekt en god målestok til interval- og bakketræning. Du kan også bruge den til at holde et stabilt indsatsniveau under dit løb, f.eks. i konkurrencer.

Beregningerne foretages med Polars egen algoritme og er baseret på dine GPS- og barometerdata. Din vægt påvirker også beregningen, så sørg for at opdatere den.

Løbeeffekt og muskelbelastning

Polar bruger løbeeffekt til at beregne muskelbelastning, der er et parameter i Training Load Pro. Løb belaster bevægeapparatet, og muskelbelastning angiver, hvor meget dine muskler og led blev belastet under et træningspas. Det viser mængden af mekanisk energi (kJ), som du har produceret under dine løbetræningspas (eller cykeltræningspas, hvis du bruger en wattmåler). Muskelbelastning hjælper dig med at kvantificere din træningsbelastning i løbetræningspas med høj intensitet, f.eks. korte intervaller, sprint- og bakketræningspas, når din puls ikke har nok tid til at reagere til ændringerne i intensiteten.

Sådan vises løbeeffekt på dit ur

Løbeeffekten beregnes automatisk for dine løbetræningspas, når du bruger en sportsprofil for løb og har GPS slået til.

Vælg de effektdata, du vil se under dine træningspas, ved at tilpasse træningsvisningerne under indstillingerne for sportsprofiler i Flow-webtjenesten.

Under din løbetræning vises du følgende data:

• Maksimal effekt
  • Gennemsnitlig effekt
  • Omgangseffekt
  • Maksimal omgangseffekt
  • Gns. effekt i automatiske omgange
  • Maks. effekt i automatiske omgange

Vælg, hvordan effekten skal vises under træningspas, på Flow-webtjenesten og i appen:

• Watt W
  • Watt pr. kilogram W/kg
  • Procent af MAP (% af MAP)

Efter dit træningspas vises du følgende i opsummeringen af træningen:

• Din gennemsnitseffekt i Watt
  • Din maksimale effekt i Watt
  • Muskelbelastning
  • Tid brugt i hver effektzone

Sådan vises løbeeffekten i Polar-webtjenesten og i appen

Detaljerede grafer til brug for analyse er tilgængelige i Flow-webtjenesten og appen. Se effektmålingerne fra dit træningspas, hvordan de fordeler sig sammenlignet med puls, og hvordan de er påvirket af opstigning, nedstigning og forskellige hastigheder.