Strava Live ‑segmentit

Strava-segmentit ovat ennalta määritettyjä reitin osuuksia, joilla urheilijat voivat kilpailla ottamalla aikaa pyöräillessään tai juostessaan. Segmentit määritetään osoitteessa Strava.com, ja kuka tahansa Stravan käyttäjä voi luoda niitä. Voit käyttää osuuksia omien aikojesi vertailuun tai voit verrata aikaasi muiden segmentin suorittaneiden Strava-käyttäjien aikoihin. Kunkin segmentin kärkinimet ja parhaan ajan haltija eli King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) näkyvät julkisesti.

Huomaa, että sinulla on oltava Strava Summit ‑analyysipaketti, jotta voit käyttää Strava Live ‑segmenttejä Polar Grit X Pro:ssa. Kun olet aktivoinut Strava Live ‑segmentit, vienyt segmenttejä Flow-tilillesi ja synkronoinut ne Grit X Pro:hon, saat kelloon ilmoituksen, kun lähestyt jotakin suosikiksi merkitsemääsi Strava-segmenttiä.

Kun olet suorittamassa segmenttiä, kellosi näyttää reaaliaikaiset tiedot suorituksesta, joten tiedät, oletko edellä vai jäljessä segmentin omaa ennätystäsi (PR). Tuloksesi lasketaan ja näytetään kellossa välittömästi segmentin päättyessä, mutta lopulliset tulokset on tarkistettava osoitteesta Strava.com.

Strava- ja Polar Flow ‑tiliesi yhdistäminen

Voit yhdistää Strava- ja Polar Flow ‑tilisi Polar Flow ‑verkkopalvelussa TAI Polar Flow ‑sovelluksessa.

Polar Flow ‑verkkopalvelussa mene kohtaan Asetukset > Kumppanit > Strava > Yhdistä

tai

Polar Flow ‑sovelluksessa mene kohtaan Yleisasetukset > Yhdistä > Strava (yhdistä pyyhkäisemällä painiketta).

Strava-segmenttien tuominen Polar Flow ‑tilillesi

1. Valitse Strava-tililtäsi segmentit, jotka haluat tuoda Polar Flow’n Suosikkeihin / Grit X Pro:hon, napsauttamalla segmentin nimen vieressä olevaa tähtikuvaketta.
  2. Tuo valitut Strava Live ‑segmentit Polar Flow ‑tilillesi napsauttamalla Polar Flow ‑verkkopalvelun Suosikit-sivulla painiketta Päivitä Strava Live ‑segmentit.
  3. Grit X Pro:ssa voi olla kerrallaan enintään 100 suosikkia. Valitse Grit X Pro:hon siirrettävät segmentit napsauttamalla Strava Live ‑segmentit ‑luettelon vasemmalla puolella olevia valintaruutuja, jolloin ne siirtyvät oikealla puolella olevaan Grit X Pro:n synkronointiluetteloon. Voit muuttaa suosikkien järjestystä Grit X Pro:ssa vetämällä ja pudottamalla.
  4. Tallenna muutokset kelloosi synkronoimalla Grit X Pro.

Katso lisätietoja suosikkien hallitsemisesta Polar Flow ‑verkkopalvelussa ja -sovelluksessa kohdasta Suosikkien ja treenitavoitteiden hallitseminen Polar Flow’ssa.

Saat lisätietoja Strava-segmenteistä Strava-tuesta.

Treenin aloittaminen Strava Live ‑segmenttejä käyttäen

Strava Live ‑segmentit edellyttävät GPS:ää. Varmista, että GPS on asetettu päälle niissä juoksu- ja pyöräilylajiprofiileissa, joita haluat käyttää.

Kun aloitat juoksu- tai pyöräilytreenin, lähellä olevat kelloosi synkronoidut Strava-segmentit (enintään 50 kilometrin päässä pyöräillessä tai 10 kilometrin päässä juostessa) näkyvät Strava-segmenttien treeninäkymässä. Siirry Strava-segmenttien näkymään treenien aikana YLÖS- ja ALAS-painikkeilla.

Kun lähestyt segmenttiä (eli kun olet enintään 200 metrin päässä pyöräillessä tai 100 metrin päässä juostessa), saat kelloosi ilmoituksen, ja kello näyttää sinulle segmenttiin jäljellä olevan matkan. Voit peruuttaa segmentin painamalla kellosi Takaisin-painiketta.

Saat toisen ilmoituksen, kun saavut segmentin aloituspisteeseen. Segmentin tallennus käynnistyy automaattisesti. Segmentin nimi ja oma ennätysaikasi näkyvät kellosi näytöllä.

Näytöltä näet, oletko edellä vai jäljessä omaa parasta tulostasi (tai KOM/QOM-tulosta, jos suoritat segmenttiä ensimmäistä kertaa) ja mikä on nopeutesi/vauhtisi ja jäljellä oleva matka.

Kun olet suorittanut segmentin, kellosi näyttää aikasi ja laskee erotuksen omaan parhaaseen tulokseesi. Näytöllä näkyy PR-symboli, jos teit uuden oman ennätyksesi.