Wedstrijd-
tempo

De functie Wedstrijdtempo helpt je een constant tempo te behouden en je streeftijd voor een ingestelde afstand te bereiken. Stel een streeftijd voor de afstand in - bijvoorbeeld 45 minuten voor 10 km hardlopen - en controleer of je sneller of langzamer loopt in vergelijking met je vooraf ingestelde streeftijd.

Je kunt het wedstrijdtempo instellen op je horloge, of een wedstrijdtempodoel instellen in de Flow webservice of app en dit draadloos met je horloge synchroniseren.

Als je een gepland wedstrijdtempodoel hebt voor die dag, stelt je horloge je voor om dit te starten als je de pre-trainingsmodus opent.

Een wedstrijdtempodoel instellen op je horloge

Je kunt een wedstrijdtempodoel instellen in de pre-trainingsmodus via het snelmenu.

1. Houd in de tijdweergave OK ingedrukt om naar de pre-trainingsmodus te gaan of druk op TERUG om het hoofdmenu te openen en kies Training starten.
  2. Tik in pre-trainingsmodus op het pictogram voor snelmenu of druk op de knop LICHT.
  3. Kies Wedstrijdtempo uit de lijst en stel de afstand en duur in. Druk op OK om bevestigen. Het horloge geeft aan welk tempo/welke snelheid nodig is om je doeltijd te halen en keert dan terug naar de pre-trainingsmodus waarin je de trainingssessie kunt starten.

Een wedstrijdtempodoel maken in de Flow webservice

1. Ga in de Flow webservice naar Trainingsdagboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.
  2. Kies onder Trainingsdoel toevoegen de optie Sport en voer een Doelnaam in (maximaal 45 tekens), een Datum, Tijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) die je wilt toevoegen.
  3. Kies Wedstrijdtempo.
  4. Vul twee van de volgende waarden in: Duur, Afstand of Wedstrijdtempo. De derde waarde wordt automatisch berekend.
  5. Klik op Aan je favorieten toevoegen als je het doel aan je Favorieten wilt toevoegen.
  6. Klik op Opslaan om het doel aan je Trainingsdagboek toe te voegen.

Synchroniseer het doel draadloos met je horloge via FlowSync, en je bent klaar om te gaan.