Opties voor energiebesparing

Met de opties voor energiebesparing kun je je trainingstijd verlengen door de GPS- registratie-interval te wijzigen, de hartslagmeting aan de pols uit te schakelen en de schermbeveiliging te gebruiken. Met deze instellingen kun je het batterijgebruik optimaliseren en meer trainingstijd krijgen voor extralange sessies of wanneer de batterij bijna leeg is.

De opties voor energiebesparing vind je in het snelmenu. Je kunt het snelmenu openen in de pre-trainingsmodus, in een gepauzeerde trainingssessie en in de overstapmodus in multisportsessies. In de pre-trainingsmodus open je het snelmenu door op te tikken of met de knop LICHT. In de pauzemodus en overstapmodus kan het snelmenu alleen worden geopend met de knop LICHT.

Nadat je een van de energiebesparende opties hebt ingesteld, zie je het effect ervan op de geschatte trainingstijd in de pre-trainingsmodus. Houd er rekening mee dat deze opties voor elke trainingssessie apart moeten worden ingesteld. De instellingen worden niet bewaard.

Houd er rekening mee dat de temperatuur de geschatte trainingstijd beïnvloedt. Bij training in koude omstandigheden kan de daadwerkelijke trainingstijd korter zijn dan aangegeven bij het starten van de sessie.

GPS-registratie-interval

Stel de GPS-registratie-interval in op een minder frequente interval (1 minuut of 2 minuten). Handig in ultralange sessies wanneer een lange batterijduur essentieel is.

Houd er rekening mee dat de GPS-registratie-interval moet worden ingesteld op 1 seconde om navigatiefuncties te gebruiken, zoals routebegeleiding, Komoot-routes en Strava Live-segmenten. Ook andere functies kunnen worden beïnvloed, bijvoorbeeld hardloopvermogen, snelheid/tempo en afstand, afhankelijk van het sportprofiel en de gebruikte sensoren.

Hartslagmeting aan de pols

Schakel hartslagmeting aan de pols uit. Zet dit uit om energie te besparen als je niet per se hartslaggegevens nodig hebt. Bij gebruik van een hartslagmeter met een borstband wordt de hartslagmeting aan de pols standaard uitgeschakeld.

Schermbeveiliging

Zet de schermbeveiliging aan tijdens sessies waarin je niet continu trainingsgegevens hoeft te bekijken.

Als de schermbeveiliging is ingeschakeld, wordt alleen de tijd op het display weergegeven. Druk op een willekeurige knop om de schermbeveiliging af te sluiten en je trainingsgegevens te bekijken. De schermbeveiliging gaat weer aan na 8 seconden.