Je training plannen

Je kunt je training plannen en persoonlijke trainingsdoelen instellen in de Polar Flow webservice en de Polar Flow app.

Een trainingsplan maken met de Seizoensplanner

De Seizoensplanner in de Flow webservice is een geweldige manier om een persoonlijk trainingsplan voor het hele jaar te maken. Wat je trainingsdoel ook is, Polar Flow helpt je een uitgebreid plan te maken om je doel te bereiken. Je vindt de Seizoensplanner op het tabblad Programma's in de Polar Flow webservice.

Polar Flow for Coach is een gratis remote coachingplatform waarmee je coach alle details van je training kan vastleggen, van trainingsplannen voor een heel seizoen tot afzonderlijke trainingen.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow app en webservice

Let erop dat de trainingsdoelen met FlowSync of via de Flow app naar je horloge moeten worden gesynchroniseerd voordat je ze kunt gebruiken. Tijdens de training begeleidt je horloge je naar het bereiken van je doel.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow webservice:

1. Ga naar Logboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.

2. Kies onder Trainingsdoel toevoegen de optie Sport, voer een Doelnaam in (maximaal 45 tekens) en voer de Datum, Starttijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) die je wilt toevoegen in.

Kies daarna het type trainingsdoel uit de volgende opties:

Een doel maken op basis van een favoriet trainingsdoel

Als je een doel hebt gemaakt en aan je favorieten hebt toegevoegd, kun je het gebruiken als een sjabloon voor vergelijkbare doelen. Zo kun je gemakkelijker een trainingsdoel maken. Je hoeft bijvoorbeeld niet elke keer een ingewikkeld gefaseerd trainingsdoel helemaal opnieuw te maken.

Ga als volgt te werk als je een bestaande favoriet als sjabloon wilt gebruiken voor een trainingsdoel:

1. Plaats je muisaanwijzer op een datum in je Trainingsdagboek.
  2. Klik op + Toevoegen > Favoriet doel en kies een doel uit de lijst Favorieten.

3. De favoriet wordt aan je trainingsdagboek toegevoegd als een gepland doel voor de dag. De standaard geplande tijd voor het trainingsdoel is 18.00 u/6 pm.
  4. Klik op het doel in je Trainingsdagboek en wijzig het naar wens. Wanneer je het doel in deze weergave bewerkt, wijzig je het oorspronkelijke favoriete doel niet.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen bij te werken.

Je kunt ook in de pagina Favorieten je favoriete trainingsdoelen bewerken en nieuwe aanmaken. Klik op om de pagina Favorieten te openen.

De instellingen naar je horloge synchroniseren

Vergeet niet om de trainingsdoelen met FlowSync of de Polar Flow app vanaf de Flow webservice naar je horloge te synchroniseren. Als je ze niet synchroniseert, zijn ze alleen zichtbaar in je Trainingsdagboek van de Flow webservice of de favorietenlijst.

Zie Trainingssessie starten voor informatie over het starten van een trainingssessie met een doel.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow app

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow app:

1. Ga naar Training en klik op bovenaan de pagina.
  2. Kies daarna het type trainingsdoel uit de volgende opties:

Synchroniseer je horloge met de Polar Flow app om de trainingsdoelen naar je horloge te verzenden.