Ön itt van: Jellemzők > Komoot

Komoot

Tervezd meg a részletes útvonalakat a térképen a Komoot segítségével, és vidd át az útvonalakat az órára a menet közbeni részletes útmutatáshoz! Legyen szó akár országúti kerékpározásról, túrázásról, nagy biciklis túrázásról vagy hegyi kerékpározásról, a Komoot kimagasló tervezési és navigációs technológiája lehetővé teszi, hogy többet fedezz fel a szabadtéri helyszínekből.

Hozz létre egy Komoot-fiókot, ha még nem tetted meg. A Komoot szolgáltatásra való feliratkozást követően kapsz egy ingyenes régiót, ahol az összes fő funkciót tesztelheted. A Komoot azt javasolja, hogy a saját régiódat állítsd be ingyenes régióként. Ezt követően csatlakoztasd a Komoot alkalmazást a Polar Flow lehetőséghez, és jelenítsd meg az összes Komoot-útvonalat az órán.

A Komoot használatával kapcsolatban tekintsd meg támogató webhelyüket a következő címen: support.komoot.com/hc/en-us

A Komoot-útvonalak 1 másodperces GPS rögzítési gyakoriságot igényelnek. Nem használható 1 perces vagy 2 perces rögzítési gyakorisággal.

A Komoot- és Polar Flow-fiók összekapcsolása

Először győződj meg róla, hogy rendelkezel Polar Flow-fiókkal és Komoot-fiókkal. Összekapcsolhatod Komoot- és Polar Flow-fiókodat a Polar Flow webszolgáltatásban vagy a Polar Flow alkalmazásban.

A Polar Flow webszolgáltatásban lépj be a Settings > Partners > Komoot > Connect (Beállítások > Partnerek > Komoot > Összekapcsolás) menübe.

vagy

A Polar Flow alkalmazásban lépj be a General Settings > Connect > Komoot (Általános beállítások > Összekapcsolás > Komoot) menübe (az összekapcsoláshoz húzd el a gombot).

A Komoot- és Polar Flow-fiók összekapcsolása után a rendszer az összes, a Komoot-fiókban feloldott régióban kezdődő megtervezett Komoot-túrát szinkronizálni fogja a Flow kedvencekben lévő túrákkal.

Komoot-útvonalak importálása az órába

A Polar Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban kiválaszthatod azokat az útvonalakat, amelyeket át szeretnél vinni az órára. A órádon egyszerre maximum 100 kedvenced lehet.

A Flow webszolgáltatásban kattints az oldal tetején lévő menüsávon található Kedvencek ikonra a Kedvencek oldalra való belépéshez.

 1. Válaszd ki az útvonalakat. Ehhez kattints a kiválasztás mezőkre az útvonalak listájának bal oldalán, hogy áthelyezd őket az óra jobb oldalon található szinkronizálási listájába. Ha új útvonalakat terveztél a Komoot szolgáltatással, a listát a gombra kattintva frissítheted ezekkel az útvonalakkal.
 2. Megváltoztathatod az órán lévő útvonalak sorrendjét, ha azokat az új helyükre húzod. Az egyes útvonalakat az X gombra kattintva távolíthatod el, az összes útvonalat egyszerre pedig a CLEAR (Törlés) gombra kattintva. Vedd figyelembe, hogy ezek továbbra is a kedvencek között maradnak, még ha el is távolítod őket az óráról.
 3. Az elvégzett módosítások mentéséhez szinkronizáld az órát.

A Flow alkalmazásban lépj a Devices (Eszközök) menübe, majd az eszközök oldalra. Görgess le az oldalon, és koppints az Add/remove (Hozzáadás/eltávolítás) elemre az órán aktuálisan rajta lévő kedvencek megtekintéséhez.

 1. Az órán található útvonalak átrendezéséhez koppints és tartsd rajta az ujjad a jobbra elhelyezkedő (iOS)/ (Android) gombra, és húzd az útvonalakat a kívánt helyre.
 2. Egy útvonal hozzáadásához vagy eltávolításához koppints újból az Add/remove (Hozzáadás/eltávolítás) lehetőségre az összes kedvenchez való hozzáféréshez.
 3. A kedvenceket Name (Név), Modified (Módosítva) és Type (Típus) alapján rendezheted.
 4. Húzd balra a kapcsolót egy útvonal eltávolításához az óráról. Húzd jobbra a kapcsolót egy útvonal hozzáadásához az órához.
 5. Szinkronizáld az órát az alkalmazással a módosítások mentéséhez.

 

A Polar Flow webszolgáltatásban és alkalmazásban lévő kedvencek kezelésével kapcsolatos további információkért lásd az A Polar Flow-ban lévő kedvencek és edzési célkitűzések kezelése szakaszt.

Edzés elindítása Komoot-útvonallal

 1. Edzés-előkészítés módban nyomd meg a LIGHT (VILÁGÍTÁS) gombot, vagy koppints a(z) elemre a gyorsmenübe való belépéshez.
 2. Válaszd ki a Routes (Útvonalak) lehetőséget a listából, és válaszd ki azt a Komoot-útvonalat, amelyet végig szeretnél járni. A legközelebbi útvonal látható elsőként.
 3. Válaszd ki, hogy hol szeretnéd elkezdeni az útvonalat: Start point (Kezdőpont) vagy Mid-route (Útvonal egy pontja).
 4. Válasz ki a kívánt sport profilt, majd indítsd el az edzésszakaszt.
 5. A sportóra végig fog vezetni az útvonalon. Ha az útvonal kezdetének elérésekor megjelenik a Route start found (Útvonal kezdete megtalálva) felirat, akkor készen állsz az indulásra.

Az óra részletes utasításokkal vezet végig az útvonalon.