Folyamatos pulzusmérés

A Folyamatos pulzusmérés funkció megszakítás nélkül méri a pulzust. A napi kalóriaégetés, valamint a teljes aktivitás pontosabb mérését teszi lehetővé, mivel a nagyon kevés csuklómozgást igénylő fizikai tevékenységeket, pl. kerékpározást is nyomon tudja követni.

Folyamatos pulzusmérés az órán

A folyamatos pulzusmérés funkciót az óra Beállítások > Általános beállítások > Folyamatos pulzusmérés menüpontjában lehet bekapcsolni, kikapcsolni, vagy csak éjszakai üzemmódra állítani. Ha a Csak éjszaka módot választod, a pulzusmérést arra a legkorábbi időpontra állítsd be, amikor valószínűleg lefekszel.

A funkció alapértelmezésben ki van kapcsolva. Ha bekapcsolva hagyod a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor az akkumulátor gyorsabban lemerül. A Nightly Recharge használatához engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Ha takarékoskodni akarsz az akkumulátorral, de használni kívánod a Nightly Recharge funkciót, beállíthatod, hogy a folyamatos pulzusmérés csak éjszaka legyen bekapcsolva.

Az idő nézetből a FEL és LE gombok segítségével léphetsz a Pulzus óralapra. A részletes nézet megnyitásához nyomd meg az OK gombot.

Amikor ez a funkció be van kapcsolva, az óra folyamatosan méri a pulzust, és megjeleníti azt az óra Pulzus óralapján. A részletek megnyitásakor megtekintheted a nap folyamán mért legmagasabb és legalacsonyabb pulzusértéket, valamint az előző éjszaka során mért legalacsonyabb pulzusszámod.

Az óra 5 perces időközönként követi nyomon a pulzusodat, és rögzíti az adatokat a Polar Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban való későbbi elemzéséhez. Ha az óra a pulzusod emelkedését érzékeli, akkor elkezdi folyamatosan rögzíteni a pulzusadataidat. A folyamatos rögzítési funkció a csukló mozgása alapján is aktiválódik, pl. amikor legalább egy percig elég gyors tempóval gyalogolsz. A pulzus folyamatos rögzítése automatikusan leáll, ha a tevékenység szintje egy adott értékre esik. Amikor a sportóra észleli, hogy a karod nem mozog, vagy amikor a pulzusod nincs megemelkedve, akkor a pulzusodat 5 perces ciklusokban követi nyomon a napi legalacsonyabb érték megtalálásához.

Bizonyos esetekben lehetséges, hogy magasabb vagy alacsonyabb pulzusértéket láttál az órádon a nap folyamán, mint a folyamatos pulzusmérési összefoglalódon a legmagasabb vagy legalacsonyabb napi érték. Ez akkor történhet meg, ha a leolvasott érték a nyomon követési tartományon kívül esik.

Az óra hátulján lévő LED-ek mindig világítanak, ha a folyamatos pulzusmérés funkció be van kapcsolva és a hátlapon lévő érzékelő érintkezésben van a bőrrel. A részletes útmutatót arról, hogy hogyan viseld az órát a csuklón mért pulzus pontos leolvasásához, a Csuklón mért pulzus fejezetben találod.

A folyamatos pulzusmérés értékeit részletesebben és hosszabb időszakokra vonatkozóan figyelemmel kísérheted a Polar Flow alkalmazásban, a webszolgáltatásban és a mobilalkalmazásban egyaránt. További információ a Folyamatos pulzusmérés funkcióról ebben a részletes útmutatóban található.