Ön itt van: Jellemzők > Smart Coaching (Okos értesítések) > Folyamatos pulzusmérés

Folyamatos pulzusmérés

A Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkció szünet nélkül méri a pulzust. A napi kalóriaégetés, valamint a teljes aktivitás pontosabb mérését teszi lehetővé, mivel a nagyon kevés csuklómozgást igénylő fizikai tevékenységeket, pl. kerékpározást is nyomon tudja követni.

Folyamatos pulzusmérés az órán

A folyamatos pulzusmérés funkciót az óra Settings (Beállítások) > General settings (Általános beállítások) > Continuous HR tracking (Folyamatos pulzusmérés) menüpontjában lehet bekapcsolni, kikapcsolni, vagy csak éjszakai üzemmódra állítani. Ha a Night-time only (Csak éjszaka) módot választod, a pulzusmérést arra a legkorábbi időpontra állítsd be, amikor valószínűleg lefekszel.

A funkció alapértelmezésben ki van kapcsolva. Ha bekapcsolva hagyja a Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkciót, akkor az akkumulátor gyorsabban lemerül. Ahhoz, hogy a Nightly Recharge működjön, engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Ha takarékoskodni akarsz az akkumulátorral, de használni kívánod a Nightly Recharge funkciót, beállíthatod, hogy a folyamatos pulzusmérés csak éjszaka legyen bekapcsolva.

Az idő nézetben a FEL és LE gombokkal navigálhatsz a pulzusfigyelés felületre. A részletes nézet megnyitásához nyomd meg az OK gombot.

Ha a funkció be van kapcsolva, az óra folyamatosan méri a pulzust, és kijelzi azt az óra Pulzus kijelzőjén. A részletek megnyitásával megtekintheti a legnagyobb és legkisebb pulzust, a napi leolvasásokat és azt, hogy mekkora volt a legalacsonyabb pulzusa az előző éjjel.

Az óra 5 perces időközönként olvassa le a pulzust és rögzíti az adatokat a Flow alkalmazásban vagy webes szolgáltatásban történő későbbi elemzés céljából. Ha az óra úgy észleli, hogy a pulzus megemelkedett, akkor elkezdi folyamatosan rögzíteni a pulzusát. A folyamatos rögzítés csuklómozgás alapján is aktiválódik, pl. amikor legalább egy percig megfelelő sebességgel gyalogol. A pulzus folyamatos rögzítése automatikusan leáll, ha a tevékenység szintje egy adott értékre esik. Amikor az óra észleli, hogy a karja nem mozog, vagy hogy a pulzusa nem emelkedik, akkor 5 perces ciklusokban kezdi el követni a pulzusszámot, hogy megtalálja az aznap mért legalacsonyabb értéket.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az eszköz a nap folyamán magasabb vagy alacsonyabb pulzusszámot jelez ki, mint ami a folyamatos pulzusmérés összegzésében a nap legmagasabb vagy legalacsonyabb értékeként látható. Ez akkor történhet meg, ha a leolvasott érték a nyomon követési tartományon kívül esik.

Az óra hátulján lévő LED-ek mindig világítanak, ha a folyamatos pulzusmérés funkció be van kapcsolva és a hátlapon lévő érzékelő érintkezésben van a bőrével. Az azzal kapcsolatos utasításokért, hogy miként kell viselnie az órát a pulzus csuklón történő pontos mérése érdekében, olvassa el a Csuklón mért pulzus c. részt.

A folyamatos pulzusmérés értékeit részletesebben és hosszabb időszakokra vonatkozóan figyelemmel kísérheti a Polar Flow alkalmazásban, a webes felületen és a mobilalkalmazásban egyaránt. További információ a Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkcióról ebben a részletes útmutatóban található.