Akkumulátor

A Polar arra kér, hogy csökkentsd minimálisra a hulladékok környezetre és emberi egészségre gyakorolt hatását azzal, hogy követed a helyi hulladék-elhelyezési szabályokat, és ahol lehetséges, külön gyűjtöd be az elektronikus eszközöket a termék élettartama végén. Ne vegyes kommunális hulladékként selejtezd le a terméket.

Az akkumulátor feltöltése

Töltés előtt bizonyosodj meg arról, hogy a sportóra töltő érintkezőin nincs nedvesség, por vagy kosz. Finoman töröld le a szennyeződéseket vagy nedvességet. Ne töltsd a sportórát nedvesen.

A sportóra újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Az újratölthető elemek véges számú töltési ciklussal rendelkeznek. Akár 500 alkalommal is feltöltheti az elemet, mielőtt a teljesítménye érezhetően csökkenne. A töltési ciklusok száma a felhasználási és működtetési körülményektől is függ.

Ne töltsd az akkumulátort 0 °C / +32 °F alatti, illetve +40 °C / +104 °F feletti hőmérsékleten, vagy ha az USB port nedves.

A töltéshez csatlakoztasd az eszközta csomagban mellékelt USB kábel használatával. Fali csatlakozón keresztül is feltöltheted az elemeket. Amikor fali csatlakozón keresztül végzed a töltést, használj egy USB táp adaptert (nem tartozék).

A számítógéppel való töltéshez egyszerűen csatlakoztasd a sportórát a számítógéphez; eközben szinkronizálhatod is azt a FlowSync-kel.

  1. A töltéshez csatlakoztasd a sportórát a számítógép USB-portjához vagy egy USB töltőhöz a dobozban található kábel segítségével. A kábelt mágnes rögzíti, csak arra kell ügyelned, hogy a kábel pereme illeszkedjen a sportóra aljzatához (pirossal jelölve).

  2. Charging (töltés) felirat jelenik meg a kijelzőn.
  3. Amikor az akkumulátor ikon teljesen megtelik, a sportóra töltése kész.

Ne hagyd hosszabb ideig az akkumulátort lemerülve, vagy folyamatosan feltöltve, mert az hatással lehet az akkumulátor élettartamára.

Az eszköz töltése edzés közben

Az órát nem szabad az edzésszakasz közben hordozható töltővel, pl. külső akkumulátorral tölteni. Ha az órát az edzésszakasz közben tápforráshoz csatlakoztatja, akkor az akkumulátor nem fog töltődni. Ha az órát edzés közben töltőkábelhez csatlakoztatja, akkor az izzadtság és a nedvesség korróziót, valamint a töltőkábel vagy az óra károsodását okozhatja. Továbbá, ha az óra töltése közben kezdi el az edzésszakaszt, akkor a töltés megszakad.

Akkumulátor állapota és értesítései

Akkumulátor-állapotszimbólum

Az akkumulátor állapotszimbóluma akkor jelenik meg, ha elforgatod a csuklódat, hogy ránézz az órára, megnyomod a VILÁGÍTÁS gombot az idő módban vagy visszalépsz az idő módba a menüből.

Akkumulátor értesítők

  • Ha az akkumulátor töltöttsége alacsony, a Battery low. Charge (alacsony töltöttsége, töltse fel) üzenet jelenik meg idő módban. Javasolt a sportórát feltölteni.
  • Töltsd fel edzés előtt üzenet jelenik meg, ha a töltöttség túl alacsony az edzésszakasz rögzítéséhez.

Alacsony akkumulátortöltöttségre figyelmeztető üzenetek edzés alatt:

  • Alacsony akkumulátor-szint üzenet jelenik meg, ha az akkumulátor merülni kezd. A figyelmeztetés ismétlődik, ha a töltöttségi szint túl alacsony a pulzus és a GPS adatok beméréséhez, majd a pulzusmérés és GPS kikapcsol.
  • Amikor kritikusan alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, a Recording ended (rögzítés leállítva) üzenet jelenik meg. A sportóra abbahagyja az edzés rögzítését és elmenti az edzés adatait.
  • Amikor a kijelző elsötétül, az akkumulátor lemerült és a sportóra alvó üzemmódba lépett. Töltsd fel a sportórát. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn.

Amikor a kijelző elsötétül, az akkumulátor lemerült és a sportóra alvó üzemmódba lépett. Töltsd fel a sportórát. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn.

Az üzemidőt számos tényező befolyásolja, például a környezet hőmérséklete, amelyben az órát használod, a választott funkciók és érzékelők, valamint az akkumulátor életkora. A Flow alkalmazással történő gyakori szinkronizálás szintén csökkenti az elem élettartamát. Jóval fagypont alatti hőmérséklet esetén az üzemidő jelentősen lecsökkenhet. Ha a kabátod alatt viseled az órát, úgy melegebben tartod és ezzel megnövelheted annak üzemidejét.