Använda din OH1

Vid mätning av pulsen från din underarm eller överarm

För exakt pulsmätning måste OH1 sitta ordentlig på din underarm eller överarm, inte på handleden.

1. Placera sensorn i armbandshållaren med linsen uppåt.
  2. Bär armbandet så att sensorn ligger på undersidan av armbandet och dikt an mot huden.
  3. Bär OH1 runt din underarm eller överarm.

Den optiska sensorn måste ligga an mot din hud, men armbandet får inte vara för snävt åtsittande så att det förhindrar blodflödet. För den mest exakta pulsmätningen rekommenderar vi att du bär din OH1 i några minuter innan du startar pulsmätningen.

Pulsmätning från tinningen när du simmar

OH1-setet har varit tillgängligt med två olika typer av simglasögonklämmor. Ditt set kan innehålla två klämmor (bild A) eller en klämma (bild B). Båda typerna av klämmorna passar för användning vid simning. De har bara lite olika design. Om ditt set innehåller två klämmor (bild A), testa båda för att se vilken som passar dina simglasögon bättre och håller sensorn säkert på plats på tinningen.

1. Sätt sensorn inuti hållaren med LED-lamporna mot din hud och knappen uppåt.
  2. Skjut hållaren så långt den går så att den sitter ordentligt på bandet.
  3. Bär sensorn på vänstra tinningen om du andas in från din vänstra sida vid frisim och vice versa om du andas in från din högra sida.

Sensorn måste ständigt vidröra huden vid tinningen.