FitSpark™ daglig treningsveileder

​​FitSpark™ treningsveileder byr på ferdiglagde daglige treningsopplegg som er tilgjengelige direkte på klokken din. Treningsoppleggene er satt sammen for å passe til kondisjonsnivået ditt og treningshistorikken din, restitusjonsnivået og formen du er i, basert på Nightly Recharge-statusen fra sist natt. FitSpark gir deg 2–4 ulike treningsalternativer hver dag: ett som passer best for deg, og 1–3 andre alternativer. Du får maksimalt fire forslag per dag, og det finnes 19 ulike treningsøkter totalt. Forslagene inkluderer treningsøkter fra kardio, styrke eller støttende treningskategorier.

FitSpark-treningsøktene er ferdiglagde treningsmål som er definert av Polar. Treningsøktene inkluderer instruksjoner for hvordan du utfører øvelsene og en trinnvis veiledning i sanntid for å sikre at du trener på en trygg måte og med riktig teknikk. Alle treningsøktene er tidsbaserte og justeres ut fra ditt nåværende kondisjonsnivå, slik at øktene egner seg for alle, uansett kondisjonsnivå. FitSpark-treningsforslagene oppdateres etter hver treningsøkt (inkludert treningsøkter som kjøres uten FitSpark), ved midnatt og når du våkner. FitSpark sørger for å gjøre treningen fleksibel ved å la deg velge mellom forskjellige daglige treningsopplegg.

Hvordan fastslås kondisjonsnivået ditt?

Kondisjonsnivået ditt fastslås for hvert forslag basert på :

• Treningshistorikken din (gjennomsnittlig ukentlig pulssonegjennomføring fra de foregående 28 dagene)
  • VO2max (fra kondisjonstesten på klokken din)
  • Treningsbakgrunn

FitSpark trenger 7 dagers treningshistorikk for å fungere optimalt. Du kan imidlertid begynne å bruke funksjonen uten noen treningshistorikk.

Jo høyere kondisjonsnivået ditt er, desto lengre må treningsmålene vare. De mest krevende styrkemålene er ikke tilgjengelige for lave kondisjonsnivåer.

Hva slags øvelser er inkludert i treningskategoriene?

I kardiotreningsøkter veiledes du til å trene i ulike pulssoner i løpet av ulike varigheter. Øktene inkluderer faser for tidsbasert oppvarming, innsats og nedkjøling. Kardiotreningsøkter kan fullføres med en hvilken som helst sportsprofil på klokken din.

Styrkeøkter er treningsøkter av sirkeltreningstypen som består av styrketreningsøvelser med tidsbasert veiledning. Trening med egen kroppsvekt kan gjøres med din egen kropp som motstand. Du trenger ikke å bruke ekstra vekter. Under sirkeltreningsøkter trenger du en vektskive, en kettlebell eller håndvekter for å utføre øvelsene.

Støttende økter er treningsøkter av sirkeltreningstypen som består av styrke- og mobilitetsøvelser med tidsbasert veiledning.

FitSpark på Polar Ignite

I tidsvisning sveiper du mot venstre eller høyre for å gå til FitSpark-klokkevisningen.

FitSpark-klokkevisningen inkluderer følgende visninger for ulike treningskategorier:

PROGRAMKLOKKEVISNING: Hvis du har et aktivt løpeprogram i Polar Flow, vil FitSpark-forslagene dine være basert på treningsmålene i løpeprogrammet.

Trykk på FitSpark-klokkevisningen for å se den mest passende treningsøkten for deg basert på treningshistorikken din og kondisjonsnivået ditt. Trykk på den foreslåtte treningsøkten for å se en detaljert oversikt over treningsøkten, eller trykk på Mer for å se andre treningsforslag. Sveip opp for å se øvelsene som er inkludert i treningsøkten (styrketrening og støttende treningsøkter), og trykk på den individuelle øvelsen for å se detaljerte instruksjoner om hvordan du utfører øvelsen. Trykk på Start for å velge treningsmålet. Trykk på sportsprofilen for å starte treningsmålet.

Under trening

Klokken gir deg veiledning under trening. Veiledningen inkluderer treningsinformasjon, tidsbaserte faser med pulssoner for kardiomål, og tidsbaserte faser med øvelser for styrkemål og støttende mål.

Styrketreningsøkter og støttende treningsøkter er basert på ferdiglagde treningsplaner med treningsanimasjoner og trinnvis veiledning i sanntid. Alle økter inkluderer tidtakere og vibrasjoner som varsler deg når det er tid for å gå videre til neste fase. Fortsett hver bevegelse i 40 sekunder, og hvil deretter til minuttet er fullt før du starter neste bevegelse. Når du har fullført alle runder av det første settet, starter du det neste settet manuelt. Du kan når som helst avslutte en treningsøkt. Du kan ikke hoppe over eller omorganisere treningsfaser.

Bakgrunnslyset er alltid på under trening: Sveip ned fra øvre del av skjermen for å dra ned hurtiginnstillingsmenyen. Trykk på bakgrunnslysikonet for å velge Alltid på eller Automatisk. Hvis du velger Alltid på, vil displayet på klokken være opplyst i løpet av hele treningsøkten. Innstillingen for bakgrunnslys går automatisk tilbake til Automatisk når du har fullført treningsøkten. Vær oppmerksom på at Alltid på-innstillingen vil tappe batteriet mye raskere enn standardinnstillingen.

FitSpark på Polar Grit X/Vantage

Bruk OPP- og NED-knappene på tidsskjermen for å navigere til FitSpark-klokkevisningen.

Fitspark-klokkevisningen inkluderer følgende visninger for ulike treningskategorier:

PROGRAMKLOKKEVISNING: Hvis du har et aktivt løpeprogram i Polar Flow, vil FitSpark-forslagene dine være basert på treningsmålene i løpeprogrammet.

Trykk på OK i Fitspark-klokkevisningen for å vise treningsforslagene. Det mest passende treningsforslaget basert på treningshistorikken din og kondisjonsnivået ditt vises først. Rull ned for å se andre alternative forslag. Velg et treningsforslag ved å trykke på OK for å se en detaljert oversikt over treningen. Rull ned for å se øvelsene som er inkludert i treningsøkten (styrketrening og støttende treningsøkter), og velg individuelle øvelser for å se detaljerte instruksjoner om hvordan du utfører dem. Rull ned til Start og trykk på OK for å velge treningsmål, og velg sportsprofilen for å starte treningsmålet.

Under trening

Klokken gir deg veiledning under trening. Veiledningen inkluderer treningsinformasjon, tidsbaserte faser med pulssoner for kardiomål, og tidsbaserte faser med øvelser for styrkemål og støttende mål.

Styrketreningsøkter og støttende treningsøkter er basert på ferdiglagde treningsplaner med treningsanimasjoner og trinnvis veiledning i sanntid. Alle økter inkluderer tidtakere og vibrasjoner som varsler deg når det er tid for å gå videre til neste fase. Fortsett hver bevegelse i 40 sekunder, og hvil deretter til minuttet er fullt før du starter neste bevegelse. Når du har fullført alle runder av det første settet, starter du det neste settet manuelt. Du kan når som helst avslutte en treningsøkt. Du kan ikke hoppe over eller omorganisere treningsfaser.

Treningsresultater på klokken og i Polar Flow

Du får et sammendrag av treningsøkten din på klokken rett etter at du har avsluttet økten. Du får en mer detaljert analyse i Polar Flow-appen eller i Polar Flow-nettjenesten. For kardiotreningsmål får du et grunnleggende treningsresultat som viser fasene i økten med pulsdata. For styrkemål og støttende treningsmål får du detaljerte treningsresultater som inkluderer gjennomsnittspulsen din og tiden som er brukt på hver øvelse. Denne informasjonen vises som en liste, og hver øvelse vises også i pulskurven.

Vitenskapelig grunnlag

FitSpark-treningsopplegg er basert på WHOs anbefalinger for ukentlig fysisk aktivitet for voksne. Anbefalingene består av 150 minutter moderat eller 75 minutter krevende kardiotrening, og styrketrening to ganger i uken.

Contact Us
Kontakt oss
Request repair
Service

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.