Strava Live ‑segmenttien käyttö V650:ssä

Strava-segmentit ovat ennalta määritettyjä reitin osuuksia, joilla urheilijat voivat kilpailla ottamalla aikaa pyöräillessään tai juostessaan. Segmentit määritetään osoitteessa Strava.com, ja kuka tahansa Stravan käyttäjä voi luoda niitä. Voit käyttää osuuksia omien aikojesi vertailuun tai voit verrata aikaasi muiden segmentin suorittaneiden Strava-käyttäjien aikoihin. Kunkin segmentin kärkinimet ja parhaan ajan haltija eli King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) näkyvät julkisesti.

Huomaa, että sinulla on oltava Strava Summit ‑analyysipaketti, jotta voit käyttää Strava Live ‑segmenttejä V650:ssä. Kun olet aktivoinut Strava Live ‑segmentit, vienyt segmenttejä Flow-tilillesi ja synkronoinut ne V650:een, saat V650:een ilmoituksen, kun lähestyt jotakin suosikiksi merkitsemääsi Strava-segmenttiä.

Kun olet suorittamassa segmenttiä, V650 näyttää reaaliaikaiset tiedot suorituksesta, joten tiedät, oletko edellä vai jäljessä segmentin omaa ennätystäsi (PR). Tuloksesi lasketaan ja näytetään V650:ssä välittömästi, kun segmentti päättyy, mutta lopulliset tulokset on tarkistettava osoitteesta Strava.com.

Strava- ja Polar Flow ‑tiliesi yhdistäminen

Voit yhdistää Strava- ja Polar Flow ‑tilisi Polar Flow ‑verkkopalvelussa tai Polar Flow ‑sovelluksessa.

Polar Flow ‑verkkopalvelussa mene kohtaan Asetukset > Kumppanit > Strava > Yhdistä

tai

Polar Flow ‑sovelluksessa mene kohtaan Yleisasetukset > Yhdistä > Strava (yhdistä pyyhkäisemällä painiketta).

Strava-segmenttien tuominen Polar Flow ‑tilillesi

1. Valitse Strava-tililtäsi segmentit, jotka haluat tuoda Polar Flow’n Suosikkeihin / V650:een, napsauttamalla segmentin nimen vieressä olevaa tähtikuvaketta.
  2. Tuo valitut Strava Live ‑segmentit Polar Flow ‑tilillesi napsauttamalla Polar Flow ‑verkkopalvelun Suosikit-sivulla painiketta Päivitä Strava Live ‑segmentit.
  3. V650:ssä voi olla kerrallaan enintään 20 suosikkia. Valitse V650:een siirrettävät segmentit napsauttamalla Strava Live ‑segmentit -luettelon vasemmalla puolella olevia valintaruutuja, jolloin ne siirtyvät oikealla puolella olevaan V650:n synkronointiluetteloon. Voit muuttaa suosikkien järjestystä V650:ssä vetämällä ja pudottamalla.
  4. Tallenna laitteeseen tehdyt muutokset synkronoimalla V650.

Katso lisätietoja suosikkien hallitsemisesta Polar Flow ‑verkkopalvelussa ja -sovelluksessa kohdasta Suosikkien ja treenitavoitteiden hallitseminen Polar Flow’ssa.

Vaarallisia Strava-segmenttejä ei enää siirretä Polar Flow’hun. Strava ei enää turvallisuussyistä tue segmenttejä, joiden keskikaltevuus on pienempi kuin -0,25 %. Alamäkiä ja samalla tavoin jyrkästi laskevia segmenttejä ei enää synkronoida. Valitettavasti emme pysty vaikuttamaan siihen, mitkä segmentit määritetään vaarallisiksi.

Ota Strava Live® ‑segmentit käyttöön Polar V650:ssä

1. Siirry kohtaan SUOSIKIT ja ota Strava Live ‑segmentit käyttöön napauttamalla valintapainiketta. Näet luettelon kaikista V650-laitteeseen siirtämistäsi segmenteistä napauttamalla Strava Live ‑segmentit -kenttää.
  2. Luettelosta näet kunkin segmentin nimen ja pituuden. Voit tarkastella segmenttiä kartalla napauttamalla segmentin kenttää luettelossa.
  3. Karttanäkymässä näkyy segmentin pituus, keskikaltevuus, henkilökohtainen ennätyksesi (PR) ja KOM/QOM -ajat. Voit selata karttaa pyyhkäisemällä sitä sekä lähentää sitä kaksoisnapauttamalla ja loitontaa napauttamalla sitä kahdella sormella. Palaa päänäkymään napauttamalla <.
  4. Strava Live ‑segmentit näkyvät SUOSIKIT -palkissa, kun toiminto on otettu käyttöön.

Treenaaminen Strava Live ‑segmenttejä käyttäen

1. Kun ryhdyt tallentamaan pyörälenkin tietoja GPS-toiminnon avulla (Pyöräily-, Maantiepyöräily- tai Maastopyöräily-lajiprofiilissa), lähimmät Strava®-segmentit ja etäisyys aloituspisteeseen linnuntietä näytetään V650:n SEGMENTIT LÄHISTÖLLÄ -näkymässä. Karttanäkymässä näet segmenttien aloituspisteen ja suunnan.

2. V650 antaa äänimerkin, kun lähestyt Strava-segmenttiä, ja näyttää jäljellä olevan matkan segmentin alkupisteeseen. Voit peruuttaa segmentin napauttamalla PERUUTA V650:ssä.

3. Saat toisen äänimerkin, kun saavut segmentin aloituspisteeseen. Segmentin nimi ja oma ennätysaikasi (PR) näkyvät V650:n näytössä. Segmentin tallennus käynnistyy automaattisesti.

4. Strava Live ‑segmentti -näkymä lisätään treeninäkymäksi, kun segmentti aloitetaan. V650 näyttää reaaliaikaiset tiedot suorituksesta sekä segmentin tiedot ja suorituksesi hallintaa helpottavat tiedot.

Kun olet karttanäkymässä, voit vaihtaa seuraavien vaihtoehtojen välillä napauttamalla vasemmalla olevaa tietokenttää: EDELLÄ/JÄLJESSÄ PR, EDELLÄ/JÄLJESSÄ KOM/QOM, MATKAA JÄLJELLÄ ja KESTO (segmentin kokonaisaika). Voit vaihtaa seuraavien vaihtoehtojen välillä napauttamalla oikealla olevaa tietokenttää: NOPEUS, KESTO (treenin kokonaiskesto), SYKE ja TEHO.

5. Kun olet suorittanut segmentin loppuun, V650 näyttää segmentillä käyttämäsi ajan sekä eron PR ja KOM/QOM.

Tulokset lasketaan ja näytetään V650:ssä välittömästi, kun segmentti päättyy, mutta lopulliset tulokset on tarkistettava osoitteesta Strava.com.

Lisätietoja Strava-segmenteistä on Strava-tuessa.

Strava Live on Strava, Inc.:n tavaramerkki.