Kuntolaitteiden aiheuttama häiriö

Harjoittelussa käytettävät laitteet, joissa on elektronisia komponentteja, voivat aiheuttaa häiriösignaaleja sykesensorin ja harjoitustietokoneen välille. Tällaisia häiriölähteitä voivat olla esim. LED-näyttö, juoksumaton moottori tai elektroniset jarrut. Tämän tyyppiset häiriöt voidaan yleensä ratkaista siirtämällä harjoitustietokone toiseen kohtaan.

1. Irrota sykesensori rintakehältäsi ja käytä harjoituslaitetta normaaliin tapaan.
  2. Liikuta sykkeenmittaustilassa olevaa harjoitustietokonetta, kunnes löydät kohdan, jossa näytöllä ei näy hajalukemaa tai sydänsymboli ei vilku. Häiriöt ovat usein voimakkaimpia laitteiston näytön edessä, kun taas näytön oikealla tai vasemmalla puolella häiriöitä ei yleensä esiinny.
  3. Pue sykesensori takaisin rintakehällesi ja pidä harjoitustietokone häiriöttömässä kohdassa, jos mahdollista.

Jos harjoitustietokone ei vieläkään toimi, häiriösignaalit voivat olla niin voimakkaita, ettei yhtäaikainen langaton sykkeenmittaus ole mahdollista.