Polar Sleep Plus™ -toiminnon vianetsintä

Polar-laite havaitsee nukkumisen täysin automaattisesti. Seuranta perustuu heikomman kätesi liikkeiden seurantaan sisäänrakennetun 3D-kiihtyvyysanturin avulla. Me ja muut tahot olemme havainneet, että Sleep Plus -algoritmi on melko tarkka, mutta unen seurannassa käytettävän automaattisen teknologian haasteet on hyvä huomioida. On mahdollista, että Polar-laite ei havaitse untasi oikein joka yö tai että sen ilmoittamat nukahtamisen ja heräämisen ajankohdat eroavat itse havaitsemastasi nukkumiseen käyttämästäsi ajasta. Tässä asiakirjassa kerrotaan, mistä tämä voi johtua ja millaisia haasteita automaattiseen unen havaitsemiseen liittyy.

Polar Sleep Plus -ominaisuus on kehitetty seuraamaan normaalia unta. Mitattujen tietojen avulla saat lisätietoa nukkumistavoistasi ja voit hyödyntää niitä unesi optimoinnissa. Toimintoa ei ole tarkoitettu unihäiriöiden tai niihin liittyvien sairauksien diagnosointiin tai hoitoon.

Joidenkin öiden Sleep Plus -tiedot puuttuvat

Jos Sleep Plus -tiedot puuttuvat, Sleep Plus -laskenta on epäonnistunut. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Nukuit alle neljä tuntia. Uniaikasi eli nukahtamisen ja heräämisen välisen ajanjakson on oltava vähintään neljä tuntia, jotta saat Sleep Plus -unitiedot.
  • Polar-laitteesi havaitsi alle neljä tuntia unta, vaikka todellisuudessa nukuit kauemmin. Automaattinen unen havaitseminen voi olla hankalaa esimerkiksi öinä, joina nukut levottomasti ja liikut unissasi paljon. Tämä voi johtaa siihen, että tiedot ovat epätarkempia. Sleep Plus -laskenta voi epäonnistua esimerkiksi siksi, että havaittu nukahtamisen ajankohta on todellista nukahtamista myöhemmin ja/tai havaittu heräämisen ajankohta on todellista heräämistä aiemmin, jolloin havaittu uniaikasi ei ehkä riitä Sleep Plus -laskentaa varten.
  • Automaattinen unen havaitseminen perustuu siihen, että ihminen liikkuu nukkuessaan ainakin jonkin verran, ja kuten edellä jo mainittiin, Polar-laite havaitsee unen seuraamalla kätesi liikkeitä. Jos olet hyvin liikkumatta pitkiä aikoja, laitteen voi olla hankala varmistaa, että se on ranteessa. Tämä voi joissakin tapauksissa johtaa siihen, että unitiedot ovat epätarkkoja ja riittämättömiä.
  • Laitteen ottaminen pois ranteesta heti heräämisen jälkeen tai sen kiinnittäminen ranteeseen vain nukkumaan mennessä voi sekoittaa Sleep Plus -laskennan.

Nukahtamis-/heräämisaika on virheellinen

Jos laitteen havaitsema nukahtamis- tai heräämisaika vaikuttaa virheelliseltä, tarkista, voisivatko epätarkat tulokset johtua seuraavista syistä.

• Jos olet hyvin levoton ja liikut nukahtaessasi paljon, Polar-laitteen voi olla hankala havaita, milloin nukahdat. Tämä voi johtaa siihen, että laitteen havaitsema nukahtamisaika on todellista nukahtamishetkeäsi myöhemmin.
  • Jos olet hyvin levoton ja liikut ennen heräämistäsi paljon, Polar-laite voi erehdyksessä luulla, että olet hereillä, vaikka todellisuudessa nukut vielä. Tämä voi johtaa siihen, että laitteen havaitsema heräämisaika on todellista heräämishetkeäsi aiemmin.
  • Jos makaat melko liikkumatta paikallasi pitkän aikaa ennen nukahtamistasi tai aamulla ennen sängystä nousemista (esimerkiksi kun luet kirjaa tai katselet televisiota), Polar-laitteen voi olla hankala määrittää, oletko hereillä vai nukutko. Näin ollen on mahdollista, että Polar-laite tallentaa virheellisesti uniaikaa.
  • Jos et ole käyttänyt laitetta hetkeen ja kiinnität sen ranteeseesi juuri ennen nukkumaanmenoa, laitteella ei ehkä ole riittävästi tietoa siitä, että se on ranteessa. Laitteen kiinnittäminen ranteeseen hyvissä ajoin (noin puolitoista tuntia) ennen nukkumaanmenoa voi auttaa.

Jos olet sitä mieltä, että laitteen havaitsemat nukahtamis- ja heräämisajat ovat virheellisiä, voit muokata aikoja manuaalisesti Flow-sovelluksessa, jotta ne vastaavat uniaikaasi paremmin.

Polar-laite ei mittaa Sleep Plus -tietoja lainkaan

Kokeile, auttaako laitteen tehdasasetusten palauttaminen. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot ja asetukset laitteesta. Laite on otettava uudelleen käyttöön. Kaikki laitteesta Flow-tilillesi synkronoidut tiedot ovat tallessa.

Sleep Plus -tiedot eivät näy Uni-välilehdessä, mutta Päiväkirjassa on unitietoja.

Vuosien mittaan unenmittaustoimintomme on kehittynyt unta koskevista perustiedoista Polar Sleep Plus -toiminnoksi. Vaikka molemmat toiminnot perustuvat käden liikkeiden seurantaan, Polar Sleep Plus -toiminto antaa unesta enemmän tietoa. Siksi sen laskenta tarvitsee onnistuakseen tarkempia tietoja unestasi kuin unta koskevien perustietojen laskenta.

Jos Sleep Plus -laskenta epäonnistuu esimerkiksi riittämättömien unitietojen seurauksena, kyseisen yön Sleep Plus -tietoja ei voida näyttää. Tällaisissa tapauksissa haluamme antaa yleiskuvan yöunestasi, jos perustiedot ovat käytettävissä. Näet unen perustiedot Flow-verkkopalvelussa (Aktiivisuuden aikajanalla) ja -sovelluksessa (Aktiivisuus-näkymässä). Unta koskevat perustiedot on merkitty kuukuvakkeella. Perustietoihin sisältyvät nukkumiseen käyttämäsi aika ja unesi laatu (levollinen ja levoton).

Aktiivisuuden aikajana ja unta koskevat perustiedot:

Flow-sovelluksen Aktiivisuus-näkymä ja unta koskevat perustiedot: