Miksi aktiivisuutta kertyy uudessa, jatkuvalla sykeseurannalla varustetussa Polar-laitteessani eri tavalla kuin vanhemmassa Polar-laitteessani?

Jatkuva sykeseuranta täydentää Polar-laitteiden 24/7 aktiivisuuden mittaus -toimintoa. 24/7 aktiivisuuden mittaus seuraa aktiivisuutta ranteen liikkeiden perusteella, ja Jatkuva sykeseuranta mittaa myös sykettäsi kellon ympäri. Näin saat entistäkin tarkemman laskelman kalorinkulutuksestasi. Jatkuva sykeseuranta siis mahdollistaa entistä henkilökohtaisemman aktiivisuudenmittauksen, sillä se huomioi kehosi vasteen fyysisen aktiivisuutesi intensiteettiin eli sen, kuinka paljon sykkeesi nousee fyysisen aktiivisuutesi seurauksena.

Jos olet käyttänyt 24/7 aktiivisuuden mittaus -toiminnolla varustettua Polar-laitetta, päivittäisen aktiivisuustavoitteesi saavuttaminen jatkuvalla sykeseurannalla varustetulla Polar-laitteella voi olla aikaisempaa helpompaa tai vaikeampaa. Tässä on muutamia syitä siihen:

AKTIIVISUUSTAVOITTEEN SAAVUTTAMINEN ON AIEMPAA HELPOMPAA

Jos ranteesi liikkuu vain vähän fyysisen aktiivisuutesi aikana esimerkiksi lastenvaunuja työntäessäsi, kauppakasseja kantaessasi tai pyöräillessäsi, Jatkuva sykeseuranta auttaa seuraamaan kokonaisaktiivisuuttasi tarkemmin. Toiminto tallentaa sykkeesi kohoamisen, joten myös tämäntyyppinen aktiivisuus huomioidaan laskettaessa edistymistäsi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi. Mitä korkeampi mitattu sykkeesi on, sitä korkeampi tallennettu aktiivisuustasosi on. Näin ollen myös fyysinen ponnistelu huomioidaan esimerkiksi ylämäkeen kävellessäsi tai raskasta reppua kantaessasi. Vanhemmissa Polar-laitteissa tämäntyyppinen aktiivisuus kerrytti aktiivisuutta vain, jos aloitit sykeharjoituksen.

Haluamme kannustaa aktiiviseen elämään ja siksi haluamme pystyä antamaan luotettavaa palautetta aktiivisuudestasi. Jotta Polar-laite pystyy antamaan luotettavaa ja henkilökohtaista palautetta edistymisestäsi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi, on tärkeää määrittää henkilökohtaiset asetuksesi Flow-tiliin oikein ja pitää ne ajan tasalla.

Henkilökohtaisten asetustesi päivittäminen Flow-verkkopalvelussa

Aktiivisuustaso

Jos päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttaminen tuntuu liian helpolta, voit vaihtaa aktiivisuustasoasi. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuustasoasetukseesi, jonka voit tarkistaa päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksista Polar Flow -verkkopalvelusta (nimesi/profiilikuvasi > Asetukset > Päivittäinen aktiivisuustavoite) tai -mobiilisovelluksesta (nimesi/profiilikuvasi > Aktiivisuustavoite). Voit valita kolmesta aktiivisuustasosta sen, joka motivoi sinua ja on sopivan haastava. Jos esimerkiksi nykyinen aktiivisuustasosi on Taso 1, voit vaihtaa sen tilalle Tason 2. Näin saat haastavamman aktiivisuustavoitteen.

Fyysiset asetukset

Tarkista ja päivitä henkilökohtaiset asetuksesi Flow-verkkopalvelussa, jotta edistymisesi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi lasketaan oikein. Siirry osoitteeseen flow.polar.com > napauta nimeäsi/profiilikuvaasi > napauta Asetukset.

Fyysiset asetuksesi (esim. sukupuoli, syntymäaika, pituus ja paino) vaikuttavat mitattujen arvojen, kuten sykealueiden raja-arvojen ja kalorinkulutuksen, laskentaan.

Leposyke

Muista tarkistaa ja päivittää myös leposykkeesi. Leposyke on alin sydämenlyöntien määrä minuutissa (bpm) täysin rentoutuneena ja paikassa, jossa ei ole häiriötekijöitä. Ikä, kuntotaso, perintötekijät, terveydentila ja sukupuoli vaikuttavat leposykkeeseen. Tyypillinen arvo aikuiselle on 55–75 bpm, mutta esimerkiksi erittäin hyväkuntoisen henkilön leposyke voi olla myös huomattavasti alhaisempi.

Leposyke kannattaa mitata aamulla hyvin nukutun yön jälkeen heti herättyäsi. Voit käydä ensin WC:ssä, jos se auttaa sinua rentoutumaan. Älä harjoittele rankasti ennen mittausta ja varmista, että olet täysin palautunut kaikesta aktiivisuudesta.

Mittaaminen on helppoa ja tarkkaa Polar-laitteen ranteesta tehtävällä sykkeenmittauksella tai Polar-sykemittarilla ja kiinnitysvyöllä rintakehän ympärille kiinnitettävällä sykesensorilla. Tee mittaus useamman kerran – mieluiten peräkkäisinä aamuina – ja laske keskimääräinen leposykkeesi.

Leposykkeen mittaaminen:

1. Pue Polar-laite yllesi. Asetu makuulle selällesi ja rentoudu.
  2. Aloita harjoitus rannelaitteessasi noin yhden minuutin kuluttua. Valitse mikä tahansa lajiprofiili, kuten Muu sisäliikunta.
  3. Makaa paikallasi ja hengitä rauhallisesti 3–5 minuuttia. Älä katso harjoitustietojasi mittauksen aikana.
  4. Lopeta harjoitus Polar-laitteessa. Synkronoi rannelaite Polar Flow -sovellukseen tai -verkkopalveluun ja tarkista harjoituksen yhteenvedosta alin sykkeesi (HR min) tämä on leposykkeesi. Päivitä leposykkeesi fyysisiin asetuksiisi Polar Flow’ssa.

Huomaa, että jatkuvalla sykeseurannalla varustetun Polar-laitteen ilmoittama päivän ja yön alin sykelukema EI ole sama asia kuin leposyke.

Muut tekijät, jotka vaikuttavat sykkeeseesi ja päivittäisen aktiivisuuden kertymiseen

Jatkuvalla sykeseurannalla varustettu Polar-laite havaitsee koholla olevat sykelukemat myös esimerkiksi ollessasi stressaantunut, innostunut tai sairas, kuten flunssainen. Myös nämä korkeammat sykelukemat nopeuttavat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi saavuttamista hieman.

Jos sykkeesi on epätavallisen korkea ja saavutat siksi päivittäisen aktiivisuustavoitteesi liian nopeasti, suosittelemme jatkuvan sykeseurannan poistamista käytöstä ja aktiivisuuden seurantaa ainoastaan 24/7 aktiivisuuden mittaus -toiminnon ja ranteesi liikkeiden avulla. Näin saat luotettavampaa palautetta aktiivisuudestasi.

AKTIIVISUUSTAVOITTEEN SAAVUTTAMINEN ON AIEMPAA VAIKEAMPAA

Jos huomaat, että päivittäisen aktiivisuustavoitteesi saavuttaminen on aiempaa hankalampaa käyttäessäsi jatkuvalla sykeseurannalla varustettua Polar-laitetta, olet luultavasti hyvässä kunnossa.

Kun harjoittelet aerobisesti riittävän kauan, sydämesi toiminta tehostuu ja se pumppaa aiempaa enemmän verta jokaisella lyönnillä. Tämä ilmenee alhaisempana leposykkeenä ja alhaisempana harjoituksen aikaisena sykkeenä, koska sydämesi pystyy pumppaamaan saman määrän verta vähemmillä lyönneillä.

Oletetaan, että lähdet 50 minuutin kävelylle. Aiemmin 24/7 aktiivisuuden mittaus -toiminto seurasi aktiivisuuttasi ranteesi liikkeiden perusteella. Kun nyt menet samanlaiselle kävelylle, jatkuva sykeseuranta seuraa myös sykettäsi ja havaitsee, että hyväkuntoisen sydämesi syke ei nouse merkittävästi harjoituksen aikana. Kokonaisaktiivisuuttasi mitataan nyt henkilökohtaisemmin, joten alhainen sykkeesi vaikuttaa edistymiseesi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi. Jos haluat kerryttää aktiivisuutta enemmän, joudut joko kävelemään kauemmin samaa vauhtia tai kiristämään vauhtiasi 50 minuutin kävelyllä.