Entä jos Polar-kuntotesti ei onnistu?

Jos rannelaitteesi ei löydä sykettäsi testin aluksi tai sen aikana, testi epäonnistuu (näyttöön tulee teksti Testi epäonnistui). Muista kostuttaa kiinnitysvyön elektrodit ja varmista, että sykevyö on puhdas ja riittävän tiukalla. Tarkista, että rannelaite on toiminta-alueella (enintään yhden metrin päässä GymLink-laitteesta). Rannelaite ei kuitenkaan saa olla liian lähellä sykesensoria, joten pidä kätesi vartalosi sivuilla. Tarkista testin alussa, että sydänsymboli vilkkuu tasaisesti tai että näytössä näkyy Syke löydetty -teksti.

Testi on kehitetty terveille 20–65-vuotiaille. Jos sykelukemasi tai Syke löydetty -teksti näkyy näytössä ennen testiä ja testi epäonnistuu silti, se voi johtua sydämen rytmihäiriöstä. Tietyntyyppiset rytmihäiriöt (useat epänormaalit sykeintervallit) voivat aiheuttaa testin epäonnistumisen. Tällaisia rytmihäiriöitä ovat esimerkiksi eteisvärinä tai -lepatus, eteis-kammiokatkos ja sinusrytmin häiriöt.

Myös terveillä ihmisillä voi olla satunnaisia sydämen rytmihäiriöitä, jotka johtavat testin epäonnistumiseen. Tämä on harvinaista ja liittyy yleensä stressiin. Testi kannattaa suorittaa uudelleen, kun stressi on hieman helpottanut. Joskus testin tekeminen istuallaan vähentää rytmihäiriöitä, ja testi onnistuu.

Jotta saat luotettavan testituloksen, muista noudattaa Polar-kuntotestin perusohjeita.