Ranteesta tehtävällä sykkeen mittauksella varustettujen Polar-laitteiden käyttö- ja hoito-ohjeet

Ranteesta tehtävällä sykkeen mittauksella varustettuja Polar-tuotteita on tarkoitus käyttää koko päivän ja yön. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää rannelaitteen luotettavassa käyttökunnossa sekä hyvännäköisenä ja -tuntuisena ja käsivartesi ihon hyvässä kunnossa. Näin saat myös laitteesta kaiken irti.

Puhdista se

Pese laite, ranneke ja käsivartesi iho säännöllisesti – etenkin, jos olet hikoillut. Jos Polar-laitteessasi on irrotettava ranneke, irrota laite rannekkeesta ja pese ne erillään. Käytä mietoa saippua-vesiliuosta ja juoksevaa vettä.

Voit pyyhkiä lian laitteesta kostealla paperipyyhkeellä. Älä koskaan käytä puhdistamiseen alkoholia tai hankaavia materiaaleja, kuten teräsvillaa tai puhdistuskemikaaleja. Älä käytä puhdistamiseen teräviä työkaluja, jotta laite ei naarmuunnu. Älä pese Polar-rannelaitteita painepesurilla, jotta ne pysyvät vesitiiviinä*.

Laitteen ja rannekkeen peseminen on erityisen tärkeää, jos käytät niitä uima-altaassa, jossa vesi pidetään puhtaana kloorin avulla.

Kuivaa se

Vesitiivistä* Polar-laitetta voi käyttää uinnin ja suihkun aikana, mutta märän rannekkeen pitäminen ranteessa pitkään ei ole hyväksi iholle. Kun rannelaite kastuu tai on hikinen, puhdista se, anna sen kuivua tai kuivaa se pehmeällä pyyhkeellä, ennen kuin puet sen uudelleen ranteeseesi.

Varmista, että myös käsivartesi iho on kuiva, ennen kuin puet Polar-laitteen takaisin ranteeseesi.

Pue se

Jotta rannesyke voidaan mitata tarkasti, varmista, että pidät Polar-laitetta oikein ranteessasi:

• Pidä Polar-laitetta ranteesi päällä, vähintään sormenleveyden päässä ranneluusta (katso alla oleva kuva).
  • Kiristä ranneke napakasti ranteesi ympärille. Laitteen takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, eikä Polar-laite saa liikkua ranteen ympärillä. Polar-laitteen ja ihon välinen liike voi vaikuttaa lukemiin.
  • Voit tarkistaa, että ranneke on riittävän tiukalla, kun painat ranneketta kevyesti ylöspäin käsivartesi molemmilta puolilta ja varmistat, että sensori ei irtoa ihostasi. Sinun ei pitäisi nähdä sensorin LED-valoa, kun painat ranneketta ylöspäin.

Siirrä treenin ajaksi Polar-laite kauemmaksi ranneluusta ja pidä ranneketta hieman tiukemmalla, jotta laite ei pääse liikkumaan. Anna ihosi tottua Polar-laitteeseen muutaman minuutin ajan, ennen kuin aloitat treenin. Löysää ranneketta hieman harjoituksen jälkeen.

Etsi ranteestasi kohta, jossa laite pysyy napakasti mutta mukavasti. Kun löydät sopivan tiukkuuden Jatkuvan sykeseurannan käyttöä ja harjoittelun aikana tapahtuvaa sykkeenmittausta varten, pidä ranneketta aina yhtä kireällä. Näin saat yhdenmukaiset sykelukemat.

Jos Polar-laitteessasi on irrotettava ranneke, varmista myös, että ranneke on laitteen suuntaisesti sekä edestä että takaa. Jos laite ei ole asianmukaisesti rannekkeessa, sykelukemat voivat olla epäluotettavia.

Löysää se

Muista antaa käsivartesi ihon hengittää säännöllisesti ja löysää ranneketta välillä. Ihoärsytyksen välttämiseksi ranneketta kannattaa välillä löysätä esimerkiksi silloin, kun et ole erityisen aktiivinen.

Voit myös hieman vaihdella laitteen paikkaa ranteessasi. Ota Polar-laite välillä kokonaan pois ranteestasi.

* Tarkista Polar-laitteesi vesitiiviystiedot tuotteen sähköisen käyttöohjeen teknisten tietojen luvusta. Sähköiset käyttöohjeet ovat tukisivuillamme.

Chat
Chat