Optisen sykkeenmittauksen vianetsintä

Oletko pukenut Polar-laitteen yllesi oikein?

Jotta rannesyke voidaan mitata tarkasti, varmista, että pidät Polar-laitetta oikein ranteessasi:

• Pidä Polar-laitetta ranteesi päällä, vähintään sormenleveyden päässä ranneluusta (katso alla oleva kuva).
  • Kiristä ranneke napakasti ranteesi ympärille. Laitteen takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, eikä Polar-laite saa liikkua ranteen ympärillä. Polar-laitteen ja ihon välinen liike voi vaikuttaa lukemiin.
  • Voit tarkistaa, että ranneke on riittävän tiukalla, kun painat ranneketta kevyesti ylöspäin käsivartesi molemmilta puolilta ja varmistat, että sensori ei irtoa ihostasi. Sinun ei pitäisi nähdä sensorin LED-valoa, kun painat ranneketta ylöspäin.

Siirrä treenin ajaksi Polar-laite kauemmaksi ranneluusta ja pidä ranneketta hieman tiukemmalla, jotta laite ei pääse liikkumaan. Anna ihosi tottua Polar-laitteeseen muutaman minuutin ajan, ennen kuin aloitat treenin. Löysää ranneketta hieman harjoituksen jälkeen.

Huomaa, että mittauksen luotettavuus riippuu sensorin sijaintipaikan verenkierrosta, etenkin kylmissä olosuhteissa. Käden ja ranteen ihon lämpötila vaikuttaa verenkiertoon, ja voit helpottaa mittaamista pitämällä sormesi ja kämmenesi lämpiminä ja ranteesi peitettynä.

Jos ranteen iholla on tatuointeja, vältä sensorin asettamista niiden kohdalle.

Jos ongelmat eivät ratkea edellä olevia ohjeita noudattamalla, voit kokeilla, auttaako laitteen pitäminen toisessa ranteessa.

Millaista lajia harrastat?

Uinti: Kun tallennat uintitreeniä Polar-laitteella, kelloa on pidettävä ranteessa vielä tiukemmalla kuin muissa lajeissa. Se varmistaa mahdollisimman tarkat syketiedot. Vaikka vesi voi estää ranteesta tehtävää sykkeenmittausta toimimasta optimaalisesti, voit silti seurata keskisykettäsi ja sykealueita uintitreeneissä. Saat myös paikkansapitävät tiedot kalorinkulutuksesta ja Smart Coaching -ominaisuuksien hyödyt.

Optinen sykesensori Polar Verity Sense sopii ihanteellisesti sykkeen tallentamiseen allasuintitreeneissä. Voit tallentaa syketiedot sensorin sisäiseen muistiin ja synkronoida tiedot Polar Flow ‑sovellukseen myöhemmin. Verity Sense tallentaa sykkeen, matkan ja vauhdin automaattisesti uima-altaassa erityisen uintitilan avulla. Polar Verity Sense ‑tuotepakettiin sisältyy uimalasien hihnakiinnike, jonka avulla sensori kiinnitetään ohimolle, josta se mittaa sykkeen tarkasti uinnin aikana.

Huomaa, että kiinnitysvyöllä varustettua Polar-sykesensoria ei voi käyttää Polar-laitteen (Ignite, Ignite 2, Ignite 3, M200, M430, Vantage M, Vantage M2, Vantage V, Vantage V2, Vantage V3, Grit X, Grit X Pro, Grit X2 Pro) kanssa uinnin aikana, koska Bluetooth ei toimi vedessä.

Sisäpyöräily: Koska kuntopyörä pysyy paikallaan eikä kätesi liiku, ohjaustangon puristaminen polkemisen tahtiin saattaa aiheuttaa signaalivirheitä, jotka ehkä tulkitaan virheellisesti sykkeeksi. Siirrä laitetta hieman ylemmäs ranteessasi, sillä se voi parantaa sykesignaalin havaitsemista.

Voimaharjoittelu: Jos tekemäsi liikkeet aiheuttavat äärimmäistä painetta ranteisiisi, kuten painonnosto tai leuanveto, sykkeen havaitseminen ranteesta voi vaikeutua. Siirrä laitetta hieman ylemmäs ranteessasi, sillä se voi parantaa sykesignaalin havaitsemista.

Mailapelit: Mailapelien kaltainen liikunta, jossa käsi liikkuu epäsäännöllisesti, hankaloittaa tarkkojen syketietojen mittaamista ranteesta. Tällaisia pelejä pelatessasi voit vaihtaa mittarin kätisyyttä ja pitää sitä sen käden ranteessa, jolla et käytä mailaa.

Polar Verity Sense ‑optinen sykesensori on erinomainen vaihtoehto ranteesta tehtävälle optiselle sykkeen mittaukselle lajeissa, joissa sensorin pitäminen paikallaan ranteessa on haastavampaa tai joissa sensorin lähellä olevissa lihaksissa ja jänteissä on painetta tai liikettä. Sensori sopii käytettäväksi kyynär- tai olkavarressa, joten voit etsiä sille sykkeesi havaitsemisen kannalta parhaan kohdan. Kiinnitysvyöllä varustettu Polar H10 -sykesensori on paras vaihtoehto, jos tarvitset mahdollisimman tarkkoja tietoja esimerkiksi sprinteistä tai intervalli- ja voimaharjoittelusta.

Lajista riippumatta voit kuitenkin aina käyttää laitetta keskisykkeesi ja sykealueiden seuraamiseen treenin aikana sekä tarkkojen kaloritietojen seurantaan. Käytettävissäsi ovat myös muut Polar Smart Coaching -ominaisuudet.

Ovatko sykelukemat epätavallisen korkeita tai muuten epätavallisia?

Rannekkeen kiristäminen voi auttaa. Seuraavat tekijät voivat aiheuttaa epänormaaleja sykelukemia harjoituksen aikana:

• Jos sykelukemat ovat jatkuvasti liian alhaisia tietyssä lajiprofiilissa, tarkista, oletko valinnut profiiliin sykkeen näyttötavaksi prosenttiosuuden maksimisykkeestä (HR%) lyöntien minuutissa (HR) sijaan. Katso lisätietoja lajiprofiilin asetusten muuttamisesta Polar-laitteesi käyttöohjeesta.
  • Polar-tuotteita ei ole suunniteltu havaitsemaan rytmihäiriöitä eikä epäsäännöllistä rytmiä, vaan ne tulkitsevat nämä kohinaksi tai häiriöiksi. Useimmissa tapauksissa Polar-treenilaitteet toimivat hyvin rytmihäiriöistä huolimatta, mutta joissakin tapauksissa (useita epänormaaleja sykevälejä) rytmihäiriöt voivat aiheuttaa virheellisiä sykelukemia.

Optinen sykesensori (Verity Sense ja OH1)

Pidä sensori puhtaana ja vältä sen naarmuttumista, jotta optinen sykkeen mittaus toimii mahdollisimman hyvin. Mittaaminen perustuu erittäin pieniin muutoksiin valon voimakkuudessa, joten pienikin määrä likaa sensorissa voi heikentää sen toimintaa. Samoin sensorissa olevat naarmut voivat hajottaa LED-lampun valoa vääriin suuntiin, mikä heikentää laitteen toimintakykyä.

Sensorin ja ihon välinen liike voi vaikuttaa lukemiin. Sykkeen tarkka mittaaminen edellyttää, että sensori on napakasti ihoa vasten. Kun käytät käsivarsihihnaa, kiinnitä sensori napakasti kyynär- tai olkavarteen. Älä pidä sitä ranteessa. Jos käytät uimalasien hihnakiinnikettä, yritä kiinnittää sensori mahdollisimman kauas ohimolle lähelle hiusrajaa varmistaen, ettei sensorin ja ihon väliin jää hiuksia.

Kylmissä olosuhteissa verenkierto ihossa voi heikentyä niin paljon, että sensori ei saa tarkkoja lukemia. Voit ratkaista tämän lämmittämällä käsivartesi ihoa tai harjoittelemalla niin, että ihon lämpötila kohoaa.

Jos sinulla on tatuointeja, vältä sensorin asettamista niiden kohdalle, sillä tämä voi estää tarkkojen lukemien saamisen.