Polar-juoksuohjelmaa koskevat usein kysytyt kysymykset

Mihin Polar-juoksuohjelma perustuu?

Se perustuu oikealla sykealueella harjoitteluun, ja Polar-sykealueiden taustalla oleva tiede toimii ohjelman kulmakivenä. Ohjelma laatii harjoitussuunnitelman tapahtuman perusteella, ja siinä huomioidaan henkilökohtaiset ominaisuutesi, harjoitustaustasi ja valmistautumisaika. Ohjelman tarkka kuvaus on kohdassa Polar-juoksuohjelma.

Mitkä tuotteet ovat yhteensopivia juoksuohjelman kanssa?

Juoksutavoitteet voi synkronoida näihin laitteisiin, joten saat niistä reaaliaikaisia ohjeita harjoittelun aikana.

• Polar Grit X
  • Polar Grit X Pro
  • Polar Grit X2 Pro
  • Polar Pacer
  • Polar Pacer Pro
  • Polar Vantage M
  • Polar Vantage M2
  • Polar Vantage V
  • Polar Vantage V Titan
  • Polar Vantage V2
  • Polar Vantage V3
  • Polar Ignite
  • Polar Ignite 2
  • Polar Ignite 3
  • Polar M200
  • Polar M400
  • Polar M430

Voiko ohjelmaa muokata sen luomisen jälkeen? Voiko esimerkiksi tavoitematkaa muuttaa manuaalisesti?

Ohjelmaa ei voi muokata sen luomisen jälkeen. Jos haluat esimerkiksi vaihtaa tavoitteen 5 km:stä 10 km:iin, koko ohjelma on vaihdettava tavoitteen mukaisesti. Jos haluat tehdä muutoksia, sinun on luotava uusi ohjelma.

Ohjelma antaa palkinnoksi tähtiä. Miten ne lasketaan?

Ohjelma seuraa, paljonko vietät aikaa kullakin sykealueella kullakin harjoitusviikolla ja palkitsee sinut tähdillä sen mukaan, miten hyvin saavutat tavoitteesi.

• 1 tähti: Saavutit keskimäärin 75 % tavoitteestasi kullakin sykealueella
  • 2 tähteä: Saavutit keskimäärin 90 % tavoitteestasi kullakin sykealueella
  • 3 tähteä: Saavutit keskimäärin 100 % tavoitteestasi kullakin sykealueella
  • Ei tähtiä, jos harjoittelit liian paljon (enemmän kuin 200 %) keskitason alueella (3)
  • Ei tähtiä, jos harjoittelit liian paljon (enemmän kuin 150 %) korkean intensiteetin alueilla (4 ja 5)

Ohjelman päivitys – miksi ohjelma suosittelee samalla tasolla pysymistä tai alemmalle/ylemmälle tasolle siirtymistä?

Suositukset perustuvat siihen, miten hyvin olet noudattanut ohjelmaa. Se suosittelee seuraavalle tasolle siirtymistä, kun olet harjoitellut riittävästi ja seuraavalle tasolle siirtyminen on järkevää. Suositus perustuu tavoitteen mukaisen ajan viettämiseen sykealueilla.

Huomioidaanko manuaalisesti lisätyt harjoitukset ohjelman laskennassa?

Ei, koska ohjelma edellyttää sykkeenmittausta ja tietoa siitä, kuinka paljon aikaa on vietetty kullakin sykealueella. Näitä tietoja ei ole manuaalisesti lisätyissä harjoituksissa.

Onko mahdollista määrittää tietyt päivät lepopäiviksi?

Kyllä. Kun olet luomassa ohjelmaa, valitse lepopäivän valintaruutu sen päivän kohdalla, jonka haluat määrittää lepopäiväksi. Ohjelmasta riippuen voit valita yhden tai useamman päivän lepopäiväksi tässä vaiheessa. Kun olet luonut ohjelman, voit siirtää harjoituksia vapaasti saman kalenteriviikon sisällä vetämällä ja pudottamalla niitä päivästä toiseen. Näin voit muokata kunkin harjoitusviikon aikatauluusi sopivaksi.

Voiko harjoituksen tehdä muuna päivänä kuin sinä, jolle se on aikataulutettu?

Kyllä. Siirry juoksuohjelman yhteenvetoon Flow-verkkopalvelussa valitsemalla välilehdestä Ohjelmat, vedä ja pudota toiselle päivälle siirrettävä harjoitus saman kalenteriviikon toiseen päivään ja synkronoi muutokset laitteeseesi.

Ottaako ohjelma huomioon harjoitukset, jotka eivät kuulu ohjelmaan?

Kyllä. Jos siis teet ohjelman aikana minkä tahansa muun harjoituksen, jossa käytät sykkeenmittausta, se lisätään juoksuohjelman kokonaistietoihin.

Voiko aiemmin tehtyjä ohjelmia tarkastella?

Kyllä, mutta vain jos et ole aloittanut uutta. Edellinen ohjelma näkyy Ohjelma-välilehdessä, kunnes aloitat uuden. Aiempien ohjelmien harjoitukset näkyvät kuitenkin Polar Flow -päiväkirjassasi myös uuden ohjelman aloittamisen jälkeen.

Voiko harjoituksen tehdä pyörällä?

Kyllä voi. Etenkin ohjelman alussa harjoituksen tekeminen pyörällä sopii hyvin, mutta ohjelman edetessä on hyvä keskittyä juoksemiseen. Kun teet harjoituksen pyörällä, muista noudattaa ohjeita ja pysyä oikealla sykealueella.

Miksi kaikki ohjelmat ovat juoksua varten? Entä muut lajit?

Juoksuohjelmaa on kysytty eniten, joten aloitimme siitä. Jatkossa saatavilla voi olla ohjelmia myös muihin lajeihin, kuten pyöräilyyn.

Miksi kaikki ohjelmat ovat tapahtumia varten? Entä muuntyyppiset ohjelmat?

Tapahtumiin valmistavaa ohjelmaa on kysytty eniten, joten aloitimme siitä. Jatkossa saatavilla voi olla myös muunlaisia ohjelmia, kuten yleiskuntoa parantavia ohjelmia. Vaikka ohjelmat on suunniteltu tapahtumia varten, voit luoda ohjelman myös ilman tavoitteena olevaa tapahtumaa. Valitse mikä tahansa päivämäärä ja valitse tavoitematka, joka sopii kehitystavoitteeseesi parhaiten.

Palautumisen tilani on rasittunut / erittäin rasittunut, mutta ohjelma kehottaa silti harjoittelemaan. Miksi?

Polar-juoksuohjelma ja Palautumisen tila eivät ole suoraan yhteydessä toisiinsa. Tästä syystä ohjelma ei mukaudu, jos palautumisen tilasi on rasittunut tai erittäin rasittunut. Kun suunnittelet harjoituksen tekemistä, on tärkeää kuunnella omaa kehoasi. Jos palautumisen tilasi on erittäin rasittunut ja olet liian väsynyt, voi olla hyvä jättää harjoitus väliin. Toinen vaihtoehto on tehdä kevyt juoksuharjoitus alueilla 1 ja 2, koska se voi edistää palautumistasi.

Juostessa on vaikeaa pysyä alueilla 1 ja 2. Mitä teen?

Jos oikealla alueella pysyminen ei muuten onnistu, vaihda kävelyyn. On tärkeää pysyä oikealla alueella, joten käveleminen sopii hyvin erityisesti ohjelman alkuvaiheissa. Älä muuta sykealueiden rajoja itse, jos et ole aivan varma oikeista rajoista. Jos epäilet, että jotkin asetukset eivät ole kohdallaan, tarkista Polar Flow’n asetuksista, että maksimisykkeesi ja muut fyysiset asetuksesi ovat oikein. Jos tiedät kliinisesti mitatun maksimisykkeesi tai aerobisen ja anaerobisen kynnyksesi, käytä niitä.

Harjoittelen paljon ja ohjelman edellyttämä harjoittelumäärä ei riitä. Mitä teen?

Ohjelma perustuu sykeperusteiseen harjoitteluun, joten harjoitusten intensiteetti ja kesto voivat poiketa siitä, mihin olet tottunut. Varsinkin ohjelman alussa jotkin harjoitukset voivat tuntua kevyiltä, jos olet tottunut harjoittelemaan paljon. Ohjelma on suunniteltu parantamaan kuntoasi vaiheittain, ja jos päätät noudattaa ohjelmaa, oikean vaikutuksen saaminen edellyttää ohjeiden noudattamista.

Käytän myös Polar Balancea. Se kehottaa minua hölkkäämään 2 tuntia, mutta juoksuohjelma kehottaa hölkkäämään kevyesti 30 minuuttia. Mitä teen?

Polar Balancen ja Polar-juoksuohjelman tavoitteet ovat täysin erilaiset, eikä niiden välillä ole yhteyttä. Polar Balance on tarkoitettu painonhallintaan ja juoksuohjelma juoksusuorituksen parantamiseen. Balancen antama aktiivisuutta koskeva ohje kertoo, miten saavutat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi, ja tästä syystä se voi poiketa huomattavasti Polar-juoksuohjelman harjoituksesta.