Polar H9- ja H10-sykesensorin vianetsintä

Jos H9- tai H10-sykesensorisi ei toimi asianmukaisesti, tee vianetsintä ennen kuin otat yhteyttä lähimpään Polar-palveluun.

Ovatko sykesensori ja lähetinyksikkö puhtaat?

Noudata hoito-ohjeita varmistaaksesi luotettavan mittauksen ja maksimoidaksesi sykesensorin käyttöiän.

Tarkista vastaanotinlaitteen käyttöohjeesta, että laite tukee Bluetooth 4.0 (Bluetooth Smart) -tiedonsiirtoa ja sen vakiomuotoista sykepalvelua.

Polar H9 ja H10 eivät ole yhteensopivia aiempien Bluetooth-versioiden kanssa.

Onko käytössäsi yhteensopiva vastaanotinlaite tai sovellus?

Tarkista yhteensopivuutta koskevat vaatimukset.

Tarkista, että olet yhdistänyt sykesensorin ja sovelluksen.

Jos yhdistäminen ei onnistu, tarkista, että vastaanotinlaitteen Bluetooth-toiminto on käytössä.

Varmista, että olet yhdistämisen aikana riittävän kaukana (10 m) muista Bluetooth Smart -sykesensoreiden käyttäjistä.

Jos vastaanotinlaitteessasi on Bluetooth-laitteiden luettelo, voit tarkistaa, onko sensori yhdistetty. Polar H9/H10 ja sen ID-numero ovat luettelossa, jos sensori on yhdistetty. ID-numero on painettu sensorin taakse.

Lue lisää sykesensorin käyttöönotosta ja sovelluksen käynnistämisestä sovelluksen valmistajan antamista käyttöohjeista.

Tarkista, oletko pukenut sykesensorin päällesi oikein.

Katso lisätietoja kohdasta Sykesensorin pukeminen.

Onko sykesensorin paristo tyhjenemässä?

Oletko kokeillut, auttaako pariston vaihtaminen? Katso H9/H10-sykesensorin ohjevideo.

• Polar H9 -sykesensorin pariston kesto on noin 400 tuntia.
  • Polar H10 -sykesensorin pariston kesto on noin 400 tuntia.

Onko vastaanotinlaite sijoitettu oikein?

Pidä vastaanotinlaite etupuolellasi, jotta sen toiminta-alue on riittävä. Hyvä paikka esimerkiksi matkapuhelimelle on etutasku tai pyörän ohjaustanko.

Bluetooth Smart -tiedonsiirrossa käytettävä 2,4 GHz:n radiotaajuussignaali ei kulje ihmiskehon, esimerkiksi käsivarren, läpi.

Oletko käynnistänyt sovelluksen ja sykesensorin uudelleen?

Sulje sovellus ja irrota sykesensori kiinnitysvyöstä. Odota 30 sekuntia, aseta sensori takaisin paikalleen ja käynnistä sovellus.

Kokeile, auttaako laitteen tehdasasetusten palauttaminen (H9/H10)

Sykesensorin tehdasasetusten palauttaminen:

1. Poista paristo.
  2. Paina metallineppareita, joilla sensori kiinnitetään kiinnitysvyöhön, sormillasi vähintään 10 sekunnin ajan.
  3. Odota 30 sekuntia ja aseta paristo takaisin paikalleen.

Tehdasasetusten palauttamisen jälkeen sensori on yhdistettävä laitteisiin uudelleen.

Jos vastaanotinlaitteessasi on Bluetooth-laitteiden luettelo, kokeile, auttaako Polar H9:n/H10:n poistaminen luettelosta ja sen yhdistäminen uudelleen.

Muista pukea sykesensori yllesi yhdistämistä varten.

Kokeile, auttaako vastaanotinlaitteen uudelleenkäynnistys.

Jos mahdollista, kokeile, toimiiko sykesensori jonkin toisen yhteensopivan sovelluksen tai laitteen kanssa.

Sensorini ei toimi. Mitä teen?

Polar Beatissa sensori voi olla kolmessa eri tilassa. Tarkista, että haluamasi sensori on yhdistetty Polar Beatiin.

• Ei yhdistetty. Sensorin käyttäminen edellyttää sen yhdistämistä Polar Beatiin.
  • Ei aktiivinen. Sensori on yhdistetty Polar Beatiin, mutta se ei juuri nyt ole aktiivisena.
  • Yhdistetty. Sensori on yhdistetty Polar Beatiin ja se on aktiivisena.

Epänormaaleja sykelukemia harjoituksen aikana

Staattinen sähkö, tekniset urheiluasut ja erikoisolosuhteet

Jos ilmankosteus on alhainen tai olosuhteet ovat tuuliset (esimerkiksi nopeavauhtinen maantiepyöräily), lepattava paita saattaa hangata sykesensoria ja tuottaa staattista sähköä. Tämä aiheuttaa ylimääräisiä signaaleja, erityisesti jos kontakti ihon ja sykesensorin välillä on heikko. Vältä tämä seuraavilla keinoilla:

• Kastele elektrodit ennen käyttöä, tai jos kiinnitysvyössä on muoviset elektrodit, käytä sähköä johtavaa voidetta tai geeliä.
  • Käytä puuvillaista paitaa synteettisestä materiaalista valmistetun paidan sijaan.
  • Käytä ihonmyötäisempää paitaa välttääksesi kankaan lepattamisen.
  • Pue sykesensori märän paidan päälle.
  • Kokeile sykesensorin siirtämistä hieman vasemmalle.
Rytmihäiriö

Polar-tuotteita ei ole suunniteltu tunnistamaan rytmihäiriötä tai epäsäännöllisiä sydämen lyöntejä, vaan se tulkitsee nämä häiriöiksi. Useimmissa tapauksissa Polar-harjoitustietokoneet toimivat hyvin rytmihäiriöistä huolimatta, mutta joissakin tapauksissa (useita epänormaaleja sykevälejä) rytmihäiriöt voivat aiheuttaa virheellisiä sykelukemia.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä maasi Polar-jälleenmyyjään.