Miten muutan tiedoston sijainnin

Kun harjoitustieto tallennetaan ja varastoidaan soveltaa ohjelma seuraavia periaatteita.

• Harjoitustiedostojen (*.hrm-tiedostot) ja henkilön tiedostojen (*.pdd-tiedostot) oletussijainti riippuu käytössä olevasta ohjelmaversiosta. Katso tiedostojen sijainti aiheeseen liittyvästä dokumentista.

• 'Henkilön kansio' nimetään, kun henkilö lisätään ohjelmaan. 'Henkilön kansio' saa täsmälleen saman nimen, mikä henkilölle annettiin Polar-ohjelmassa.

• Vuosikansio luodaan 'Henkilön kansioon', kun ensimmäinen harjoitus siirretään ja tallennetaan kyseiselle vuodelle.

• *.hrm ja *.ppd -tiedostot voidaan tallentaa vain henkilön vuosikansioihin.

• Kun polku muutetaan valitsemalla Asetukset → Ohjelman asetukset → Tiedostojen sijainti, muutos pätee vain henkilöihin, jotka on lisätty ohjelmaan polun muuttamisen jälkeen.

Henkilön kansion ja/tai tiedoston oletussijainnin muuttaminen
1. Valitse Asetukset → Ohjelma asetukset ja avaa Tiedostojen sijainti -välilehti.
2. Valitse se tiedostotyyppi, jonka haluat uudelleen sijoittaa. Jos haluat siirtää 'Henkilön kansiot' eri paikkaan, valitse Uudet henkilöt rivi.
3. Klikkaa Muokkaa-painiketta ja käytä hakemistopuuta selataksesi haluamaasi sijaintiin.

Ohjelmassa jo olevan henkilön harjoitustietojen sijainnin muuttaminen
Voit muuttaa ohjelmassa jo olevan henkilön kansion sijainnin, esimerkiksi toiselle kovalevylle. Näin tehdäksesi, siirrä ensin 'Henkilön kansio', ja sen sisällä olevat vuosikansiot, uuteen haluamaasi sijaintiin. Määritä sitten 'Henkilön kansion' uusi sijainti Polar-ohjelmaan.
Polun muuttaminen kohdassa Asetukset → Ohjelman asetukset → Tiedostojen sijainti ei muuta ohjelmassa jo olevan henkilön tietojen sijaintia.

1. Siirrä koko 'Henkilön kansio' vuosikansioineen uuteen sijaintiin.
2. Avaa Polar-ohjelma ja valitse Asetukset → Joukkueet.
3. Valitse joukkue, johon haluat henkilön lisätä ja klikkaa Muokkaa-painiketta.
4. Valitse Jäsenet-välilehti ja klikkaa Lisää-painiketta.
5. Selaa siihen 'Henkilön kansioon', jonka haluat lisätä joukkueeseen ja valitse henkilön *.ppd-tiedosto.

Suosittelemme vaihtamaan tiedostojen oletussijaintia vain silloin, jos se on ehdottoman välttämätöntä.