Uppdatera programvaran

Var noga med att uppdatera programvaran (firmware) när en ny version är tillgänglig för att hålla din Polar Verity Sense uppdaterad och få bästa prestanda. Programvaran uppdateras för att förbättra sensorns funktionalitet.

Du förlorar inga data på grund av uppdateringen. Innan uppdateringen påbörjas, synkroniseras data från din Verity Sense till ditt Flow-konto.

Med telefon eller surfplatta

Du kan uppdatera programvaran via telefonen om du använder Polar Flow-mobilappen. Appen meddelar om det finns en uppdatering tillgänglig och vägleder dig genom uppdateringen. Vi rekommenderar att du ansluter sensorn till en strömkälla innan du startar uppdateringen för att säkerställa en problemfri uppdatering.

Den trådlösa programuppdateringen kan ta upp till 20 minuter, beroende på din anslutning.

Med dator

När en ny programversion är tillgänglig får du ett meddelande från FlowSync när du ansluter Verity Sense till datorn. Programuppdateringarna laddas ner via FlowSync.

Så här uppdaterar du programvaran:

1. Placera sensorn i USB-adaptern med linsen uppåt så att kontakterna på sensorn och USB-adaptern möts.
  2. Anslut USB-adaptern till datorns USB-port.
  3. FlowSync börjar synkronisera dina data.
  4. Efter synkronisering uppmanas du att uppdatera firmware.
  5. Välj Ja. Ny programvara installeras (det kan ta upp till 10 minuter). Vänta tills uppdateringen har slutförts innan du kopplar bort din Verity Sense från datorn.