Strava Live-segmenter

Strava-segmenter er tidligere definerede sektioner af veje eller stier, hvor atleter kan konkurrere på tid i cykling eller løb. Segmenter er defineret på Strava.com og kan oprettes af hvilken som helst Strava-bruger. Du kan bruge segmenter til at sammenligne dine egne tider eller til at sammenligne med andre Strava-brugeres tider, som også har gennemført segmentet. Hvert segment har et offentligt leaderboard med bjergkongen/-dronningen (KOM/QOM), som har den bedste tid for dette segment.

Bemærk, at du skal have en Strava Summit-analysepakke for at kunne bruge funktionen Strava Live-segmenter på dit Polar Vantage V2. Når du har aktiveret Strava Live-segmenter og eksporteret segmenter til din Flow-konto og synkroniseret dem til dit Vantage V2, vil du modtage en meddelelse på dit ur, når du nærmer dig et af dine yndlings-Strava-segmenter.

Når der udføres et segment, får du vist øjeblikkelige præstationsdata på dit ur, der viser, om du er foran eller bagud i forhold til din personlige rekord (PR) for segmentet. Dine resultater beregnes og vises øjeblikkeligt på dit ur, når segmenterne ender, men du skal kontrollere de endelige resultater på Strava.com.

Forbind dine Strava- og Polar Flow-kontoer

Du kan forbinde dine Strava- og Polar Flow-kontoer i Polar Flow-webtjenesten ELLER i Polar Flow-appen.

I Polar Flow-webtjenesten gå til Indstillinger > Partnere > Strava > Tilslut.

eller

I Polar Flow-appen gå til Generelle indstillinger > Tilslut > Strava (stryg knappen for at tilslutte).

Importer Strava-segmenter til din Polar Flow-konto

1. I din Strava-konto skal du vælge de segmenter, du ønsker at importere til dine Polar Flow-favoritter/dit Vantage V2. Dette gøres ved at vælge stjerneikonet ved siden af et segmentnavn.
  2. Derefter på Polar Flow-webtjenestens Favoritter-side vælges knappen Opdater Strava Live-segmenter for at importere Strava Live-segmenter markeret med stjerne til din Polar Flow-konto.
  3. Dit Vantage V2 kan indeholde højst 100 favoritter ad gangen. Vælg de segmenter, du ønsker at overføre til dit Vantage V2, ved at klikke på valgfelterne til venstre for listen med Strava Live-segmenter for at flytte dem til synkroniseringslisten for dit Vantage V2 til højre. Du kan ændre rækkefølgen af dine favoritter på Vantage V2 ved at trække og slippe dem.
  4. Synkroniser dit Vantage V2 for at gemme ændringerne i uret.

For yderligere oplysninger om styring af dine favoritter på Polar Flow-webtjenesten og -appen skal du se Administrer favoritter og træningsmål i Polar Flow.

Få mere at vide om Strava-segmenter på Strava Support.

Sådan startes en session med Strava Live-segmenter

Strava Live-segmenter kræver GPS. Sørg for at du har tændt GPS‹en i sportsprofilerne for løb og cykling du vil bruge.

Når du starter et træningspas for løb eller cykling, vises de nærliggende Strava-segmenter (50 kilometer eller nærmere for cykling eller 10 kilometer eller nærmere for løb) der er synkroniseret til dit ur i træningsvisningen for Strava-segmenter. Rul til Strava-segmentvisningen med OP- og NED-knapperne under pas.

Når du nærmer dig et segment (200 meter eller nærmere for cykling eller 100 meter eller nærmere for løb) modtager du en meddelelse på dit ur og den resterende afstand til segmentet nedtælles. Du kan annullere segmentet ved at trykke på tilbage-knappen på dit ur.

Du får en anden meddelelse, når du når segmentets startpunkt. Optagelsen af segmentet starter automatisk og både navnet på segmentet og din personlige rekord for segmentet vises på dit ur.

Displayet viser, om du er foran eller bagud i forhold til din personlige rekord (eller KOM/QOM hvis du laver segmentet første gang), ligesom din hastighed/tempo og distance tilbage.

Efter du har afsluttet segmentet, viser dit ur din tid og forskellen i forhold til din personlige rekord. PR-symbolet vises, hvis du har sat en ny personlig rekord.