Energikilder

Statistikker for energikilder viser, hvor meget af de forskellige energikilder (fedt, kulhydrater, proteiner) du brugte under dit træningspas. På dit ur kan du se dem i opsummering af træning, lige efter du afslutter dit træningspas. Du kan se mere detaljerede oplysninger i Flow-mobilappen efter synkronisering af dine data.

Under fysisk aktivitet bruger din krop kulhydrater og fedt som de vigtigste energikilder. Jo højere træningsintensitet, jo flere kulhydrater bruger du i forhold til fedt og omvendt. Protein spiller sædvanligvis en meget lille rolle, men under aktiviteter med høj træningsintensitet og under lange træningspas kan din krop bruge omkring 5 til 10 % af sin energi fra protein.

Vi beregner brugen af forskellige energikilder baseret på puls, men vi tager også højde for dine fysiske indstillinger. Disse inkluderer alder, køn, højde, vægt, maksimal puls, hvilepuls, VO2max, aerobe og anaerobe tærskler. Det er vigtigt, at du har konfigureret disse indstillinger så præcist som muligt, så du får de mest nøjagtige data om energiforbrug.

Oversigt over energikilder

Efter dit træningspas kan du se følgende oplysninger under opsummering af træning:

Kulhydrater, protein og fedt, du har brugt under dit træningspas.

Bemærk, at du ikke bør fortolke de brugte energikilder og deres mængder som retningslinjer, når du spiser efter dit træningspas.

Detaljeret analyse i Flow-mobilappen

I Polar Flow-appen kan du også se, hvor meget af disse kilder du brugte ved hvert punkt i dit træningspas, og hvordan de blev akkumuleret i løbet af træningspasset. Grafen viser, hvordan kroppen anvender forskellige energikilder ved forskellige træningsintensiteter samt ved forskellige faser i dit træningspas. Du kan også sammenligne statistikken fra lignende træningspas med tiden og se, hvordan din evne til at bruge fedt som den primære energikilde udvikler sig.

Få mere at vide om energikilder