Hastighet och distans från handleden

Din klocka mäter hastighet och distans från dina armrörelser med en inbyggd accelerometer. Den här funktionen är behändig när du springer inomhus eller på platser med begränsade GPS-signaler. För maximal noggrannhet ska du se till att du har ställt in höger/vänster arm och längd korrekt i klockan. Hastighet och distans från handleden fungerar bäst när du springer i ett tempo som är naturligt och som känns bekvämt för dig.

Bär din klocka tajt på handleden för att undvika att den skakar. För att få konsekventa avläsningar bör den alltid bäras i samma position på din handled. Undvik att bära andra enheter, såsom klockor, aktivitetsmätare eller mobilarmband på samma arm. Dessutom ska du inte hålla någonting i samma hand, såsom en karta eller en telefon.

Hastighet och distans från handleden är tillgängligt för följande sportprofiler: Promenad, Löpning, Joggning, Väglöpning, Terränglöpning, Löpning på löpband, Banlöpning och Ultralöpning. För att se hastighet och distans under ett träningspass ska du kontrollera att du har lagt till hastighet och distans till träningsvyn för sportprofilen du använder när du springer. Detta kan du göra i Sportprofiler i endera appen Polar Flow eller webbtjänsten Flow.