Huidtemperatuur 's nachts

De functie Huidtemperatuur 's nachts houdt automatisch je huidtemperatuur bij als je slaapt. De functie vergelijkt vervolgens het resultaat met je gemiddelde over 28 dagen en toont de variatie ten opzichte van dat gemiddelde. Door de variaties in je huidtemperatuur bij te houden kun je veranderingen in je lichamelijke toestand bepalen.

In tegenstelling tot de lichaamstemperatuur, die meestal vrij stabiel is rond +37 graden Celsius (98,6 °F), kent de temperatuur van je huid veel meer variatie. Dit komt doordat het lichaam zijn kerntemperatuur regelt door de doorbloeding van de huid aan te passen. Ook omgevingsfactoren zijn van invloed op de huidtemperatuur. Een variatie van +-1 graad Celsius / +-1,8 graden Fahrenheit wordt als gebruikelijk beschouwd in de huidtemperatuur. Lagere temperaturen zijn vaak het gevolg van omgevingsfactoren, zoals een koudere kamertemperatuur of slapen met je hand boven de deken. Hogere temperaturen dan gebruikelijk kunnen misschien een teken zijn dat je op het punt staat ziek te worden. Hogere temperaturen kunnen er ook op wijzen dat je in de laatste fase van je menstruatiecyclus zit (ovulatie- en luteale fase).

De huidtemperatuurfunctie kan niet worden gebruikt als thermometer: de functie toont geen absolute temperatuurwaarden, alleen de variatie op je gemiddelde huidtemperatuur. Als je je niet lekker voelt, controleer je je lichaamstemperatuur met een thermometer.

De temperatuurmetingsfunctie en de gegevens daarvan zijn niet bedoeld voor medische doeleinden, diagnose of behandeling.