Hastighetssoner

Med hastighets-/temposoner er det lett å følge med på hastighet eller tempo når du trener, og det er enkelt å justere hastighet/tempo for å nå treningseffekten du er ute etter. Sonene kan brukes til å bestemme hvor effektive treningsøktene skal være. De gjør det også enklere å variere treningen med forskjellige intensiteter slik at du skal få mest mulig ut av økten.

Innstillinger for hastighetssone

Innstillinger for hastighetssone kan justeres i Flow-nettjenesten. Det finnes fem soner, og du kan justere sonene manuelt eller bruke standardsonene. De er tilpasset individuelle sporter, noe som gjør at du kan justere dem for hver enkel sport. Sonene er tilgjengelige i løpesporter (inkludert lagsporter som omfatter løping), sykkelsporter samt roing og padling.

Standard

Hvis du velger Standard, kan du ikke endre grensene. Standardsonene er et eksempel på hastighets-/temposoner for en person med et relativt høyt kondisjonsnivå.

Fri

Hvis du velger Fri, kan alle grensene endres. Hvis du har testet dine faktiske terskler, som anaerobe og aerobe terskler, eller øvre og nedre melkesyreterskler, kan du trene med soner basert på dine individuelle terskler for hastighet eller tempo. Vi anbefaler at du angir din anaerobe terskel for hastighet og tempo som minimum for sone 5. Hvis du også bruker aerob terskel, angir du denne som minimum for sone 3.

Treningsmål med hastighetssoner

Du kan opprette treningsmål basert på hastighets- eller temposoner. Etter synkronisering av målene via FlowSync, mottar du veiledning fra treningsenheten din under trening.

Under trening

Under trening kan du vise hvilken sone du for øyeblikket trener i, og hvor lenge du har vært i hver sone.

Etter trening

I treningssammendraget på klokken får du en oversikt over tid brukt i hver hastighetssone. Detaljert visuell informasjon om hastighetssonene vises i Flow-nettjenesten etter at du har synkronisert data.