Polar Vantage M2 Gebruiksaanwijzing: Aan de slag > Displayweergaven

Displayweergaven

De displayweergave vertelt je veel meer dan alleen de tijd. Je ziet de meest actuele informatie rechtstreeks op de displayweergave. Je kiest in Algemene instellingen welke displayweergaven je wilt zien. Je kunt kiezen uit Tijd, Dagelijkse activiteit, Status cardiobelasting, Continue hartslagregistratie, Laatste trainingssessies, Afgelopen nacht, FitSpark trainingsbegeleiding, Weer en Weekoverzicht.

Je kunt door de displayweergaven bladeren met de knoppen OMHOOG en OMLAAG of op de knop OK drukken om meer details weer te geven.

Je kunt kiezen tussen een analoog of digitaal display in de Horloge-instellingen.

Tijd

Tijd en datum. Je kunt de stijl en kleur van je horloge aanpassen.

Zie Horloge-instellingen voor meer informatie.

Activiteit

De cirkel om de displayweergave en het percentage onder de datum en tijd laten je voortgang op weg naar je dagelijkse activiteitsdoel zien. De cirkel wordt gevuld met een lichtblauwe kleur wanneer je actief bent.

Verder zie je na het openen van de details de volgende informatie over de totale activiteit van je dag:

• Tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van de stappen.
  • Actieve tijd toont je de cumulatieve tijd van je lichaamsbeweging die goed is voor je gezondheid.
  • De calorieën die je hebt verbruikt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).

Zie 24/7 activiteitsmeting voor meer informatie.

Status cardiobelasting

Status cardiobelasting bekijkt het verband tussen je trainingsbelasting op korte termijn (Belasting) en op lange termijn (Tolerantie). Op basis daarvan zie je de status van je trainingsbelasting: ondertraining, behoudend, productief of overbelasting.

Verder zie je na het openen van de details de numerieke waarden van je Status cardiobelasting, Belasting en Tolerantie, en een beschrijving van je Status cardiobelasting.

• De numerieke waarde voor je Status cardiobelasting is de Belasting gedeeld door de Tolerantie.
  • Belasting geeft aan hoe zwaar je jezelf de laatste tijd hebt belast tijdens je trainingen. Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 7 dagen.
  • Tolerantie beschrijft hoe goed je bent voorbereid op het tolereren van cardiotraining.Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 28 dagen.
  • Beschrijving van je Status cardiobelasting.

Zie Training Load Pro voor meer informatie.

Hartslag

Als je de functie Continue hartslagmeting gebruikt, meet je horloge je hartslag continu. Je hartslag wordt weergegeven in de displayweergave Hartslag.

Je kunt je hoogste en laagste gemeten hartslag van die dag en je laagste gemeten hartslag van de voorgaande nacht bekijken. Je kunt de functie Continue hartslagmeting in- en uitschakelen op je horloge via Instellingen > Algemene instellingen > Continue hartslagmeting.

Zie Continue hartslagmeting voor meer informatie.

Als je de functie Continue hartslagmeting niet gebruikt, kun je je actuele hartslag nog steeds snel bekijken zonder een trainingssessie te starten. Doe de polsband strakker, kies deze displayweergave, druk op OK en je actuele hartslag wordt binnen enkele seconden op je horloge weergegeven. Druk op TERUG om terug te keren naar de displayweergave Hartslag.

Laatste trainingssessies

Bekijk de verstreken tijd sinds je vorige trainingssessie en de sport van die sessie.

Daarnaast kun de details openen en de overzichten van je trainingssessies van de afgelopen 14 dagen bekijken. Blader met OMHOOG/OMLAAG naar de trainingssessie die je wilt bekijken en druk op OK om het overzicht te openen. Zie Trainingsoverzicht voor meer informatie.

Nightly Recharge

Na het ontwaken kun je je Nightly Recharge status bekijken. De Nightly Recharge status vertelt je hoe herstellend je nacht was. Nightly Recharge combineert automatisch gemeten informatie over de mate waarin je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust is gekomen in de eerste uren van je slaap (AZS-herstel) en hoe goed je hebt geslapen (slaapherstel).

De functie is standaard uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat de batterij van je horloge sneller leeg raakt als je de functie Continue hartslagmeting ingeschakeld laat. Nightly Recharge werkt alleen als je continue hartslagmeting hebt ingeschakeld. Als je de batterij wilt sparen en toch Nightly Recharge wilt gebruiken, stel je continue hartslagmeting onder instellingen zo in dat deze functie alleen 's nachts is ingeschakeld.

Zie Nightly Recharge™ herstelmeting of Sleep Plus Stages™ slaapregistratie voor meer informatie.

FitSpark displayweergave

Je horloge stelt de meest geschikte trainingsdoelen voor op basis van je trainingsgeschiedenis, conditie en actuele herstelstatus. Tik op OK om alle voorgestelde trainingsdoelen te bekijken. Kies een van de voorgestelde trainingsdoelen om meer informatie over dat doel te bekijken.

Zie FitSpark™ dagelijkse trainingsbegeleiding voor meer informatie.

Weer

Bekijk de weersvoorspelling voor vandaag per uur rechtstreeks vanaf je pols. Druk op OK om meer gedetailleerde weersinformatie te zien, zoals bijvoorbeeld windsnelheid, windrichting, vochtigheid en kans op regen, evenals een voorspelling voor morgen per 3 uur en voor overmorgen per 6 uur.

Zie Weer voor meer informatie.

Weekoverzicht

Bekijk een overzicht van je trainingsweek. Je totale trainingstijd voor de week en de opsplitsing in de verschillende trainingszones wordt weergegeven op het display. Druk op OK om meer details te bekijken. Je ziet de afstand, de trainingssessies, het totaal aan calorieën en de tijd die je in elke hartslagzone hebt doorgebracht. Je kunt ook het overzicht en de details van de afgelopen week bekijken, en ook sessies die je voor volgende week hebt gepland.

Scroll omlaag en druk op OK om meer informatie over een bepaalde trainingssessie te bekijken.

Muziekbediening

Vanuit de displayweergave Muziekbediening kun je de muziek en de media op je smartphone regelen wanneer je niet traint. Druk op de knop OK om de knoppen vorige/volgende en pauzeren/afspelen weer te geven. Ga naar het vorige of volgende nummer met de knoppen OMHOOG/OMLAAG en pauzeer met de knop OK. Druk op de knop LICHT om de volumebediening te openen.

Tijdens je training kun je je muziek regelen vanuit de trainingsweergave. Zie Muziekbediening voor meer informatie.

Je naam

Tijd, datum en je naam worden weergegeven.