Polar Vantage M2 Gebruiksaanwijzing: Functies > Smart Coaching > Trainingseffect

Trainingseffect

Trainingseffect geeft je tekstuele feedback over het effect van elke trainingssessie voor meer inzicht in de effectiviteit van je training. Je kunt de feedback bekijken in de Polar Flow app en de Flow webservice. Trainingseffect verschijnt als je in totaal ten minste 10 minuten in de hartslagzones hebt getraind.

De feedback wordt gebaseerd op hartslagzones. Er wordt bekeken hoe lang je in elke zone doorbrengt en hoeveel calorieën je in elke zone verbruikt.

In de onderstaande tabel worden de verschillende opties voor Trainingseffect beschreven.

Feedback Effect
Maximale training+ Wat een sessie! Je verbeterde je sprintsnelheid en het zenuwstelsel van je spieren, waardoor je efficiënter wordt. Deze sessie heeft ook je weerstand tegen vermoeidheid verhoogd.
Maximale training Wat een sessie! Je verbeterde je sprintsnelheid en het zenuwstelsel van je spieren, waardoor je efficiënter wordt.
Maximale en tempotraining Wat een sessie! Je verbeterde je snelheid en efficiëntie. Deze sessie heeft ook je aerobe conditie en je vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden merkbaar verhoogd.
Tempo- en maximale training Wat een sessie! Je hebt je aerobe conditie en je vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden merkbaar verhoogd. Deze sessie heeft ook je snelheid en efficiëntie verbeterd.
Tempotraining+ Fraai tempo in een lange sessie! Je verbeterde je aerobe conditie, snelheid en vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden. Deze sessie heeft ook je weerstand tegen vermoeidheid verhoogd.
Tempotraining Fraai tempo! Je verbeterde je aerobe conditie, snelheid en vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden.
Tempo- en constante training Goed tempo! Je verbeterde je vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden. Deze sessie verbeterde ook je aerobe conditie en het uithoudingsvermogen van je spieren.
Constante en tempotraining Goed tempo! Je verbeterde je aerobe conditie en het uithoudingsvermogen van je spieren. Deze sessie verbeterde ook je vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden.
Constante training + Uitstekend! Deze lange sessie verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie. Het heeft ook je weerstand tegen vermoeidheid verhoogd.
Constante training Uitstekend! Je verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie.
Constante en basistraining, lang Uitstekend! Deze lange sessie verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie. Je verbeterde ook je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden.
Constante en basistraining Uitstekend! Je verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie. De sessie verbeterde ook je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden.
Basis- en constante training, lang Prima! Deze lange sessie verbeterde je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden. Je verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie.
Basis- en constante training Prima! Je verbeterde je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden. Deze sessie verbeterde ook het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie.
Basistraining, lang Prima! Deze lange, laagintensieve sessie heeft je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden verhoogd.
Basistraining Goed gedaan! Deze laagintensieve sessie heeft je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om vet tijdens de training te verbranden verhoogd.
Hersteltraining Leuke sessie voor herstel. Door een lichte sessie als deze kan je lichaam zich aanpassen op je training.