Polar Vantage M2 Gebruiksaanwijzing: Functies > Snelheid en afstand vanaf de pols

Snelheid en afstand vanaf de pols

Je horloge meet de snelheid en afstand op basis van je polsbewegingen met behulp van een ingebouwde versnellingsmeter. Dit is een handige functie als je op een loopband loopt of op een locatie met een beperkt GPS-signaal. Zorg ervoor dat je de links- of rechtshandigheid en je lengte goed hebt ingesteld, voor maximale nauwkeurigheid. Snelheid en afstand vanaf de pols werkt het beste als je loopt op een tempo dat voor jou natuurlijk en prettig aanvoelt.

Je horloge moet nauw om je pols sluiten, zodat het niet kan bewegen. Draag het apparaat altijd op dezelfde plaats op je pols voor consistente metingen. Draag geen andere apparaten, zoals een horloge, een activity tracker of een smartphonearmband om dezelfde arm. Houd bovendien ook niets vast in dezelfde hand, zoals een routekaart of een smartphone.

Snelheid en afstand vanaf de pols is beschikbaar voor de volgende soorten hardloopsporten: Wandelen, hardlopen, joggen, road running, trail running, hardlopen op loopband, track en field running en ultralopen. Om tijdens een trainingssessie je snelheid en afstand te zien, voeg je snelheid en afstand toe aan de trainingsweergave van het sportprofiel dat je tijdens het hardlopen gebruikt. Dit kunt je doen in Sportprofielen in de Polar Flow mobiele app of in de Polar Flow webservice.