Polar Vantage M2 Gebruiksaanwijzing: Functies > Plaatsbep. systeem

Plaatsbep. systeem

Je horloge heeft een ingebouwde GPS (GNSS) die een nauwkeurige snelheids-, afstands- en hoogtemeting geeft voor uiteenlopende buitensporten en waarmee je na je sessie in de Flow app en webservice je route op de kaart kunt bekijken.

Je kunt het satellietnavigatiesysteem wijzigen dat je horloge naast GPS gebruikt. Je vindt deze instelling op je horloge in Algemene instellingen > Plaatsbep. systeem.Je kunt kiezen uitGPS + GLONASS, GPS + Galileo of GPS + QZSS.De standaardinstelling isGPS + GLONASS. Deze opties geven je de mogelijkheid om verschillende satellietnavigatiesystemen te testen en uit te vinden of ze voor jou beter werken in de gebieden die ze bestrijken.

GPS + GLONASS

GLONASS is een Russisch wereldwijd satellietnavigatiesysteem. Dit is de standaardinstelling, omdat deze satelliet wat wereldwijde zichtbaarheid en betrouwbaarheid betreft, de beste is van deze drie. Over het algemeen adviseren we je deze optie te gebruiken.

GPS + Galileo

Galileo is een wereldwijd systeem voor radionavigatie per satelliet dat door de Europese Unie wordt ontwikkeld. Het zal naar verwachting eind 2021 gereed zijn.

GPS + QZSS

QZSS is een regionaal tijdsoverdrachtsysteem en een op satellieten gebaseerd augmentatiesysteem dat is ontwikkeld om GPS in de regio's Azië en Oceanië te verbeteren, in het bijzonder voor Japan.

Assisted GPS

Het horloge gebruikt Assisted GPS (A-GPS) om een snel satellietcontact te verkrijgen. De A-GPS-gegevens geven de voorspelde posities van de GPS-satellieten door aan je horloge. Zo weet het horloge waar het de satellieten moet zoeken en daardoor is het in staat hun signalen binnen enkele seconden op te vangen, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities.

De A-GPS-gegevens worden eenmaal per dag bijgewerkt. Het nieuwste bestand met A-GPS-gegevens wordt automatisch bijgewerkt naar je horloge wanneer je het horloge met de Flow webservice synchroniseert via de FlowSync software of via de Polar Flow app.

Vervaldatum A-GPS

Het gegevensbestand van A-GPS is maximaal 14 dagen geldig. De nauwkeurigheid van de positionering is betrekkelijk hoog gedurende de eerste drie dagen en neemt geleidelijk af gedurende de daaropvolgende dagen. Geregelde updates bevorderen een hoog niveau van nauwkeurigheid van de positionering.

Je kunt de vervaldatum van het huidige A-GPS-gegevensbestand controleren op je horloge. Ga naar Instellingen > Algemene instellingen > Info over je horloge > Assisted GPS verloopt op. Als het gegevensbestand is vervallen, synchroniseer je het horloge via de FlowSync software met de Flow webservice of met de Polar Flow app om de A-GPS-gegevens bij te werken.

Als het A-GPS-gegevensbestand is vervallen, kan het langer duren voordat je huidige positie wordt verkregen.

Draag voor optimale GPS-prestaties het horloge om je pols met het display naar boven gericht. Vanwege de positie van de GPS-antenne op je horloge, kun je het beter niet met het display aan de onderzijde van je pols dragen. Zorg dat het display omhoog is gericht als je het horloge op het stuur van een fiets hebt bevestigd.