Hastighedszoner

Med hastigheds-/tempozoner kan du nemt overvåge hastighed eller tempo under dit træningspas samt justere din hastighed/dit tempo for at opnå den målrettede træningseffekt. Zonerne kan bruges som en vejledning til effektiviteten af din træning under træningspas samt hjælpe dig med at sammensætte din træning, så den består af forskellige grader af intensitet, så du får optimal effekt.

Indstillinger for hastighedszoner

Indstillingerne for hastighedszoner kan justeres i Flow-webtjenesten. Der er fem forskellige zoner, og zonegrænserne kan justeres manuelt, eller du kan bruge standardzonerne. De er sportsspecifikke, hvilket giver dig mulighed for at justere zonerne, så de passer bedst til hver sportsgren. Zonerne er tilgængelige til løb (herunder holdsport, der involverer løb), cykelsport samt roning og kanosejlads.

Standard

Hvis du vælger Standard, kan du ikke ændre grænserne. Standardzonerne er et eksempel på hastigheds- og tempozoner for en person med et relativt højt konditionsniveau.

Fri

Hvis du vælger Fri, kan alle grænser ændres. Hvis du f.eks. har testet dine faktiske tærskler, f.eks. anaerobe og aerobe tærskler eller øverste og nederste mælkesyretærskel, kan du justere zonerne baseret på dine individuelle hastigheds- og tempotærskler. Vi anbefaler, at du angiver din hastighed og dit tempo for din anaerobe tærskel som minimum for zone 5. Hvis du også bruger aerob tærskel, skal du angive den som minimum for zone 3.

Træningsmål med hastighedszoner

Du kan oprette træningsmål baseret på hastigheds-/tempozoner. Efter at have synkroniseret målene via FlowSync modtager du vejledning fra din træningsenhed under træning.

Under træning

Under træning kan du se, hvilke zoner du i øjeblikket træner i, samt den tid, du bruger i hver zone.

Efter træning

I opsummering af træning på dit ur kan du se en oversigt over den tid, du har brugt i hver hastighedszone. Efter synkronisering kan du se mere detaljerede og visuelle oplysninger om hastighedszonen i Flow-webtjenesten.