Energikilder

Oversikten over energikilder viser hvor mye av de forskjellige energikildene (fett, karbohydrater, proteiner) du brukte i løpet av en treningsøkt. På klokken finner du denne oversikten i treningssammendraget rett etter at du har avsluttet en treningsøkt. Mer detaljert informasjon vises i Flow-appen etter at du har synkronisert data.

Under fysisk aktivitet er fett og karbohydrater kroppens viktigste energikilder. Jo høyere treningsintensitet, desto mer karbohydrater bruker du i forhold til fett, og motsatt. Protein spiller normalt en ganske liten rolle, men under aktivitet med høy intensitet og lange økter, kan kroppen hente omkring 5–10 % av energien fra protein.

Vi beregner bruken av forskjellige energikilder basert på puls, men vi tar også de fysiske innstillingene dine med i betraktning. Disse omfatter alder, kjønn, høyde, vekt makspuls, hvilepuls, VO2max, aerob terskel og anaerob terskel. Det er viktig at du er så nøyaktig som mulig når du angir disse innstillingene, slik at du kan få nøyaktig informasjon om energiforbruk.

Energikilder – sammendrag

Etter en treningsøkt kan du se følgende informasjon i treningssammendraget:

Karbohydrater, protein og fett forbrent under treningsøkten.

Vær oppmerksom på at du ikke bør bruke tallene fra forbrent energi som veiledende for hva og hvor mye du skal spise etter treningsøkten.

Detaljert analyse i Flow-appen

I Flow-appen kan du også vise hvor mye av disse kildene du forbrente under en hvilken som helst del av treningsøkten og hvordan du endte opp med totalsummen. Grafen viser hvordan kroppen din gjør bruk av forskjellige energikilder ved forskjellige belastningsnivåer og også ved forskjellige stadier av treningsøkten. Du kan også sammenligne sammendrag for lignende økter over tid, og se hvordan din evne til å bruke fett som den viktigste energikilden, utvikler seg.

Les mer om energikilder