GPS

Vaša ura ima vgrajen GPS, ki omogoča natančne meritve hitrosti, razdalje in nadmorske višine za različne športe na prostem in po vadbi prikazuje vašo pot na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow.

Ura uporablja tehnologijo Podprti GPS (A-GPS), da hitro najde povezavo s satelitom. Podatki A-GPS vaši uri sporočajo predvidene položaje satelitov GPS. Tako ura pridobi informacije o tem, kje mora iskati satelite, in lahko v nekaj sekundah pridobi njihove signale, tudi, ko so pogoji za sprejem signala oteženi.

Podatki A-GPS se posodobijo enkrat na dan. Najnovejša datoteka s podatki A-GPS se v vaši uri samodejno posodobi vsakič, ko jo sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync ali aplikacije Flow.

Datum izteka veljavnosti A-GPS

Datoteka s podatki A-GPS velja največ 14 dni. Natančnost določanja položaja je v prvih treh dneh dokaj visoka in se v preostalih dneh postopoma zmanjšuje. Redne posodobitve pripomorejo k zagotavljanju visoke ravni natančnosti določanja položaja.

Datum izteka veljavnosti trenutne datoteke s podatki A-GPS lahko preverite v uri. Pojdite v Settings (Nastavitve) > General settings (Splošne nastavitve) > About your watch (O vaši uri) > Assisted GPS expires (Datum izteka velj. GPS), ki deluje s pomočjo telefona. Če je veljavnost datoteke s podatki potekla, svojo uro sinhronizirajte s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync ali aplikacije Flow, da posodobite podatke A-GPS.

Če se je veljavnost datoteke s podatki A-GPS iztekla, bo pridobivanje trenutnega položaja morda trajalo dlje časa.

Lastnosti GPS

Ura ima naslednje funkcije GPS:

  • Razdaljo: Točne informacije o razdalji po vaši vadbi.
  • Hitrost/Tempo: Točne informacije o hitrosti/tempu med in po vaši vadbi.
  • Nadmorsko višino, dvig in spust: Izmero nadmorske višine v realnem času, kot tudi vzpon in spust v metrih/čevljih.
  • Tekaški indeks: Tekaški indeks temelji na podatkih o srčnem utripu in hitrosti, izmerjenih med tekom. Daje informacije o ravni zmogljivosti, tako v zvezi z aerobno telesno pripravljenostjo kot tudi z ekonomičnostjo teka.
  • Pot: Na voljo v aplikaciji Flow App in spletni storitvi Flow.

Za največjo učinkovitost funkcije GPS uro nosite na zapestju s prikazovalnikom obrnjenim navzgor. Zaradi položaja antene GPS na uri ni priporočljivo, da jo nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.