Splošne nastavitve

Če želite prikazati in urediti splošne nastavitve, pritisnite gumb v prikazu časa, povlecite navzdol v meniju in tapnite Settings (Nastavitve), nato pa General Settings (Splošne nastavitve).

V meniju Splošne nastavitve boste našli:

 • Seznani in sinhroniziraj
 • Neprekinjeno merjenje srčnega utripa
 • Letalski način
 • Ne moti
 • Obvestila na mobilniku
 • Enote
 • Jezik
 • Alarm neaktivnosti
 • Tresenje
 • Uro nosim na
 • GPS-sateliti
 • O vaši uri

Seznani in sinhroniziraj

 • Seznani in sinhroniziraj telefon/Seznani senzor ali drugo napravo: Seznanite senzorje ali mobilnike s svojo uro. Sinhronizirajte podatke z aplikacijo Flow.
 • Seznanjene naprave: oglejte si vse naprave, s katerimi ste seznanili svojo uro. Te lahko vključujejo senzorje srčnega utripa in mobilnike.

Neprekinjeno merjenje srčnega utripa

Za funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa so na voljo možnosti Vkl., Izkl. in Samo ponoči. Za več informacij glejte razdelek Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Letalski način

Izberite možnost Vkl. ali Izkl..

Pri letalskem načinu se prekine vsakršna brezžična komunikacija ure. Uro lahko še vedno uporabljate, vendar podatkov ne morete sinhronizirati z mobilno aplikacijo Polar Flow ali je uporabljati z drugimi brezžičnimi pripomočki.

Ne moti

Funkcijo »Ne moti« vklopite On (Vklop), izklopite Off (Izklop) ali vklopite s časovno omejitvijo On ( - ) (Vklop ( – )). Nastavite čas, v katerem je funkcija Ne moti vklopljena. Izberite čas za Začetek ob in Konec ob. Ko je vklopljeno, ne boste prejemali obvestil ali klicev. Onemogočen je tudi gib za vklop osvetlitve zaslona.

Obvestila v telefonu

Ko ne trenirate, obvestila na mobilniku nastavite na Izkl. ali Vkl.. Med vadbo ne boste prejemali obvestil.

Enote

Izberite metrične (kg, cm) ali imperialne (lb, ft) enote. Nastavite enote, ki se uporabljajo za merjenje teže, višine, razdalje in hitrosti.

Jezik

Izberete lahko jezik, ki ga želite uporabljati z uro. Vaša ura podpira naslednje jezike: Bahasa Indonesia (Indonezijski jezik, Čeština (češčina), Dansk (danščina), Deutsch (nemščina), English (angleščina), Español (španščina), Français (francoščina), Italiano (italijanščina), Nederlands (nizozemščina), Norsk (norveščina), Polski (poljščina), Português (portugalščina), Русский (ruščina), Suomi (finščina), Svenska (švedščina), 简体中文 (japonščina), 日本語 (kitajščina) in Türkçe (turščina).

Alarm neaktivnosti

Alarm neaktivnosti nastavite na Vkl. ali Izkl..

Tresenje

Tresenje za pomikanje po elementih menija nastavite na Vkl. ali Izkl..

Uro nosim na

Izberite možnost Levi roki ali Desni roki.

Navigacijski sateliti

Od različice vdelane programske opreme 2.0.25 naprej je mogoče spremeniti satelitski navigacijski sistem, ki ga vaša ura uporablja ob sistemu GPS. Nastavitev najdete v svoji uri v Splošne nastavitve > GPS-sateliti.Izberete lahko GPS + GLONASS, GPS + Galileo ali GPS + QZSS.Privzeta nastavitev je GPS + GLONASS.S temi možnostmi lahko preizkusite različne satelitske navigacijske sisteme in tako preverite, ali vam prinašajo boljše rezultate na območjih, ki jih pokrivajo.

GPS + GLONASS

GLONASS je ruski globalni satelitski navigacijski sistem. Nastavljen je privzeto, saj se lahko pohvali z najboljšo vidnostjo in zanesljivostjo globalnega satelitskega sistema med vsemi tremi, pa tudi sicer priporočamo njegovo uporabo.

GPS + Galileo

Galileo je globalni navigacijski satelitski sistem, ki ga je ustvarila Evropska unija. Sistem je še vedno v razvoju in bo predvidoma pripravljen do konca leta 2020.

GPS + QZSS

QZSS  je regionalni sistem prenosa časovnih signalov s štirimi sateliti in satelitski sistem za izboljšanje delovanja sistema GPS v Aziji in Oceaniji, zlasti pa na Japonskem.

O vaši uri

Preverite ID ure kot tudi vdelane programske opreme, modela strojne opreme, datum izteka veljavnosti A-GPS in regulatorne oznake, ki so specifične za uro Polar Ignite.

Ponovni zagon ure: če imate težave pri uporabi ure, jo lahko znova zaženete. Ob vnovičnem zagonu iz ure ne bodo izbrisane nastavitve ali vaši osebni podatki. Dotaknite se zaslona za ponovni zagon in še enkrat se ga dotaknite za potrditev ponovnega zagona. Uro lahko znova zaženete tudi tako, da pritisnete in za 10 sekund zadržite gumb.